zondag 18 september 2011

genoeg te doen

Op zich heb ik genoeg te doen, zowel als op administratief gebied als op handwerk gebied. Ideeën te over en meer dan genoeg materialen voorhanden (herkenbaar? -;)) om een leven lang te kunnen handwerken. En toch moet je allereerst de tijd vinden maar ook de broodnodige inspiratie. Je wilt zo graag een klik voelen, de drive krijgen om iets te gaan maken. Als het ware verliefd worden/zijn op een idee/patroon of een materiaal. Is dat nou de passie waar ze het wel eens over hebben !!??

4_mitts_cropped
De tijd ontbreekt mij helaas maar tussendoor altijd een open oog/oor/hart voor dat éne idee. Soms schaam ik mij wanneer er b.v. op TVeen heel serieus probleem wordt besproken en dat ik dan toch naar de achtergronden kijk, naar motieven of kleuren die inspireren. Ik kan jullie dus niet veel handwerk van eigen hand laten zien maar tips mag ik altijd wel aandragen, toch !!??

Zo was ik een paar weken terug naar Bunschoten (naast Spakenburg) waar een handwerk festijn dat t.b.v. het diabetes fonds werd gehouden. Ik had er al eerder over gehoord maar zonder vervoer voor mij lastig om te komen. Het halve uur lopen van de bushalte was voor mij het struikelblok. Maar deze keer mocht ik met Carin van het brei-café mee rijden en één van de oudere dames (86) ging ook mee. Klinkt (laat ze het maar niet horen) als een hele leeftijd maar het is een kwieke dame die heel ondernemend is, prachtig kan handwerken en zelfs nog auto rijdt. Zij kon vlotter uit de voeten dan MM ;-). Maar ja, dit is jullie achteraf lekker maken, maar er waren leuke standjes waar verschillende demonstraties en workshops werden gegeven die ik toch even wil vermelden.

allereerst het amigurumi haken met http://www.atelierhetblauwehuis.nl/page4.php, daar heb ik wat patroontjes gekocht.


 

En was één stand vol met sokken in allerlei maten/patronen gebreid uit vele leuke wolletjes. Ook hingen er handschoenen en polswarmertjes tussen, een heerlijk inspirerend schouwspel.Wat is dat toch lekker om te zien en wat krijg je dan toch zin om ze zelf te gaan breien. Ja want de dames hadden pech, kopen doet MM niet zo snel wanneer ze denkt het zelf te kunnen maken. Na een heerlijk kopje échte koffie met een plakje boeren cake vertrokken wij weer met onze buit in onze tassen en een hoofd vol ideeën !!

MM had zich keurig beheerst, de eigen voorraad in gedachte houdende !!;-) Eigenlijk zou je van te voren moeten weten wat er werd aangeboden en moet je eigenlijk voor je zelf een duidelijk lijstje met wensen meenemen. Want het aanbod was zo groot en zo veel verschillende materialen dat je er van in de war raakte. Heel veel tijdschriften en boeken (ook mooie antieke) en alles voor hele kleine prijsjes. Ik had wat frivolité spoeltjes mee genomen omdat die gebruikt worden bij de techniek die de Turkse dames ons gaan leren. Op het brei-café is een breiend echtpaar en die waren in Frankrijk op vakantie en zagen op een markt bolletjes mooi dun garen. Ze dachten zomaar (?) dat MM dat wel kon gebruiken voor het miniatuur breien, en ze brachten het voor mij mee. Een doos vol met DMC garen, mooie verlopende kleurtjes geschik voor... jawel frivolité. Dat is leuk te gebruiken voor ons, wat lief hé, mensen die ik nog maar zo kort ken en dan aan mij denken !!

[MittenTable.jpg]

Opeens moest ik denken aan deze tafel vol handschoenen gebreid door estlandse vrouwen als traditionele gift bij een politiek (?) gebeuren. Ik vond dat zo interessant en mooi om te zien dat ik het nog weer eens naar voren haal.

