zondag 20 januari 2013

(NU wél) KUSSEN (in beeld)

Ik heb dit logje even overnieuw geplaatst, ging wat mis de vorige keer ! ((zwaaii)) Elza heb je leuke reactie gelezen.

Ik was deze week al eerder op stap en wel naar de stad... GRONINGEN. DD Ruchama nam mij mee met weekend voordeel kaartjes die zij een tijdje terug had gekocht. Ik was nog nooit in Groningen geweest en was zeer benieuwd. Van te voren had ik een brei winkel  gevonden via internet en wilde daar wel graag heen. We hadden al eerder een datum geprikt maar toen was juist die winkel dicht. Het valt niet mee in de wintermaanden rond de feestdagen iets te ondernemen. Ook die dag, onze laatste mogelijkheid met die voordeel kaartjes, was afhankelijk van onze conditie en het weer. De avond daarvoor begonnen onze darmen te rommelen en zelf was ik heel misselijk. Met het Noro virus rondwarende op DD haar werk zou het zomaar kunnen dat we ziek zouden worden. Toen er ook nog eens sneeuw werd voorspelt leek het ook die dag niet door te kunnen gaan. De volgende ochtend waren we wat opgeknapt en de sneeuw liet zich ook nog niet zien. Dus zijn we om negen uur vertrokken hopende onze uitbestemming ongeschonden te bereiken. Gewapend met de nodige voorzorgsmaatregelen voor ziekte en koude ;-)) maar gelukkig voelden wij ons steeds fitter. Geen vertragingen etc, alles liep gesmeerd, tot we in de buurt van Zwolle de eerste sneeuw zagen liggen, wat meer en meer werd. O jee, hoe ver kunnen we komen ?? Maar toen we noordelijker kwamen was er geen sneeuw meer te bekennen en ruim 2 uur later stonden we voor de breiwinkel "HET ACHTERPAND", in een leuk pand aan een mooie gracht gelegen met een verleidelijke etelage  !! Ik kon er helaas niet het garen van Christel Seyfarth  los kopen, waar ik op hoopte, alleen maar pakketten maar zag wel andere aantrekkelijke materialen. Een leuk sokkengaren van Regia in kleuren van Kaffe Fasset voor de mini sokjes en een bol sokkenwol van Scheepjes voor een sjaal. EN een nieuw produkt op breinaalden gebied. Ik had er over gelezen en was zeer benieuwd naar dit soort breinaalden. Ze hadden alleen de hele dunne (1.50) maar die wilde ik toch graag meenemen. Ze breien lekker, ze zijn licht, zacht en glad.


Hartjes haken in de trein op weg naar Groningen foto Ruchama

In de trein heb ik gebreid aan de mini sokjes en DD heeft hartjes gehaakt. Natuurlijk heb ik een mini sokje achtergelaten die blij in ontvangst werd genomen en een plaatsje aan de wand achter de kassa zou krijgen.

In het grand café waar wij de lunch gebruikten heb ik even de nieuwe naaldjes getest naar genoegen van de serveerste die dat heel gezellig vond.

DD had een hele lijst met winkeltjes gezocht waar zij graag wilde kijken, veelal op post gebied en een heel leuke Zweedse winkel met allerlei hebbedingetjes. Ze had een kaartje uitgeprint met een hele route zodat we de kortste route konden lopen en niets zouden missen.
Ook hebben we de markt aangedaan, toen ik daar liep zei ik dat ik het heel bijzonder vond om nu in Groningen te zijn en dat ik eigenlijk de grond zou moeten kussen !!??;-)) Dat werd niet in dank ontvangen en ik moest gewoon op mijn benen blijven staan (DUHH). Psssst, ik had niet eens meer op kunnen staan wanneer ik op mijn knieën was gaan zitten. Nou toen moest ik de Martini toren maar gaan aaien zei ik, maar met mijn moeie voetjes heb dat extra stuk lopen maar niet meer gedaan, maarrrrrr IK heb Groningen gezien !!!!

In Groningen zijn heel veel leuke winkeltjes, zelf ben ik nog naar een klassieke handwerk winkel geweest "SAJET", VOL met borduurpakketten en garen. Daar heb ik een strengetje Anchor kunnen kopen dat ik te kort kwam.

tip van Conny, Cordiatelier (quiltwinkel).

pennen bericht van AFSTAP
Ja, groot nieuws van de Afstap, want dat waar menig breier met smacht al lange tijd op heeft gewacht, werd vanmorgen bij ons afgeleverd en ligt nu al te pronken in onze schappen. Wetenschappelijke innovatie, ook gebruikt in ruimtevaart en topsport, dringt door tot de handwerkwereld. Het gaat hier om Karbonz, de prachtige carbon sokkennaaldjes van KnitPro, supersterk, licht en ze voelen heerlijk aan tijdens het breien. We hebben ze in alle gangbare maten, van 1,5 mm tot 3,5 mm / 20 cm. Wees er wel snel bij, want ze vliegen de deur uit. Kom naar de Afstap, kies maar uit en ervaar zelf hoe lekker ze breien!
Prijs € 8,90 ( 1,50 mm en 1,75 mm)
Prijs € 10,50 (2 mm, 2,25 mm, ... tot 3,5 mm)

