dinsdag 13 september 2011

G-I-G-A fanOOO,OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO plotsklaps ben ik G-I-G-A fan geworden van deze breiende mannen, Arne & Carlos genaamd !! Twee mode ontwerpers uit noorwegen die een boek hebben uitgegeven met patronen om kerstballen te breien. Allereerst sprak de énige foto, op de voorkant, mij aan die sfeer G-E-W-E-L-D-I-G !!!!!! De truien deden mij denken aan de eigen ingebreide truien die mijn moeder vroeger voor mij maakte. Ook de sfeer in hun huis en in het boek voelt vertrouwd. Ik zou zo met mijn breiwerkje willen aanschuiven.
Hier meer info over het boek, de mannen én een filmpje !!

Toen ik het boek op internet tegen kwam was ik er weg van maar vond het eigenlijk te duur. Daar ik helemaal niet zo van de kerstversieringen ben. Maar toen ik het inzag was ik verkocht, zo'n leuk boek. Mooie sfeervolle foto's maar ook uitgebreide interessante uitleg over de historische achtergronden van de motieven. Dát alleen al spreekt mij zeer aan. Google eens op hun namen en je ziet de mooiste ontwerpen. Voornamelijk gebreide kleding en sjaals etc, zij hebben daarin veel traditionele motieven gebruikt. Op onze brei-cafés heb ik ze ook enthousiast kunnen maken, en verschillende hebben het boek ook al gekocht . We willen nu met elkaar kerstballen gaan breien.

A.s. zaterdag zal er in de Pipoos een demonstratie gegeven worden in het kerstballen breien. En in November komen de mannen naar Nederland naar Krea Doe in Utrecht. Nadere informatie daarover volgt nog.
Zelf heb ik meerdere proefjes gemaakt van het basis patroon in verschillende diktes garen en pennen. Het patroon is duidelijk beschreven en voor de meeste breisters goed te doen.

13 opmerkingen:

 1. Hallo Marianne,fijn dat je ook weer op blogland bent, heb je gemist.
  Wat enig deze 2 mannen, aan de brei.
  Ga zo het filmpje even bekijken.
  Groetjes Joke
  Ps heb inmiddels ook een nieuw blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook al verlekkerd naar het boek staan kijken. Misschien? Leuk he die breiende mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik werd er ook enthousiast door en heb het gekocht. Ik zag het vorig jaar al op de Scandinavische blogs, maar goed dat ik nog even heb afgewacht, in het Nederlands is het toch prettiger. Ik vind de filmpjes ook zo leuk.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marianne, jij ook welkom op blogspot, ja het wordt nu wel al te gek met weblog, dus we gaan met zijn allen maar ergens anders buurten! Nu dat breiboek is dus niet mijn ding, al ben ik gek op die Noorse truien en vesten, maar als je ook van borudren houdt, moet je morgen even bij mij kijken! Fijne dag,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, gevonden!!!
  Breiende mannen zien er gezellig uit, mooie kerstballen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een poosje geleden kwamen deze mannen al op mijn pad!:-) Het filmpje vind ik enig! O ja, en ze breien ook nog eens leuke kerstballen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom bij de club! ik zag toevallig vanmiddag een advrtentie voor het boek en dacht nog... zo... even googelen... maar dat deed jij al voor ons. We hebben je gemist Marianne!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marian'ne , heerlijk om weer een bekende tegen te komen. Het is en drama met de verhuizing.

  Na de handdoekjes en de pannenlappen zijn de kerstballen hier ook doorgedrongen.
  Het is een schitterend boek met prachtige foto's.
  De eerste resultaten hangen hier al te pronken.
  De ballen gebreid met langharige wol zijn prachtig. Ook van de gekleurde sokkenwol geeft het een erg leuk resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hey hey ook ik heb je weer gevonden via studiowit waar ik het leuke filmpje van de molen heb bekeken.

  Ja leuk die mannen mijn moeder had het er al over en iemand was van de week bij haar in de winkel die het er ook over had.

  Ga me er eens in verdiepen

  groetjes ♥ miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig ik kan ook weer zwaaien. Wat een gedoe met die verhuizing zeg. Lijkt net een echte verhuizing. Weken tot maanden ben je alles kwijt. Van de heren had ik nog niet eerder gehoord. Het is niet echt mijn ding maar voor de liefhebbers echt weer een uitdaging.
  Groetjes Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuk nog eens iets van je te horen.

  web-log duurt wel heel lang he. hoelang gaat het nog duren ?

  zeer mooie blog heb je, ik volg je

  Mvg Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig zag ik bij elza dat je een nieuw blog had. ik miste je al (en nog steeds vele anderen)
  Het boekvan A&C had ik in norwegen gezien, maar niet gekocht omdat ik geen noors beheers. Het was een grote verrassing om het kort daarna in het nederlands tegen te komen en vervolgens een exemplaar te winnen van de Linda. Ik heb ook al ballen gebreid, maar vind de breiaanwijzingen soms raar en onduidelijk. Slechte vertaling! Maar ik ben er wel uitgekomen. Hartelijke groeten, Beerta

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ha, Marian'ne, dank zij Elza jou weer gevonden. Wat een gedoe bij weblog. Zo langzamerhand begin ik ook te denken om te verhuizen. Maarre, wat een leuke nieuwe rage die kerstballen.Ik denk dat ik het boek voor mijn verjaardag vraag. Groetjessss...

  BeantwoordenVerwijderen