donderdag 3 januari 2013

oude LIEFDE

           Oude liefde roest niet zeggen ze !! Deze foto heb ik dan ook al meerdere malen op mijn blog gezet en deze week moest ik wéér aan al die schitterende handschoenen denken. Jullie weten dat ik graag polswarmers brei (DUHHHH) en daarvoor ben ik altijd op zoek naar variatie in patronen, kleur en garen. Vorig jaar kocht ik een mooie streng wol,  maar alleen maar in 1 kleur. Omdat op de strengen nogal grote hoeveelheden zitten was dat heel onvoordelig (duur) voor wat polswarmers. Ook kocht ik het schitterende handschoenen boek van 'thedutchknitters' Carla en Hilly, en nu las ik op hun site dat zij mooi Aade garen in kleinere hoeveelheden verkopen. JAAA, dát was dé oplossing voor MM en zij heeft een paar mooie klassieke kleurtjes besteld. De bestelling vlak voor oud en nieuw gedaan, dus moest ik even wachten en heb ondertussen de steken uit het boek geoefend met een dikker garen. EN, het lukte !!!... wat leuk, zomaar wat nieuws geleerd mede door de duidelijke uitleg en de handige foto's. En vandaag kwam het garen al binnen, wat mooi en wat leuk om zo met dit soort traditionele dingen bezig te zijn. Die traditie beschrijf ik hier niet omdat ik denk dat dat al wel bekend is en dat zou maar van mijn breitijd afgaan. Ik zag de ganzen af en aan langskomen, betekent dat dat de kou voorbij is OF moet ik nog meer kou verwachten. Zou het bijna hopen !!?;-)

nota bene, Carla laat op haar blog een schitterend boek zien.

Dat de landen waar deze vandaan komen er trots op zijn is wel te zien aan deze prachtige postzegels.

                              Postzegel Letland2.jpg

Op internet zijn mooie foto's/filmpjes te vinden die je ENORM inspireren, dus je bent gewaarschuwd !!;-))
Zoek zelf eens bij afbeeldingen op Letland mittens of Estland mittens.

http://www.youtube.com/watch?v=TelcnvByh0EBLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

13 opmerkingen:

 1. geweldig leuk, het boek de Dutch knitters en het prachtige garen. Ik wens je er heel veel plezier mee!

  Een heel goed jaar gewenst met mooie handwerkjes

  groetjes, marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n oude liefde gaat natuurlijk niet over! Wat een enige foto is dat, al die kleuren en patronen, zo'n rijk gezicht. Die postzegels vind ik ook enig. Je kunt je hart dus ophalen Marian'ne, veel plezier er mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je weer bij je oude liefde terug bent, het ziet er dan ook altijd prachtig uit.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik kan me zo goed voorstellen dat je met je nieuwe wolletjes meteen aan de slag wil! Deze patronen blijven prachtig, als je hier eenmaal verliefd op bent geworden blijft deze liefde levenslang denk ik!! En de ganzen, ik vraag het me ook af.. ook hier zie ik grote groepen voorbij komen, al gakkend.. Zou het betekenen dat het toch nog winter gaat worden? Heerlijk logje Marianne, ik heb er van genoten! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook zo verliefd op die mooie breipatronen - het boek staat intussen op mijn verlanglijst! Veel succes met het breien en houd ons op de hoogte. Beeldige postzegels, men is terecht heel trots op deze traditie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw~!!!! Handschoenen!!

  Heerlijk blogje weer dAME,...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat je dat boek hebt en nu ook nog zulk mooi garen dat wordt mét veel plezier breien. Ook wil ik jouw en je dierbaren een heel goed 2013 toewensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hej MM allereerst een heel mooi en creatief jaar. Fijn dat je bijpassende garentjes hebt gevonden. Het zijn prachtige patroontjes. Leuk die postzegels. Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik gebruik het boek ook... opzetten met een vlechtje etc.. leuk he? En het wordt echt goed uitgelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schitterende handschoenen.Ik dacht heel even dat je ze zelf allemaal gebreid had. Gelukkig ligt er weer een heel jaar voor ons waarin we weer een heleboel mooie en leuke dingen kunnen doen.(maar eerst de ufo's afmaken!) Hartelijke groeten, Beerta

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De beste wensen voor een prachtig jaar. Bedankt voor de link ook - dat is heel wat inspiratie voor kleurtjes en patroontjes voor wanten. Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Jolanda,voor jou ook een mooi 2013 !! Leuk dat het jou ook inspireerd, dat is de bedoeling van mijn logjes !!;-)

   Verwijderen