Ik weet nog niet hoe de naaldjes op de lange duur blijven, ze breien lekker, zijn wel gladder dan hout. Ze zijn inmiddels bij meerdere zaken te bestellen via internet, ook rondbreinaalden, even googlen.

op zoek naar een heerlijk muziekje vond ik allerlei brei-tips, wat die dáár nu deden.
Plaats ze even hier zodat ik ze niet kwijtraak !!;-)

2 sokken op 1 rondbreinaald
https://www.youtube.com/watch?v=i4iD77aJCAw

entrelac techniek,
https://www.youtube.com/watch?v=B4GGXzurphk

nu nog dat lekkere muziekje vinden ====>

https://www.youtube.com/watch?v=4lj2CYfXpzg&feature=player_embedded

heftiger dan ik dacht, sorry meisjes !!
.

BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door


17 opmerkingen:

 1. Groningen is een mooie stad. Je maakt me benieuwd naar die naalden. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morge Marianne, zo te lezen een heerlijk uitje! Ben benieuwd hoe de breinaaldjes bevallen en dat garen van Christel kan je vlgs mij los kopen bij Finlandia in Bergen. Fijne zondag knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Else uit mijn geboortedorp !!;-) Ja dat weet ik, ben ik ook geweest toen ik een weekend aan zee was, maar kom er niet zo vaak in de buurt, bestellen kan ook, maar de kleuren in het eggie zien is fijner !!

   Verwijderen
 3. Klinkt heel gezellig allemaal.
  Wat een prachtige breinaaldjes, dat moet een genot zijn om mee te breien.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat "Stad", zoals we dat hier in Groningen noemen je goed beviel, voor veel medelanders is het een goed bewaard geheim dat Groningen (dat ligt immers zo ver weg in het Hoge Noorden...????) en ook de provincie supermooi en gezellig zijn. Leuk die breiwinkel die kende ik nog niet, zal er gauw eens een kijkje nemen (ik woon 20 km vanaf de stad). De lage der Aa is voor mij haast het mooiste stukje van de stad, zo mooi met al die gevels en boten. Heb je het Cordiatelier (quiltwinkel) niet ontdekt? Je was er al aardig naar op weg toen je bij de breiwinkel was.....
  Fijn dat je je zo vermaakt heb met je dochter en ook mooie dingen hebt kunnen kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Conny, inderdaad een prachtig stukje 'stad'!! De quiltwinkel niet geweest, gelukkig maar nog meer verleidelijkheden, wellicht een volgende keer, bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 5. Gelukkig werd het toch nog een heel gezellig uitje! Die naalden lijken me wel wat: ik brei al m'n naalden krom!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had al een paar keer geprobeerd je logje te bekijken, maar nu is het er. Dat was een eind van huis Marian'ne, maar helemaal de moeite waard lees ik. Mooie stad hè? Weer eens heel wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jullie hebben een heerlijke dag gehad Marianne zo te lezen.
  Heerlijk met je dochter, ik heb het van de zomer gedaan met mijn dochter toen we in Drenthe op de camping stonden.
  Ook weer wat geleerd over de nieuwe breinaalden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marianne

  Leuk om je reactie te lezen op mijn blog. En natuurlijk mag je mij toevoegen. En als je volger wil worden, hartstikke leuk toch.
  Ben jaren geleden ook eens in de stad Groningen geweest. Vond het er erg leuk. Kom eigenlijk kwam ook regelmatig in de provincie. Mijn zwagers wonen daar, maar het wordt mijn man teveel voor een dag heen en weer en iedere keer een hotel is veel te duur.
  Maar de provincie is ook prachtig.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk, Groningen!!
  Leuke linkjes heb je geplaatst!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie zijn in de geboorte stad van onze zonen geweest. Stadjes noemen ze mensen in de stad Groningen zijn geboren Een heerlijk stad om te winkelen. Ja, hoor daar gaat niets boven Groningen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toen ik (in mijn jonge jaren) van Rotterdam naar Groningen verhuisde was dat, volgens mijn vrienden het einde van de wereld. En wat heb ik daar fijn gewoond! Zo gezellig met al die studenten, zulke leuke winkels, zoveel terrasjes waar je 's zomers geniet van de drukte. Vorig jaar heb ik met collega's uit de bieb van Bolsward, de stadswandeling gedaan. Wat een verrassing was dat voor hen, ter plekke besloten de dames nog eens te gaan met man/vriend. Wist ik natuurlijk wel...dat dit zou gebeuren. Ik ben nog niet bij De Afstap geweest, maar dat wordt binnenkort recht getrokken. Heb je ook koffie gedronken bij Granny's? Zit je met uitzicht op de A-Kerk van de kopje te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Irene, kan mij helemaal voorstellen nu !! Nee Granny's was helaas dicht. Wij hadden zicht op de martini toren ook mooi !!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met Noro kun je beter breien dan dat je het virus hebt.

  Groningen is ook mijn "stad" ook al woon ik er nog 30 km noordelijker op het "Hoge land"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Elma, en toch voelde ik jullie aanwezigheid (de noordelijke handwerksters die ik ken ) !!;-)

   Verwijderen