donderdag 2 augustus 2012

SPELEN !?

Vroeger handwerkte ik alleen maar NUTTIG !! Kleding (veul) voor de kinderen en wat verstelwerk. Bijna veertig jaar lang toen daar plots een einde aan kwam omdat de kinderen te groot werden. Jullie moeten wel weten dat ik van dat nuttig handwerk erg genoot hoor. Lekker met stofjes, knoopjes en bandjes/kantjes in de weer, wolletjes voor de ingebreide truien in heerlijke vrolijke kleurtjes. Wat miste ik dat toen dat voorbij was.

De jaren daarna heb ik de merklap ontdekt en heb toen bijna 10 jaar toch ook kunnen genieten van meer FRAAI handwerk .
Totdat ik de blogs leerde kennen en verleid werd tot ander handwerk en nu SPEEL ik met handwerkmaterialen en heb weer net zo veel schik.

Ik kan nu met net zoveel overgave aan een 'onnuttig' handwerkje werken, zoals nu deze poppenkleertjes. Ik vertelde vorige keer al dat ik was gezwicht voor het poppenboek van Arne&Carlos. De pop zelf vind ik enig maar heb nog niet de rust om die te maken maar de kleertjes vind ik ook al zo leuk. Dat zijn wat kleinere werkjes zodat je eerder resultaat hebt en toch de voldoening hebt van een AF werkje. Ik had nog wol liggen van de kerstballen, die er ook voor geschikt is, alhoewel ik nog wel een paar vellere kleurtjes bij zou willen hebben. Maar we houden de hand even op de knip want er is genoeg materiaal in huis (dat kennen jullie wel he !!;-)))
Eerst het rose vestje (10 cm hoog) op pen 4 wat ik iets te lossig vind, dus op een pen dunner 3,5 ook een vestje in het blauw. Gebreid met merino baby wol van Katia. De knopen had ik nog liggen en komen hier vandaan.


De shorts vind ik zo kittig, de blauwe is een iets dikker merino van Lana Grossa maar wel op pen 3,5 gebreid. Nu heb ik twee leuke setjes en de smaak te pakken. Ook een lange broek gebreid maar die is (nog) saai en een jurkje maar daar vond ik het garen, nog een ander merk merino van Drops, te slap en te flets voor. Die heb ik nog niet gescand.


Deze blauwe coltrui vind ik wel weer erg leuk. Helaas een beetje rare scans zo maar dat is tenminste beter dan geen foto's, toch !? Besteed mijn tijd liever aan het SPELEN dan aan het uitzoeken/leren van de PC.

In het boek staan zoveel leuke variaties van de verschillende basis patronen.
Die basis patronen zitten mooi in elkaar maar tijdens het breien stuit ik wel op puntjes van hoe precies de volgorde en zo. Als je dat eenmaal weet blijkt het heel logisch, dus voor MM tenminste, af en toe even puzzelen.BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!

9 opmerkingen:

 1. Ik vind die scans wel wat hebben.
  Erg leuke kleertjes.
  Ik heb het boek ook in huis, maar het moet nog wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige kleertjes zijn het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die rode korte broek is geweldig!!
  :o)
  Maar de rest ook,....
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn wel heel grappige kleertjes geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enig ga lekker door met spelen. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een lieve kleertjes. Ook ik ben aan de brei.

  Groetjes Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb het boek ook en als ik jouw breisels zie (enig!)gaan mijn vingers erg kriebelen. Maar ja, ik heb nog een aantal breisels die eerst af moeten dus nog even flink zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joh, wat verschrikkelijk leuk al die kleine prulletjes. Heerlijk van genieten, fijn dat je dat kan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och wat snoeperig zijn ze !!!
  Knap gedaan zeg.

  BeantwoordenVerwijderen