maandag 7 november 2011

Arne&Carlos

Het kerstballen breien was even wat weg-geëbt bij MM, de handschoenen trokken opeens meer de aandacht. Maar toen dé 'mannen' weer in beeld kwamen is MM weer op slag verliefd. Wat doen/zijn ze toch leuk en wat werkt dat toch inspirerend. Honderden ballen ben ik al tegengekomen op internet en misschien zijn er wel even veel die de ballen aan het breien zijn . Ieder met zijn eigen inbreng, kwa kleur, materiaal, grootte etc. Wanneer er zoveel mee bezig zijn kan MM het niet bij houden en haakt dan een beetje af. Maar het is toch té leuk om er geen aandacht aan te besteden. Er duiken allerlei foto's, verhalen zelfs filmpjes op met dé mannen, zoooo leuk om te zien en te lezen. EN MM is zelfs een bietje jaloers dat zij niet in de gelenheid was om de mannen in het eggie te zien.
Gelukkig geven deze dames uitgebreid verslag,.....
Wieke mocht met een aantal dames de pakketjes voor de gasten van de show van Paul voorbereiden, wát een werk. ook bij haar een uitgebreid verslag met veel foto's in verschillende logjes.....
De mannen roepen ook op om te breien om aandacht te vragen voor de AIDS-problematiek, ook daarover kun je lezen bij Wieke.

http://wiekevankeulen.blogspot.com/

Volgend jaar wordt hun boek met poppenpatronen in het Nederlands vertaald. Voor Pasen gaan zij ook een boek uitgeven. En als we allemaal klaar zijn met breien stappen ze gewoon over naar het borduren van noorse motieven !!


En deze dame mocht de heren intervieuwen waarvan een geweldig filmpje....


http://www.freubelweb.nl/ verzamelsite gratis patronenVanmiddag toch nog even naar de stad gegaan voor wat materialen, voor de ballen maar die ook voor de handschoenen te gebruiken zijn. Zo naar het brei-café, waar ook al aan de ballen gebreid wordt,  de nieuwtjes doorgeven, een lekker bakkie koffie drinken om wakker te blijven en gewoon gezellig wat kletsen over breien maar ook over alle andere levenszaken !!!


BLOGLIJST (<= klik) - update's

 

13 opmerkingen:

 1. Hej MM, ja leuk zijn ze, de mannen bedoel ik. De kerstballen vonden we al lang leuk. Ik heb ook helemaal meegeleefd met de dames die naar Paul zijn geweest en A&C hebben ontmoet. Mooie verslagen overal. Het interview moest ik natuurlijk ook even bekijken, leuk!
  Fijne avond, groetjes

  ps Als je tijd hebt ben je welkom bij http://detantevantjorven.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me gezellig zo'n breicafé. De handschoenen zijn ook echt leuk. Waarschijnlijk wat moeilijk voor mij.
  groetjes Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor je komt de mannen nu bijna overal tegen wat zullen we vrolijke kerstbomen krijgen.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zie je maar dat handwerken op allerlei gebied populair blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke mannen zijn het. Ik vind die poppen geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk die breiende mannen en wat een geinige pop.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik moet het nog gaan proberen, maar ze staan op de lijst voor 'het goede doel'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt mij geweldig in het breicafe,...
  De kerstballen zijn zo geweldig leuk!!
  Fijne avond,...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk filmpje heb je weer gevonden voor ons! En... mijn favoriete kerstbal is het varkentje. Leuk dat het breicafe zo goed gaat. Gezellige avond

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, mijn favo is ook het varkentje, hoewel dat niets met kerst te maken heeft (of zo het naar het kerstdiner verwijzen...nee toch!)
  een leuk intervieuw met de boys, ik ben ook benieuwd naar hun andere boek

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn vriendin vroeg van weekend aan mij welke trent er momenteel is op het gebied van handwerken. Kerstballen breien. Ze had er nog niet van gehoord maar volgens mij zie ik rond kerst vast wel gebreide ballen bij haar thuis. Leuk dat zoveel menden genieten van het breien ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben ook al heel wat ballen tegengekomen en gister ook het boek. Nee....ik begin er niet aan hoor...hoewel....ik ben wèl aan het breien, haha, maar geen ballen. Kijk maar stiekem even bij mij. Dag lieve Marian'ne, veel plezier met de dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wil het ook nog eens proberen, die gebreide ballen.
  Nu druk bezig met de kralen voor een markt.

  BeantwoordenVerwijderen