zaterdag 5 april 2014

M-A-R-K-E-N

Er is een grote wens in vervulling gegaan op 04-04-2014 (leuke datum, ontdek ik net pas) want ik mocht een dag naar Marken. Weet niet of ik er ooit als kind een keer ben geweest. Mijn ouders hadden ieder een Solex en reden met mij en mijn zusje achterop het héle land door. Ik herinner mij wel een haventje met bootjes zoals dit.


Sinds ik grote interesse heb in klederdracht en marker handwerk wil ik er altijd al zo graag heen. Nu mocht ik met brei/borduur vriendinnetje Carin mee rijden. Wij hadden ons allebei opgegeven voor de e-curses Marker handwerken. Die dag zouden veel dames, die ook mee doen, bijeen komen. Wie heeft er nog niet van gehoord, ik vertel het toch nog maar even ;-) Margreet Beemsterboer de initiatief neemster en  Marcella van Nuttig en Fraai, hadden AL hun schitterende marker handwerk schatten mee genomen en gaven ook nog ieder een demonstratie. Margreet in akertjes knopen en Marcella in puntjes borduren. Leuk Marcella je weer te ontmoeten (en te kunnen knuffelen ;-) en bedankt dat je voor mij ook nog eens een linkshandig puntje maakte !!! Ik heb het door en Carin en ik zijn druk aan het oefenen.

                                                       overal zag/rook je de bloesem.

Ik zal wat linken plaatsen van andere die een leuk verslag hebben geplaatst.

Kaneeltje , zo leuk jou te ontmoeten en zeker de manier waarop, ik blijf er om lachen.

Nuttigenfraai 

MarianneP

Deze e-curses is nog steeds te koop en het mooie is dat er een vervolg op komt in september. Wanneer je je voor 20 april opgeeft krijg je deze zomer een verrassing.

Natuurlijk gingen Carin en ik ook de énige winkeltjes langs en werden er foto's gemaakt van leuke bezienswaardigheden. We ontmoetten bekende gezichten en zagen mooie handwerken.Als laatste zijn we het museum binnen gestapt maar we zijn niet verder dan de entree gegaan want daar zagen we mooie kantjes en stofjes te koop. De vriendelijke dame legde van alles uit wat wij 'hongerigen' gretig in ons opnamen. Opeens zagen we  D-E-Z-E .........HUH, die kwamen mij toch wel erg bekend voor. Na onze vraag of deze wanten ook van oudsher op Marken bekend waren vertelde de dame dat dat echt zo was en zij ze als kind ook had gedragen. En wanneer je een paar wanten met juist dit soort sterren erop had was je "je van het"!!! grappig he, tóch wat breiwerk op een prachtige borduurdag !!!!;-))

BLOGLIJST (<= klik) -

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

hier al  mijn oude blogjes en merklappen (begin 2006) te zien.

7 opmerkingen:

 1. Voor mij ook een bijzondere datum, M'M, mijn oudste kind was jarig ;) Het knuffelen doen we gauw eens over en de linkshandige puntjes waren een goede oefening voor mijn linkshandige Sophietje ;) Dank voor de leuke foto's. Ik heb er zelf niet heel veel kunnen maken dus ik slurp de foto's van anderen met grote gretigheid op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een heel leuk dagje zo te lezen........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej MM, fijn dat jullie naar Marken zijn geweest en hebben kunnen genieten van het handwerk, de winkeltjes, musea en de plaats zelf. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de leuke ontmoetingen met medeblogsters/handwerksters natuurlijk niet te vergeten.

   Verwijderen
 4. Oh wat zal jij genoten hebben! Niet alleen van Marken en de winkeltjes zelf, maar ook om die andere dames te ontmoeten en hun werk te bewonderen. Heerlijk voor je Marian'ne.
  Bijzonder trouwens wat je vertelt over je ouders en de solex! Ondernemend waren ze dus. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat hebben jullie een leuke dag gehad zo jammer dat ik er niet bij kon zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was een heel leuke dag en jammer dat ik je gemist heb... Ik heb je vast gezien, maar we hebben elkaar niet herkend. Zit nu al even in de lappenmand dus een verslagje is er even bij gebleven...

  BeantwoordenVerwijderen