zondag 13 januari 2013

éénentwintig

In 1975 was ik 21 jaar en in dat jaar was ik ook de bruid. Ik heb dat al eens laten zien op mijn oude blog maar nu er opeens overal 21 jarige in beeld verschijnen laat ik mij zelf ook weer een keer zien samen met Nico natuurlijk. Wij wilden eigenlijk samenwonen in die tijd maar dat was nog niet zo de gewoonte en ongemakkelijk (meer) voor de familie.
Dus toen zijn we toch maar getrouwd, maar dan wel op 'onze' manier, dachten we !! Op de opoe fiets in spijkerbroek, net als in de film !! Nee hoor, ook dat ging niet door, maar dan wel de tradities doorbrekend en niet in het wit maar deze bruin gele combinatie. We wilden er ook niet té veel geld aan uitgeven dus heb ik de jurk zelf gemaakt. Voor een paar tientjes vond ik een leuke lap stof, een klein bruin kantje had ik nog liggen en een paar bruine knoopjes maakten het compleet. We vonden schoenen in 2 kleuren bruin die exact bij elkaar matchten, op een markt vond ik een vilten hoed waar ik van de stof van de jurk een lint voor naaide. Nico kocht een leuk bruin pak én gele sokken ;-)), de stropdas werd geleend bij schoonpapa !! Wij waren tevreden, zagen er als een leuk koppel uit en van de familie kregen we alleen maar complimentjes. En natuurlijk moest de foto ('s) ook anders dan anders, gewoon wat ongedwongen, gemaakt door mijn lieve ome Piet.


foto van een foto, misschien niet zo duidelijk, maar ben al lang blij dat DD mij even heeft geholpen !!;-))
BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door


17 opmerkingen:

 1. Heb je Googlr chrome al geïnstalleerd? Dan krijg je de foto's er wel op! Ben toch wel benieuwd! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig leuk, vooral ook het verhaal erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je er hip uitzag, echt die tijd. Ik ben een jaar jonger maar ook in 1975 getrouwd, wel in wit maar met een hoed en mijn man in een mooi zwart pak met lila overhemd.
  Groetjes marjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterend mooi bruidspaar!!! En een leuk verhaal erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige trouwfoto. En wat geweldig dat jullie dit zo deden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie en vast heel dierbare foto !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk setje waren jullie, ik ben nog keurig in het wit getrouwd, maar wij hadden wel een afwijkende trouwkaart ;-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk MM, ik herinner het mij nog. Heeft toen al indruk op me gemaakt, dat je niet voor standaard ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk. Ik zou het ook noit meer doen zoals we het gedaan hebben. Maar dat zal wel komen omdat je meer relativeert.
  Fijne zondag nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie foto van een mooi en eigensinnig stel!
  ik herinner mij nog een foto van jullie op je oude blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bekend verhaal .Samenwonen was bij ons ook taboe en mijn moeder was echt diep teleurgesteld dat ik geen bruidsjurk wilde.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marian'ne, wat een prachtige originele trouwfoto hadden jullie. Mijn DH had een geel jasje toen we trouwden! Leuk ook je verhaal bij die dag dat je het anders dan anders wilde en zelf veel hebt gedaan om je eigen sfeer te krijgen. Da's goed gelukt...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk Marian'ne die ongedwongen foto. Jullie zien er prachtig op uit. Een foto met speciale herinneringen! Leuk dat je hem nog een keer laat zien! Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De jaren 70....daarin zag je wel meer aparte kleuren trouwjurken. De kleur stond je heel mooi ! In het jaar dat jij trouwde was/werd ik 3. Ben van een andere generatie...ik heb wel eerst samengewoond (ook al vonden mijn ouders dat niet leuk)maar trouwde daarentegen wel in het wit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk je eigen smaak volgen super. Wat een heerlijk verhaal. Een dierbare foto. Ik kende hem niet, zo leuk dat je hem hier weer laat zien Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig ik was ook bijna 21 toen we trouwden,jullie foto is wel heel mooi.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie prinsessenjurk! Heel knap dat je die zelf gemaakt hebt! En wat een prachtige foto!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen