zondag 26 februari 2012

NOORS/ZWEEDS/DEENS

MMMMM, ik ben weer helemaal gevallen voor de traditie, in dit geval het noorse breiwerk en het zweeds borduurwerk maar dan met een modern tintje. Allereerst was ik weg van het foto'tje, in het beursboekje, van dit breiwerk.


Op zoek naar de geschikte materialen kwam ik deze handige 'votter' tegen. Speciaal ontworpen voor de fotograven onder ons.


En daar MM toch wel van de handschoentjes is vond zij deze ook geweldig. Bij Willy zijn prachtige borduur voorbeelden te zien.Ook de patronen van haar vind ik geweldig, vooral door het speciale garen/kleur gebruik. Maar dan moet ik wel eerst ZO (<=filmpje) leren breien !

Christel Seyfarth Large Poppy Shawl
Van mijn noorse brei-café vriendin kreeg MM deze onderstaande foto toegestuurd.......

Als je je bedenkt dat het juist die week was van die extreme kou hier !!;-)


Op de beurs in Zwolle was er de gelegenheid om via een workshop het borduren te leren en het schitterende inbreiwerk. Ook zag ik er een geweldig boek over noors inbreiwerk, maar geen van allen heb ik of aan mee gedaan of gekocht. Wat ik al zei, ik was overweldigd door de veelheid en wilde mijn centjes heel bewust besteden.

Van de weeromstuit nam ik dus bijna niets mee naar huis en heb de maandag erna snel via internet toch wat breinaaldjes gekocht die ik zocht.
Heerlijk rustig (nou ja ? er steekt altijd een lichte spanning de kop op) achter mijn laptoppie kon ik mijn betelling overdacht plaatsen. Hier hadden ze een uitgebreidere (overzichtiger ?;-) keus dan op de beurs en het mooie van deze site is dat ze keuze uit alle maten hebben.

Zo, nu gaat MM weer in de boom 'hangen' met haar bekraste armen en een grote onhandige zaag om een beetje 'ruimte' te scheppen, dagdag.... MMMMM ik ruik de ... LENTE !!!

psssst of zijn dat de conifeer takjes die in mijn haren steken !??;-))


                                                              BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

19 opmerkingen:

 1. Prachtig, leuk en handig, ga zo even op de site neuzen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe je wel voorzichtig met het boomhangen. Wat een mooi breiwerk laat je zien, vooral het eerste vind ik zo mooi. Heb lang nagedacht en besloten dat ik een vest van die wol voor komende winter wil gaan breien. Er gaat toch niets boven de eigengebreide truien, vesten, mutsen enz. vind ik. En geniet maar van je aankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het breiwerk van haar is idd erg mooi, maar dat breiwerk van de bovenste foto is ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een mooie dingen laat je ons weer zien! Dat is ook wel het lastige van zowel Blogland als handwerkbeurzen: je ziet zoveel moois, dat het lastig is om je niet al te veel te laten meeslepen door je enthousiasme..! Succes met kiezen en de conifeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk, wat weer een prachtige dingen, Marianne!! En ik snap helemaal dat je zo overweldigd was op de handwerkbeurs..... ik was al blij dat ik maar in een kraampje zat en mocht helpen....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ik wou dat ik dat kon, want wat is het schitterend, want dat bovenste breiwerk, daar verkopen ze hier truien etc van, maar O wat zijn die duur

  Angus heeft handschoenen met een flap, heel handig bij het fotograferen,

  Nu kijk uit naar al je toekomst werk

  Fijne maandag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig brei en borduurwerk! Zo vrolijk. Je zult je ogen wel hebben uitgekeken op de beurs. Heerlijk rondlopen en genieten. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeg, ben je wek een beetje voorzichtig met die zaag... anders de wantjes maar aan hoor! En... zo'n beurs vind ik ook al;tijd behoorlijk intimiderend. Zoveel en zo weinig tijd (en geld)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat prachtige breiwerk en andere leuke hebben/maak dingetjes laat je zien. Gelukkig kan ik je toch nog volgen vanaf onze vakantie bestemming. We zijn een paar dagen er tussen uit. Gisteren in Nordhorn gewinkeld. En ook ik heb bewust om me heen gekeken en niets gekocht. Nu moet ik ook bekennen er waren helemaal geen handwerkwinkels aanwezig. Dus de verleiding was ook niet aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hej MM, heb je gezien bij Heleen en Wieke dat ze een sjaal en vest breien van CS. Het wordt zo mooi. Bij Tony zag ik viltwerk met yllebroderier. Mooi al dat handwerk uit het noorden.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ppppssssttt ik ben vandaag de mist in gegaan. Heb een lap stof gekocht. Linnenstructuur met daarop bescherm-engeltjes erop. Met mijn vriendin gaat het niet zo lekker. Hier kan ik mijn borduurwerkje mooi met afwerken of een hartje van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HILDA, hihi Hilda een mooi souvenir !!
  Beterschap voor vriendin .

  BeantwoordenVerwijderen
 13. WILLY, jaaaa bij Wieke gezien, de anderen ken ik niet !? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige werkstukken op jou blog! Nu nog aan de slag! Leuk dat je ook op de beurs was, maar jammer dat we elkaar niet ontmoet hebben. Dat paardje ben ik aan het maken. workshop op de beurs er van gedaan. groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ziet er al prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hmmm.... even genieten van het moois dat je showde!
  Goe weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat prachtig is hier te zien,heb ervan genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk al die aparte werkjes die je laat zien! Daar is wel goed over nagedacht door de makers :-)

  *Marianne*

  BeantwoordenVerwijderen