donderdag 29 september 2011

uitwaaien IIMocht ik vorig jaar al heerlijk uitwaaien aan mijn geliefde zee, dit jaar mocht ik weer mee met Ruchama. Afgelopen weekend waren wij (ook Nadia ging mee) in Egmond aan zee, een leuk badplaatsje in een fijn appartement lekker dicht bij de zee. En wat boften wij met het weer, we hebben heerlijk langs de zee kunnen wandelen, zelfs pootje kunnen baden. Het mooiste is om het  hoogste punt van de zee mee te maken en wij probeerden er op die tijdstippen te zijn. Op dat moment was het vloed en je voelde heerlijk alle gedachten van je afglijden, spoelde weg met de zee, ik vind de zee magisch wat een oerkracht, een mooi stuk(je) van onze schepping.  Maar ook juist de ochtend zon of de ondergaande zon is zo mooi om te zien. Elke keer dat je aan de zee komt is hij anders, het licht, de kleuren, het geluid... geweldig. Wij besloten om ook in het donker naar de zee te gaan kijken, om half elf 's avonds gingen wij erheen. We verwachtten wel meer mensen op het strand maar het was er heel stil. Nou ja stil, je hoort de zee vele keren harder dan overdag, én het gegil van ons daar boven uit, want wát was dat spannend. Met het lampje van een mobiel konden we net een beetje zien waar we liepen, het was eb waardoor de zee erg ver weg was van de lichtjes van de strandtenten, die halverwege ook nog eens uit gingen, een hele belevenis. Met moeite konden wij afscheid nemen en in de trein naar huis had ik al heimwee, we waren gelijk al een nieuwe afspraak met de zee aan het plannen.

 eigen foto's volgen nog !!

Ondertussen zijn er steeds meer bloggers overgestapt, ik kan de lijst regelmatig aanvullen, bij Goof las ik nog enkele handige tips én om anderen terug te vinden én hoe je oude berichten via google terug kan lezen. De foto's ontbreken daar helaas bij. Zelf heb ik totaal geen gegevens meer van mijn oude blog en heb ook geen nieuwe gegevens gekregen na een mailtje van mijn kant. Ik laat het nu maar even zo en vertrouw erop dat het weer goed komt. En zolang kunnen wij lekker hier terecht en wie weet blijf ik er wel.

Wil je je naam ook toevoegen laat dan maar een reactie achter dan plaats ik je ook in de BLOGLIJST en als het lukt kom ik je ook nog volgen (leuk nieuw speeltje voor mij ;-)).

17 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie zo heerlijk weg geweest zijn.
  De zee daar zit ik gelukkig vlakbij.
  Ben ook zo blij met al die terugkerende blogjes je mist ze best wel.
  Groetjes uit een zonnige tuin.
  Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi om te horen hoe jullie uitgewaaid zijn. De zee heeft iets, dat trekt je of helemaal niet. Ook wij hebben genoten van het water. Wanneer je alleen de watervogels hoort snetteren waan je in een ander wereld. Ook komend weekend zal het mooi weer worden. Laten we nog heerlijk de laatste zomergeurtjes opsnuiven voordat we de koude regen weer op ons voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi MM, ik heb ook niets terug en ook geen antwoord op een mailtje, dus wacht maar weer lijdzaam af! Heerlijk jullie uitstapje naar de zee en je hebt echt geboft met het weer, nu lekker nagenieten en verheugen op volgend jaar! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om zo alles van je af te kunnen laten glijden. Wat heb je geboft met het weer. Je had hest vast verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat klinkt dat heerlijk zo 's nachts aan het strand !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker hoor, en spannend ook zo in het donker.

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed! Vooral de avond, lekker spannend.

  Bedankt voor de Bloglijst. Ik heb weer iemand teruggevonden, die ik kwijt was.

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dat is genieten, daar hoef je niet voor naar het buitenland. En vooral met al deze mooi weer dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb er nu ook 50 op mijn lijst staan Marianne, ga zo even kijken bij jou of er meer staan
  Wat schitterend is het strand van Nederland,zo anders dan in Zweden
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk zo'n paar dagen uitwaaien, dat heeft een mens zo af en toe nodig.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heerlijk je hoofd leeg maken aan zee,..

  Groetjes wilma quiltende,..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat heerlijk Marian'ne!! Jullie hadden zeker geluk met het weer. En dat dat spannend was zo in het donker op het strand, dat kan ik me heel goed voorstellen.
  Je hebt Chago misschien wel net misgelopen haha, Hij ging 's avonds na het eten ook even richting Egmond aan Zee. Even van de zonsondergang en de ruimte genieten. Dat doe hij wel vaker en ik ga niet altijd mee.....
  Ik ga zo even bij Good kijken, bedankt voor de tip. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. je hoort de zee vast nog ruisen in je hoofd ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De zee wat heerlijk om daar te zijn, ik vind het ook zo mooi en rustgevend en vind hem op een herfstdag het bijzonderst zo ruig en wild. Ik kan me zo goed voorstellen dat je daar enorm van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. MM, eindelijk weer via via gevonden. Mét foto van MM, dat is nog leuker.
  Ik zal je link bij mij veranderen.
  Heerlijk plaatsje Egmond, ik heb er vele voetstappen liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hej MM, wat heb je ook geboft met het weer. Fijn zo even een paar dagen er tussenuit. Wij zijn ook even weggeweest, nee niet naar Zweden, maar naar het Zwartewoud.
  Op hejtjorven.blogspot.com (over Zweden) ben ik te vinden. Verder wacht ik nog op mijn oude blog :(
  Fijn creatief weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gezellig zo'n dagje uitwaaien! Ik zou willen dat de zee wat dichterbij was. Maar we hebben hier ook mooie vennen gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen