zondag 11 maart 2012

DOMINO 2

MM is er nog hoor, maar real life roept...

Even een up-date van mijn domino breiwerk. Heul leuk om te doen met een gappig resultaat. Ik wil er een driehoekige sjawl van breien, dat betekent in dit geval dat ik rechte banen aan elkaar brei en deze op zijn punt zet. Door elke baan 1 blokje minder te breien ontstaat de driehoek. Bovenaan moeten dan nog halve vierkanten (driehoeken) de ruimte opvullen die open blijven. Ik heb dit garen (drop delight) gekocht in een opwelling, omdat ik toch wát wilde kopen nadat ze mijn keuze niet hadden (herkennen jullie vast wel hé). Na een tijdje in een tas te hebben laten liggen, om eventueel te kunnen ruilen, toch maar gaan gebruiken want ik 'moest' natuurlijk een sjaal breien ;-).Jammer dat de bol van dit garen zo uit elkaar valt en geen logisch verloop van kleur heeft per bol terwijl het hetzelfde nummer heeft. Komt bij dat er in éen bol knopen zitten op heel onlogische plekken en daar de kleur zomaar verspringt naar een totaal andere kleur. Dat is doorknippen en aanpassen, wat meer afhechtdraden geeft dan nodig, helaas.

Maar de warme herfst kleuren geven wel een mooi effect en staan bv op een spijker jasje heel leuk.Maar ik wil op deze 1e mooie lente dag nog niet aan de herfst denken hoor. Heerlijk een paar uur met snoet(én rest van lijf) in het zonnetje zitten breien. De crocussen groeien weer weelderig op onze honden uitlaat veldjes. Moet ook wel wanneer je ziet hoe Tico vakkundig zijn behoefte in de hartjes van de bloemetjes mikt. Onze duifjes hebben al weer 2 eitjes gelegd, de koolmeesjes komen net als vorig jaar weer naar binnen op de mat op zoek naar nestmaterialen. De merels schreeuwen je de oren van het hoofd wanneer je te dicht bij komt en de kleine bonte specht roffelt er weer op los.                                                              BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

17 opmerkingen:

 1. EVEN TESTEN !!!

  De reacties in mijn vorige logje werden niet meer zichtbaar, maar ik heb ze achter de schermen wel kinnen lezen. Badankt voor jullie komst !!

  ((ZWAAII))... MM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poe, wat vervelend als de bol wol niet goed verloopt, erg irritant zelfs! Gelukkig laat jij je er niet door uit het veld slaan, want je sjaal wordt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je sjaal wordt ondanks het ongemak wel mooi. Joepie laat de lente maar komen, ik heb er zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal dat schitterend worden en wat een mooie kleur
  heel apart
  Groetjes Joke en een fijne week vol handwerk genot

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je treft het hoor, want oranje is deze lente/zomer ook ontzettend hip.Dus snel breien dan kan je hem heerlijk over je schouders draperen in het lente zonnetje als het tussen mal en dwaas weer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig om te zien en leuk patroon! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren en wat kan jij mooi breien.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat kan jij toch mooi breien,..
  Nog eventjes,... d elente zit in de lucht,..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wordt mooi je sjaal! en een leuke techniek he dat domino breien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het komt vast wel goed met de kleurtjes. Dat dominoblokjes breien kan heel wat hebben. Mijn crisisdekentje heeft ook soms blokjes waarvan ik denk:nounou, maar het geheel blijft leuk. Eerdaags zal ik er een update van geven. En... heerlijk he lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke kleurcombinatie, met die spijkerbroek. Helemaal super.
  Heerlijk hè Marian'ne al die tekenen van de lente. Lekker met je snoet in de zon zitten, dat wil ik ook. Zei juist vandaag tegen Chago dat hij alvast maar 2 tuinstoelen uit de garage (even verderop in het straatje) moet halen. Heb ik ze in ieder geval bij de hand. Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb even wat rondgetoerd in je blog. En zag daar het resultaat van hoe je sjaal moet worden. Ik snap helemaal dat je daar voor gevallen bent, ongelooflijk mooi. Geniet van het proces.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij wordt mooi, heerlijk al die kleuren. Ben zelf ook met een sjaal bezig met allemaal van deze blokjes en vindt het erg leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het wordt een prachtige sjaal en heel mooie kleuren, wat leuk dat al de vogeltjes er ook weer zijn.
  Grotjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie kleuren je sjaal en helemaal niet herfstig!!!
  Ik zag van de week een azalea(?) in bloei. Net zo paars als dat onderste blokje.

  Ondertussen verbaas ik me over dit patroon.
  Snap er niks van dus!
  brei je nu repen die je aan elkaar naait? Of brei je de blokjes meteen vast aan de aanliggenden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dit geval heb ik eerst een reep van blokjes gebreid, links.
   Na het eerste blokje kan je de anderen er bovenop/aan breien. Daarna brei ik de 2 e rij er aan ook dit kan aan éen stuk doorgebreid worden omdat ik éen en dezelfde bol garen gebruik.

   Een voudig werk met veel effect !!

   (((zwaaii))... MM

   Verwijderen
 16. Hej MM, leuk patroon om te breien met een erg mooi effect en kleuren.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen