zondag 8 december 2013

10 of 20 !??

 Mijn handschoenen zijn tot zover gevorderd, ook weer een leuk patroon om te breien.


Ik blijf de binnenkant fascinerend vinden, ik probeer om om de drie steken de draden om elkaar te draaien zodat er een regelmatig breiwerk ontstaat, het gaat steeds beter.

Ik gebruik een zogenaamde regellezer die ik gekregen heb van mijn Noorse brei vriendin.

Het zijn 2 strookjes magneet strip beplakt met een leuk lintje. Gemaakt door een vriendin van haar in Noorwegen. Je klemt deze magneetjes om je patroon en schuift hem mee met de regel waar je bent gebleven. Ik vind het ideaal want je vergist je niet zo snel en het gaat daardoor een stuk sneller.Om tussendoor iets eenvoudigers te kunnen breien heb ik de "Wingspan" op de pen gezet. Vorig jaar zag ik deze sjaal/kol in een winkel in Groningen en kreeg het patroon bij het garen dat ik kocht. Ook deze keer Scheepjes (invicta colour) in een, voor mij, nieuwe kleur in herfst tinten.

Dit zijn voorbeelden van Ravelry van hoe het eruit kan gaan zien. Door ander garen en/of verschillende steken te gebruiken kan het effect elke keer weer anders zijn.
.

Ben benieuwd of het eenvoudig genoeg is !!??;-))

Pssst, ik red het noooooit, 1000 handschoenen in 20 jaar. EEEhm kan ik er 10 jaar bij krijgen of liever 20, of is dat errug brutaal !!;-) 


inspirerende SITE

6 opmerkingen:

 1. Je zou steeds maar 1 want kunnen breien...;))
  Wat leuk om de binnenkant te zien, dan zie pas echt wat het effect van het draaien van de draden is. Succes met de Wingspan, hij staat ook op mijn lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is wel Het Betere Breiwerk, die wanten! mooi joh...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superhandig die regellezer ! En wat zijn deze wanten mooi ! Ik hoop dat je heel oud en gezond mag worden dan haal je misschien de 1000 ( wanten bedoel ik dan hè).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die laatste lijkt me best ingewikkeld, maar wel heel mooi. Je handschoenen vind ik geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou als je de 1000 wil halen heb je regellezer hard nodig! ;-) Het zijn echte superwanten.

  BeantwoordenVerwijderen