donderdag 28 december 2023

hebbedingetjes


Ik ben altijd gek op hebbedingetjes vooral als ik ze ook kan gebruiken bij mijn brei/haakwerk. Bij #VMCJ kan je zoveel leuks vinden. 


In het paddestoel doosje zitten handige steekmarkeerders, lekker klein om mee te nemen voor onderweg. Ik zoek altijd kleine lichte spulletjes voor in mijn notion pouche. Meerdere pouches voor meerdere projecttasjes. Nieuw voor mij de spiraalvormige kabelnaald, ben benieuwd hoe dat werkt. 

Ben bij de hakken van de sokken beland.  Zo grappig dat terwijl ik van binen en van buiten begonnen ben de kleur toch ook gelijk oploopt. Ik brei een slipstitsch bij sommige kleur overgangen. Geeft een leuk effect .


Gaat steeds zo snel dat iets weer af is dus ook weer 2 lantaartjes gestart. De anderen zijn op de post gegaan.


De groene paddestoeltjes zijn naaldstoppers. Heel handig en passen op verschillende maten .

maandag 25 december 2023

Christmas knitting

 


Christmas knitting. Vorige sokken zijn klaar, kerst sokken al cadeau gedaan en zitten aan de voeten. 

Nog 1 paar even afhechten en ja een nieuw paar snel opgezet voor onderweg. 

Serie lantaarntjes klaar en die ben ik aan 't inpakken om te versturen . 

Ik heb ontdekt dat ik in holland de japanse materialen kan bestellen die in mijn nieuwe boek worden aanbevolen bij #Rebel with a Twist. 


                Boek gekocht bij Wolverhalen . 

Leuk om een keer te proberen .

zondag 10 december 2023

Voorraad


Wintervoorraadje binnen, van Eddna met de fikse nov. korting. Leuk om merken te proberen waar ik nog niet mee heb gewerkt. Van breivriendinnen en winkeliers krijg ik regelmatig leuke steekmarkeerders. 


Ik gebruik ze vaak/veel, al is 't maar voor de leuk. Nooit genoeg toch !?;) en ik kan ze nog aan het thema aanpassen. Aan de kerstsok kleine kerstbal met glitter sterretjes er in.


Aan de snoepjes kleuren sok snoep spekkies. 


Ben wat overloaded door de advent berichten, gaat voor mij een beetje voorbij aan de boodschap.
 

Nr 9 van de mini mini chandelier van Made By Siem af. Roze heeft lila (nr10)  ingehaald, heel prettig garen om mee te werken. Ik haak op 1.75 mm.


Scheepjes Sweet Treat, 140 m op 25gr.

zondag 3 december 2023

Nr 10

 


Eindelijk mijn pannenlap in elkaar gezet en al in gebruik gezien de vlekjes. Ik gebruik m als onderzetter voor mijn koffiepot. Ik had m 1 toer groter gemaakt maar was achteraf niet nodig, best groot nu. Het zware garen is voor mij iets te zwaar om mee te werken wel mooi resultaat met deze leuke steek. Steeds een toertje en dan verder met het fijnere werk. Wat ik heerlijk vind. Lantaarntje nr 8 ook klaar, leuk om als nieuwjaarsgroet op te sturen. De eerdere zijn al uitgedeeld, worden met zo'n plezier ontvangen. 

Ik zelf vind het patroon nog steeds zo leuk om te haken en het effect van de steken zo vind ik geniaal !:))

Heb een voorraad bolletjes en ringen en nr 9 en 10 alweer gestart.

Ook vlaggetje 10 voor Dorcas Handwerkatelier is klaar. Dit was de laatste volgende keer gaan we er een slinger van maken. Ehhhm.... eerst even 20 draadjes wegwerken !:)))