maandag 3 oktober 2011

PINK berm-tourisme ?

Nadat de vorige aktie-s, van onze brei-café's, klaar waren zijn wij ons met man en macht in gaan zetten om voor deze maand aan Pink-Ribbon te kunnen deelnemen. Allereerst zijn er al een paar honderd lintjes gebreid, gehaakt en zelfs gepunnikt door heel veel mensen. Overal waar wij vertelden over onze aktie kwamen er wel weer reakties van mensen die mee wilden werken, of bij onze brei groepen of individueel gewoon bij hen thuis. En daar deden vaak weer familie of kennissen mee. Mooi om te zien hoe dit werkt maar ook goed dat er velen betrokken zijn bij dit onderwerp. Eén van onze jongste breisters had op haar stage plaats een oproep geplaatst om mee te breien en een bol garen er bij geplaatst. Verschillende collega's hebben met haar mee gebreid/haakt/punnikt. Ze had een hele stapel lintjes die ze ook weer in het bedrijf te koop mag aanbieden, mooi initiatief hé !!Anita (cultuurpunt), die met Pink Ribbon officiéle afspraken heeft gemaakt waardoor wij hun logo  voeren, kwam op het ludieke idee om tijdelijk een Pink Ribbon laan te openen in ons dorp. En wel om grote roze sjaals te breien en die daar, in de middenberm van een grote doorgangsweg, aan de bomen te hangen om aandacht te vragen voor pink ribbon. Er zijn een tiental sjaals gemaakt in allerlei kleuren roze en in verschillende steken/technieken. Er is zelfs een mooie sjaal ontstaan met een guimpe vork, we waren er allemaal weg van. Eén van mijn 'oudjes' (93) wilde ook wel meebreien zei ze toen ik bij haar op de koffie was en er over vertelde. Ze heeft eerst een tiental kleine lintjes gemaakt maar dat vond ze toch te lastig voor haar handen. Toen ik vroeg of ze wel een sjaal wilde breien vond ze dat ook leuk. Ik had twee grote bollen naar haar gebracht en binnen een paar dagen werd ik al gebeld dat ze op waren en of ik meer kon brengen. HUH dat was erg snel maar ook wel erg veel garen voor in 1 sjaal, breidde ze zo strak/fijn. Ik was net terug uit Egmond en had daar juist weer 2 bollen in dezelfde kleur kunnnen kopen (in ons dorp was die kleur uitverkocht ;-) Snel bij haar langs gebracht (ze had haast !!?;-) Het hele weekend had ze al gebeld zei mijn zoon die op het huis paste. Wat bleek, haar dochter vond het een mooi plan en breidde net zo hard als haar moeder mee aan ook een sjaal.O,OOOO meisjes wat was dat weer een belevenis voor de toch wel verlegen MM, midden op een kruispunt gaan bivakkeren met een aantal breidames veelal in roze gekleed, stoelen, koffie en appeltaart mee. Een roze geruit picknik kleed waarop een leuk theepotje met gebreid hoesje werd neergezet. Echte berm-touristen dus !! En om niet te vergeten een berg roze lintjes waaraan een kaartje werd vastgeniet om te laten zien en eventueel te verkopen.
Eén van de meisjes verstond de kunst om de aandacht te trekken van de, toch wel vele automobilisten en andere passanten. Een marktkoopman was er niets bij, zij durfde. Maar het was een groot succes, we kregen naast de soms boze, ongeduldige of rare, heel veel positieve reacties.Veel duimen omhoog, of complimenten door de open raampjes, 't was heerlijk weer. Er ontstonden regelmatig kleine file's en sommigen reden dan een rondje extra om weer langs te komen, of gewoon om te kijken of om een praatje te maken of een vraag te stellen maar ook om de lintjes te kopen. De malste vraag was of wij ook onderbroeken breidden, deze meneer verdient geen aandacht, een andere vroeg of dit voor de homo beweging was. Eén dame stopte om te vertellen dat ze voor Polen breidde en liet een foto album zien met allerlei voorbeelden van haar maaksel, ook zij veroorzaakte 'onverstoord' een file. Ze wilde maar doorkletsen tot ze haar moesten laten doorrijden. Volgens mij heeft zij ook een rondje gereden om aan de andere kant nog een keer haar verhaal te doen. En een sympathieke donker getinte jonge man was zo vriendelijk helemaal naar ons toe te komen, nadat er naar hem geroepen was dat het lintje mooi bij hem zou staan, om te vragen wat we aan het doen waren. Hij had geen geld bij zich, maar voor de 'moeite' gaven wij hem een lintje mee.
En hier de  foto's !!, en natuurlijk ziet alles er in het eggie veel duidelijker uit.
Het was hilarisch en een vrolijk evenement. We hebben bijna alle lintjes verkocht die we bij ons hadden en een heleboel beloftes om lintjes te gaan kopen bij de verkooppunten waar wij ze deze maand aanbieden in ons dorp. En mijn prikbordje hangt alweer vol met een nieuwe serie lintjes.

BLOGLIJST up-date's

18 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig initiatief en creatief van jullie om er op deze manier aandacht voor te vragen. Ben benieuwd naar de foto's en succes met volgende acties! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat jullie dit samen allemaal gedaan hebben. We krijen toch nog wel foto's van de middenberm te zien? En je verlegenheid is nu toch wel een heel eind verdwenen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaat het allemaal goed. Heel erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een ludieke manier om aandacht te vragen voor Pink Ribbon! Volgens mij zijn jullie de eersten of niet?

  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een schitterend initiatief,
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heel mooi initiatief van jullie !!
  Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat moet dat een geweldige dag geweest zijn.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie durven hoor!! Ik kan me voorstellen dat mensen eerst verbaasd opkeken en toen geïnteresseerd waren. Wat heerlijk om met zo'n stel vrouwen mee te doen. En jullie boften natuurlijk met het prachtige weer, dat kon niet beter.
  ZWAAI!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een gedurfd initiatief! Leuk, Marian'ne dat je zoveel onderneemt en dan ook nog voor 't goede doel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat jullie dit doen en op deze manier de strijd aangaan! Leuk initiatief!
  groetjes Antje uit Urk

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk en gedurfd initiatief daar midden op een kruising! Een vriendin van me heeft in Hardenberg met 150 vrouwen 15000 euro bj elkaar gefietst!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldig initiatief van jullie! De plek vind ik ook erg orgineel die jullie gekozen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat geweldig en dat je met een klein groepje zoveel kan doen. Jullie zitten daar mooi op dat kruispunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk dat je dit gedaan heb voor het goede doel ook.En heerlijkdat ik je weer gevonden heb.

  liefs Jose. Leuk je foto nu weet ik hoe je er uit ziet. Misschien zien wij ons ergens. Ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat goed van jullie! Een geweldige plek ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Als survivor (ja, zo noemen ze dat en ik heb een HEKEL aan dat woord, want niet iedereen is zo gelukkig om te overleven) van borstkanker kan ik natuurlijk niet tegen dit geweldige initiatief zijn. Er is gewoonweg veel geld nodig en dit vind ik een hartverwarmend initiatief maar sommige pink ribbon dingen zijn wel heel commercieel en staan soms ver van de gewone man/vrouw in de straat af. En dit leeft onder de mensen. Gewldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Buiten om dat het voor een hele goeie doel is hebben jullie ook zeker genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Marie-Antoinette10 oktober 2011 om 13:28

  Je durft gewoon alles, heel goed Marian'ne. Ik ben nog steeds niet in de lucht maar ik volg alles weer.

  BeantwoordenVerwijderen