4500 pairs (that's 9000 mittens) were knitted to be given to "NATO Summit delegations and media representatives," according to one of the pages at the NATO Summit 2006 website.

op deze site vond ik allerlei linken naar dit gebeuren, scrollen naar 13dec 2006.

hier een link met een uitleg.
hier een galerie van de handschoenen, zoveel verschillende.
hier alvast een mooi patroon van een handschoen.

13 opmerkingen:

 1. materiaal en ideeen genoeg - maar tijd? waar is dat te koop?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een heel gezellig uitje en ik ga tegenwoordig ook op stap met een lijstje van wat ik echt nodig heb en ga alleen naar een winkel met een gericht idee van dat wil ik hebben, dat betekent soms wel dat ik zonder iets vertrek, maar beter dat, dan weer iets wat in een la verdwijnt!
  Leuk al die prachtige wanten, gave foto's, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n uitje is echt iets voor jou. Wat zal je genoten hebben. Wij zitten soms TV te kijken en dan zeg ik ineens kijk eens wat daar een mooie quilt op bed ligt. DH gelijk de draad van de film kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je naar dat handwerkfestijn bent geweest.
  Wat een moeilijke naam voor die haakwerkjes, maar ze zijn erg leuk.
  Die foto met handschoenen is geweldig en je linkjes ook weer, schrok even van het geluid van het schaap.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wou wat schitterend al die wanten zo samen, Heerlijk zo een uitje, nu kan we voorstellen dat je daar van hebt genoten.
  Groetjes Joke en ga vanmiddag op mijn gemak het filmpje even bekijken, het regent toch hier.
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi al die dingen en heel herkenbaar hoor, ik heb ook spullen totdat ik 120 jaar wordt.
  Nu nog de goede gezondheid en de oogjes en handjes die goed meedoen. Ben blij dat je er weer bent. groetjes en zwaai Elza.
  Ik zal vanmiddag alles nog eens rustig bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Na je mailtje kom ik nu even zwaaien. Ik had je al gemist op je andere blog die blijkbaar nog steeds aan het verhuizen is. Helaas heb ik het zelf even te druk om veel te bloggen want... na al jou mooie foto's en verhalen ben ik aan het haken. Uiltjes, schildpadjes, barbiejurkjes, van alles komt er van mijn haaknaald rollen. Nu bezig met een zebra voor een juf die over een paar maand een baby krijgt.
  Fijn dat je weer terug bent en we weer van al je belevenissen kunnen meegenieten.

  Groetjes Anita B.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hoi Marian'ne, wat raar dat web-log zo lang uit de lucht is! Maar leuk dat jij gewoon even een nieuw plekje hebt gezocht, net zoals sommige anderen. Kom even zwaaien en moest lachen om het kerstballen-boek: dat ligt hier ook bij een boekhandel en ik dacht ook al: zal ik.....???

  BeantwoordenVerwijderen
 9. aha bedoelde je dat handwerkfestijn, is dat niet in zevenhuizen???

  Helaas gemist. :( ga er normaal wel elk jaar heen.

  ctje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. pffff, was dat even zoeken naar je blog, maar gelukkig gevonden!
  Wat een schitterende wanten, daar alleen al voor zou ik weer gelijkmijn breipennen voor te voorschijn halen.
  Ik zag in een eerder stukje ook de 'kerstballen mannen' ik zag het boek liggen en nu gaan wij met een paar vriendinnen aan de brei, lijkt mij zo leuk om te maken. Oh, oh, waar halen wij toch alle tijd vandaan om al die leuke dingen te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lief van die mensen om wat mee te nemen.
  Fijn jou ook weer teruggevonden ;-)

  Groeten,
  *Marianne*

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Woehaa!!! Jij ook al over!! hihi,...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nog eens even naar je zwaaien !
  Kijken of het zal gaan . . .
  Je bent in elk geval lekker te bereiken en is het nu eindelijk wat minder saai overal .
  Groeten , Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen