donderdag 8 mei 2014

verkeerd gegokt...

Heb ik toch verkeerd gegokt !!  Dit is het kippendoekje dat ik aan het breien was. Ik wilde het wat groter breien dan het origineel en breidde zover ik dacht dat het kon met 1 bol sokkenwol. Ook wilde ik het afhechten met een I-Cord zodat er iets meer gewicht aan de rand zou zijn.


Halverwege het afhechten vermoedde ik al dat ik toch te weinig garen zou hebben en heb het uitgehaald met ook nog  2 toeren extra. Nu zou het moeten lukken, ik had tijdens het uithalen knopen in het garen gedaan om dat uit te meten . OOOO en tóch lukte het nét niet, eerst had ik nog 15 steken over, met een afhechtdraadje van het beginpunt kon ik nog een paar steken breien maar nee hoor kom gewoon een half  metertje te kort.


Wat nu !!??? Ik doe altijd een stukje draad om de wikkel om te bewaren dus hoopte ik dat dat nog genoeg zou zijn, maar kan het wikkel nergens vinden (WEL een TE grote voorraaad, shame). Heb hem gisteravond even aan de kant gelegd om er over na te denken, om mijn schouder dat wel en dat beviel al heel goed. Een bijpassend kleur gezocht maar allemaal nét niet.


Uithalen kan natuurlijk best maar ja bijna 300 steken is een hele toer. Ben al 2 middagen bezig geweest met het afhechten. Dus even op de foto nu en misschien nog even zoeken naar het wikkel, wat zou sneller gaan uithalen of zoeken :-)))

DROPS heeft deze maand mei 35 % korting op haar garen.

pssssst, doordat ik mijn voorraad zag was ik HEEEEEEEL verstandig om niets te bestellen.BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd
 
hier al  mijn oude blogjes en merklappen (begin 2006) te zien.
De linken in de oude logjes werken helaas niet meer maar door door te klikken kom je nog veel meer oude werkjes mét verhaaltjes tegen.

4 opmerkingen:

 1. Kan het niet helpen, maar ik kan je niet volgen, zó'n leek ben ik nou op brei gebied. Maar ik weet zeker dat het goed komt, dat kan niet anders met jouw breitalent. Dagdag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ojee. Te goed de spullen opgeruimd. Een voordeel is idd wel dat je weer weet wat je nog in de kast had liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat jammer dat je nu zoveel werk over moet doen. Gisteren las ik bij blij dat ik brei over het maken van een toverbol voor restjes. Is dat niks voor je grote voorraad?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat afschuwlijk, zo'n klein stukje tekort. Wie weet heeft iemand nog een klein bolletje.

  BeantwoordenVerwijderen