zondag 27 november 2022

Advent '22

 


1e advent dag breien. Sokjes in een lief lente kleurtje op een koude dag in nov. Garen met 25% bamboo, nog nooit eerder mee gebreid. Bevalt goed, breit lekker.

Afwisselend brei ik aan de #saltwater mitts, dik garen dikke naalden wat zwaarder voor mijn handen. 

Ik kocht bij #eddna deze houten #jarbo breinaaldjes en dat gaat een stuk beter. Het garen kocht ik ook bij Eddna.nl net als het leuke blikje.

Zie je dat ik mijn eerste sokken, lang geleden nog op die lange pennen breide :!))

Nu vrijwel alles op een rondbreinaald en de (mini)sokjes op 15cm naaldjes.

vrijdag 18 november 2022

Grols


Ik kocht het nieuw uitgegeven patronen boekje van de #grolsewanten. 15j geleden kocht ik al het eerste boekje. Dit keer met meer patroontjes naast de traditionele wanten. O.a. muts, sjaal, baby slofjes, eierdopjes, mini wantjes. 


Eerder breide ik ze al in andere kleuren van 100% wol en een paar polswarmers van sokkenwol. Ook kreeg ik een paar van zeker 40j oud cadeau. Jammer genoeg wat vervilt en met mottengaatjes !;)


Deze keer heb ik het garen gekocht dat zij gebruikten, ook in andere kleurtjes. Voor mij veel te acrylerig maar ik wil even "spelen" met de patroontjes.

dinsdag 8 november 2022

Järbo


Eindelijk een paar Saltwater mittens opgezet met het Zweeds Järbo garen. 


Ik heb verschillende keren met de flinke korting het garen kunnen kopen. Ik wilde eerst zien of het mij beviel en heb er toen wat kleurtjes bij besteld. 

Omdat ik deze graag op 15cm sokkennaaldjes brei en ik die niet had, heb ik die in verschillende maten en van verschillende merken gekocht. Zo kan ik ook zien welke mij 't best bevallen. 

En ja, zo'n leuk blikje kon ik niet laten liggen. Gevuld met mintjes, die ik niet lust maar heel handig voor mijn stitchmarkers. 

Mijn 6e paar sokjes is ook weer klaar, zitten al aan de voeten 's avonds.  En nog genoeg over voor een volgend paar. Dus gelijk maar opgezet, makkelijk meeneem tussendoortje.


Dit worden eerst handwarmers zodat ik die kan dragen met het uitlaten van de hondjes. Dan kan ik de riemen beter bedienen. 


Ook mijn armwarmers zijn klaar.

Ik kan voorlopig weer lekker vooruit en warm de winter door !;))