maandag 13 februari 2012

DOMINO

Nee nee, MM gaat geen spelletje spelen hoor, nog beter ze houd helemaal  niet van spelletjes. Vroeger met de kinderen die graag een spelletje speelden koos zij voor de spellen die snel gingen en niet té moeilijk waren. Ze heeft er te weinig geduld voor en is niet streberig genoeg om te willen winnen. Waar anderen fanatiek de stenen over de tafel gooien, wanneer zij verliezen, krijgt MM de slappe lach als het fout gaat. En dan ben je geen serieuze tegenstander volgens de medespelers !! Wél houd zij van strategische spellen en heeft zij een tijd geschaakt met DH maar toen MM meer won dan hij, vond hij het niet leuk meer !;-))Maar in dit geval staat domino voor dit breiwerk (foto wollieland) , onder de breiers meer bekend als de 'restjesdeken', Anny noemt het zelfs haar 'cricis dekentje'. Op ons brei café is een Noorse dame, die hier tijdelijk woont. Leuk dat zij ons breicafé heeft gevonden en gezellig met ons mee doet. ze moet er zelfs een stuk met de trein voor reizen. Daar komt bij dat zij zulke leuke dingen breidt en ons keer op keer weer inspireerd. Elke keer komen er weer mooie boeken en/of énige breiwerkjes uit haar tas. (het valt ons op dat haar land heel veel mooie boeken uit heeft gegeven, jammer genoeg voor ons niet te lezen). Zo droeg zij hele leuke polswarmertjes, zelfs met kraaltjes ingebreid, maakt ze leuke babymutsjes op een aparte manier, duiken er opeens grappige paaskipppetjes uit haar tas, draagt ze mooie vestjes en pas had zij met die kou, een stoere muts op haar hoofd staan. En gisteren had zij een hele serie cup-cakes gehaakt. En wij maar OOOOO-en en AAAAAA-en !!! Gelukkig spreekt zij heel goed hollands en is altijd bereid ons uitleg te geven. Zó knap, want ik sprak na een week oefenen op alleen maar haar naam deze nog verkeerd uit. Dooroefenen MM !! Zo jammer dat zij deze zomer weer vertrekt we hopen dat ze contact met ons houdt en terug kan denken aan een gezellige tijd bij ons en dat ze misschien nog eens terug komt.

Nu is zij dus aan het domino breien met een prachtig garen van drops, dus willen wij dat OOK !!! Er zijn al zóveel breisters die met deze dekentjes aan het werk zijn. Het mooie is dat je al je restjes garen er voor kunt gebruiken. En met het leuke verlopende sokkengaren heb je een heel grappig effect. Zelf ben ik even wat proefjes aan het breien om het onder de knie te krijgen. Je kan de banen recht aan elkaar breien of diagonaal.

Vorig jaar april stond er in de Anna een mooi patroon van een sjawl (foto's Rafelserozen) in deze blokjes.

AtelierZitron Unisono Anemoon Shawl

Hier is het patroon te koop....

Bij drops-design zijn er ook patronen te vinden en hier een video filmpje hoe een blokje te maken.

http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=103&d_id=3&lang=nl

http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=113&d_id=11&lang=nl

Ook is er een leuk boekje uitgegeven met allerlei grappige ideeën.


BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

14 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen hoe je toch kan genieten en geïnspireerd kan raken door de mensen die je ontmoet in groepsverband...! Heerlijk!! Deze domino's zijn echt heel leuk, ik heb de restjesdeken als eens eerder gezien. Wat een prachtige sjaal is er mee gemaakt, supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die sjaal ziet er mooi uit. Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met je breisel, ziet er erg mooi uit! groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende sjaal en wat een mooie kleuren
  Waag me er maar niet aan
  Happy Valentine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mag ik nu Oooo en AAaaa roepen. Wat prachtig. Je sjaal is trouwens ook schitterend geworden. Ik had vorige keer de foto's niet gezien. Fijne Valentijnsdag gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een echt breiland Noorwegen. Vindt ze de kerst- en paasballen van Arne & Carlos ook zo leuk?
  De sjaal is mooi en een dekentje lijkt me leuk om ooit van restjes te gaan breien.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk die noorse dame en wat hebben jullie het gezellig.
  Die Anna heb ik ook in huis, maar ik kan dat soort dingen echt niet hoor.
  Mooi om naar te kijken.
  Groetjes Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk die blokjes, wordt een roodwitblauwe vlag??? of iets met dat thema?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om m'n crisisdekentje bij jou terug te vinden... het is wel vderslavend om gte doen hoor! En... afhankelijk van het aantal steken is een blokje zo gebreid. Ben benieuwd hoe het bij jullie breicafe verder gaat... Leuk zo'n buitenlandse mevrouw, zie je nogeens wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie,aparte shawl. Leuk dat je weer iets nieuws breit en hoort van de noorse dame met de moeilijke naam,de scandinaviers zijn gek op handwerktechnieken en houden het nog veel meer in ere heb ik het idee.Wat ga jij maken, een dekentje of....?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat een prachtig patroon van die shawl. Heerlijk dat je zo geniet van dat breicafé. Zwaai!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O wat een leuke en leerzame ontmoeting hebben jullie op het breicafe. Het is zo leuk om elkaar te inspireren. En wat geweldig dat je een instructievideo van deze sjaal hier neerzet want ik heb vorige maand mezelf getrakeerd op het garen en patroon bij Astrid maar kwam er niet helemaal uit. Ik ga van de week gauw proberen of het me nu wel lukt. Ik vind het zo'n prachtige sjaal, was er ook meteen flieft op.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn schoonzus het patroon gestuurd. Ze is al begonnen leuk.
  Stuur jou de foto

  Liefs josé

  BeantwoordenVerwijderen