woensdag 4 december 2013

K-O-L

Met grote letters geschreven anders zie je er niets meer van terug... K-O-L !!;-) Toen wij, borduurvriendinnen, vorig jaar in Hoorn waren om naar het museum te gaan gingen we NATUURLIJK ook even (?) bij Schouten naar binnen. Daar is altijd verleidelijk materiaal in overvloed met de nodige inspiratie. Op de toonbank staan vaak al leuke voorbeelden waaronder deze kol. Zag er in eerste instantie ingewikkeld uit maar al breiende bleek het toch vrij eenvoudig. En door het garen in een verlopende kleur is het effect heel leuk. Dit sokken garen heb ik op de weekmarkt in Castricum gekocht, op mijn doorreis naar mijn geliefde zee, en ik heb gebreid op naald 3,5 terwijl het sokkengaren geschikt is voor naald 2,5 is.Ik vind het altijd prettig om verschillende brei(hand) werken onder handen te hebben. Naast de wat ingewikkelder patronen is het fijn om iets eenvoudigs op de pen te hebben wat je wat sneller even oppakt. 

Dus tijdens de handschoenen nam ik af en toe de kol ter hand, niet wetende dat het zo lekker snel wegbreit en hij nu al AF is !!!

Door de terugkerende ajourranden valt de kol in ribbels om de hals. Ik heb de kol iets korter gemaakt dan op het patroon omdat hij ook iets smaller was geworden. Genoeg ribbels om mijn hals nu en het zit heerlijk warm.De DROPS kerstkalender is weer gestart...

 http://www.garnstudio.com/julekalender.php?lang=nl


5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke, vrolijke kol!
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leukerd met die ajourranden. En je handschoenen zijn TOPPIE!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is leuk Marian'ne en ziet er heel comfortabel uit. Dus de volgende keer dat je lekker met je snoet in de wind aan zee staat, draag jij deze kol! Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schatje!! Hij ziet er vrolijk en supercomfortabel uit :)!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dit is een leuke. Ik zag hem volgens mij ook bij Joke in Zweden.

  BeantwoordenVerwijderen