zondag 27 april 2014

ZOOITJE !?

Zooitje ongeregeld zou je zeggen wanneer je dit zo ziet, erg hé !!? MM is een nogal "WOESTE " handwerkster, maar weet uit ervaring dat het (meestal) wel goed komt.Dus daar gaan we nu ook maar van uit. Na de klus ruimt zij alles weer netjes op, op de daarvoor bestemde plekken.


Dit ligt trouwens op een dienblad met pootjes, erg handig om snel mee naar buiten of binnen te nemen om naast je neer te zetten zonder dat alles wegrolt. Van de A voor 10 euro, cadeautje van DD.

Waarom het zo'n zootje is op het blad komt door het bezoek van mijn kleindochters. Na een logeerpartijtje van een nichtje bij 2 zusjes kwamen ze bij oma op bezoek met een paar dringende vragen. Voordat er fatsoenlijk was gekust en geknuffeld hoorde ik ze al vragen: "Oma ik (jongste zusje) wil net zo'n aap (gijs) als nichtje", en ja: "Ik (nichtje ) wil er een kleinere aap bij en zij (oudste zus) wil een klein haasje bij haar haasje (hazelientje), om in het zakje van het schortje te doen". Pfffff: snap je het nog ???Ja daar moest MM natuurlijk gehoor aan geven. Ze is de oude logjes gaan opzoeken over de ondeugende Gijs en de lieve Hazelientje. Door de jaren heen zijn er heel wat werkstukken gemaakt en verhuist naar deze of gene  Wat leuk om daarover terug te lezen en wat veel gezellige reacties, die goede oude blogtijd mis ik best wel !!

GIJS gaf ik zes jaar geleden aan kleindochter,  hij was toen al ondeugend en kon veel kunstjes maar door de jaren heeft hij er heel wat bij geleerd door de rek en strek oefeningen van hardhandige kleindochter was hij zeker 15 cm gegroeid. Hij kon de benen nu drie keer om de nek slaan en daar nog een knoop bovenop leggen. De term slinger aap werd letterlijk genomen door kleindochter en Gijs was dan ook misselijk van het ruige slingeren, vloog zelfs op de dakgoot van de schuur. Maar hij blijft lachen !!!;-)

 haasje, 4,5 cm, van dun durable katoen op haaknaald 0.75 mm

Was wel even vergeten wat een afhecht werk de aap geeft, maar het langzaam weer tot leven zien  komen is toch wel errug leuk. Ook toen dit ini mini haasje werd geboren, zooo liefff, blijf er naar kijken. Gelukkig hoeft hij nog niet te verhuizen !! Hij komt uit het kleine boekje, "Gehaakte hebbedingetjes".


BLOGLIJST (<= klik) -

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

hier al  mijn oude blogjes en merklappen (begin 2006) te zien.


De linken in de oude logjes werken helaas niet meer maar door door te klikken kom je nog veel meer oude werkjes mét verhaaltjes tegen. 

5 opmerkingen:

 1. Daar heb je natuurlijk wel een zooitje voor over! En je hebt vast en zeker ook kusjes en knuffels geïncasseerd. Die had je wel verdiend! Dag lieve oma!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nu al verliefd op dat schattige haasje - de rest komt natuurlijk ook helemaal goed... Wat een leuke kleurencombinatie, mijn vingers jeuken om er mee aan het werk te gaan! Succes met de dierenfamilie-in-opdracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar deze (rommel). Maar het is voor een compliment dat ze je creaties graag willen. Groetjes Gré

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Gré, voor mij een nieuw gezicht !? Leuk dat je hier reageert. Ja de 'rommel' herkenbaar ;)

   Verwijderen