woensdag 16 november 2011

effe bijkletsen....

Even tussendoor naar jullie (((zwaaien))), bloggen en reageren gaan heel traag op dit oude lap-topje. Gelukkig kan ik toch alles een beetje volgen en zal nu even bijkletsen.

Afgelopen dinsdag mocht ik mee met twee breicafé vriendinnen naar Zwolle. Wat een leuk onverwacht uitje naar een mooie stad waar ik 20 jaar geleden eens was geweest. Opeens herkende ik weer de weg naar de stad.

                            

We wilden naar  Astrid's wolwinkel om het noorse brei garen in te kopen voor de estlandse handschoenen uit het nieuwe boekje van Carla Meijsen.Wat een heerlijke winkel vol met prachtige garens en een behulpzame eigenaresse. De wol is een heel apart garen, stugger dan je zou verwachten maar voor de handschoenen zeer geschikt. Het nadeel was wel dat er heel veel meters op de strengen zit zodat je voor een paar handschoentjes veel te veel garen hebt. En om in te breien zou je eigenlijk wel drie kleuren willen gebruiken. Dat heb ik toch maar niet gedaan, om toch te spelen heb ik 1 streng ecru mee genomen. Dat was de kleinste waar dan toch nog 180 gram op zit, het kost 7,50 per ons. We hebben nog geoppert om strengen te delen maar we kozen toch verschillende kleuren. Alledrie hebben we wat kunnen kopen en natuurlijk liet MM haar visite kaartje achter in de vorm van een paar mini sokjes.

Niet ver bij deze winkel vandaan vonden we ook nog een propvol hobby winkeltje (hobby shop Reuvers) met allerlei materialen. Op loopafstand van elkaar was er ook nog een gigantische stoffen winkel (Jan Sikkens) die wij ook nog even een bezoekje brachten. Ik heb verder niet zoveel gekocht maar heerlijk mijn ogen uit gekeken, ook naar de mooie plekjes in de stad. En sowieso heel gezellig om met de dames uit te zijn, bedankt meisjes !!!!

Met onze brei-cafés hebben wij,  door de verkoop van de roze lintjes,  620 Euro opgehaald voor PinkRibbon. Een heel mooi resultaat.

En hebben jullie gehoord dat het woord 'wildbreien' heeft gewonnen, 't moet toch niet gekker worden in ons koude kikker landje !!;-)) MM doet het wat rustiger aan tegenwoordig.Over kikkers gesproken, ik hoor een zeer luid hol gekwaak uit mijn regen pijp komen de laatste weken. Wát doet ie dáár nou. Het geluid lijkt op de bruine kikker maar dan nóg harder/holler. En mijn buurman (65) heeft een hele dag in mijn boom gehangen om deze resoluut te snoeien. Wat ben ik daar blij om, zooo lief van hem. Zelf had ik de heggen gesnoeid, dat is al zo'n zwaar werk. Ik heb nota-bene mijn nieuwe extra lange verleng snoer door geknipt (OOOOOO) en ik deed nog wel zo voorzichtig.
Daardoor had ik kortsluiting maar wist met geen mogelijkheid de stoppen weer werkend te krijgen. Na een paar uur kon ik eindelijk mijn schoonzoon bereiken en die heeft het telefonisch uitgelegd. MM een ervaring rijker en weer wat geleerd !!;-))

BLOGLIJST (<= klik) - update's

18 opmerkingen:

 1. Zwaai, zwaai terug!!! Wat leuk dat je weer even bij mijn blog kwam buurten. en wat leuk da tje me gelinkt hebt!
  Zal het zwaaien aan mijn zusje overbrengen.

  Prettige dag!

  Vr.gr.Tijm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, dat deed mijn vader ook altijd, het snoer was bij hem net een ehbo geval, overal was het weer aan elkaar geplakt, bloedlink! Jammer dat die wol zo duur was, konden jullie het niet samen delen, dan had ieder er minder aan uitgegeven! Veel plezier met je garens en we zien wel wat je er van wrocht! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kan me voorstellen dat Astrid's winkel een snoepwinkeltje is voor je, maar het zijn inderdaad grote strengen voor een paar handschoenen. had je wel het boek gekocht?
  het valt niet mee om alle klusjes in huis op te lossen, daar ben ik ook al wel achter, gelukkig heb je fijne mensen in de buurt.
  fijne dag, Noor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk voor je dat je zo'n mooie dag hebt gehad. Zwolle is inderdaad een mooie stad. Wat goed van je dat je de heg hebt geknipt. ach, eens schoonheidsfoutje mag hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen al dat je aan dat snoeien begint, vind ik moedig! Brrr, rotwerkje en arme jij met dat snoer!
  Ik had je buurman trouwens wel een willen zien 'hangen'in die boom. Arme man!
  Ha! Ik had je al gemaild over dat woord WILDBREIEN. Ik vind het enig. Daar kan je toch heerlijk om lachen.
  Dagdag MM, fijne dag met een lach :)))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor mij ben je een kraan, ik zou niet weten hoe ik met zo snoeischaar zou moeten werken, gelukkig heb ik een balkon ;-)
  Wat een leuke dag heb je gehad, dat was rondom genieten.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk uitje naar Zwolle en ben benieuwd naar je breiwerk.
  Mooie opbrengst voor PinkRibbon!
  Wildbreien heb je toch mooi aan meegewerkt ;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat snoet is niks bijzonders hoor. Bij ons gaat het minstens een keer per jaar door. Bij dat wildbreien moest ik gelijk aan jou denken. Mooie opbrengst hebben jullie bijeengebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rustig aan vertel je ons, je bent anders lekker bezig.
  Kun je niet wat restjes van de wol ruilen met andere mensen die de wanten aan het breien zijn.
  Zal wel lekker warm worden.
  Leuk dat wildbreien het leukste woord is geworden.
  Goetjes en zwaai zwaai Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed dat het je gelukt is de heggen te snoeien. En zelfs de meest ervaren snoeier haalt de snoeren door hoor, dat weet ik uit ervaring!

  Lekker breien met het nieuwe garen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige opbrengst voor pink ribbon.

  En wat leuk zo'n dagje zwolle je hebt weer veel gezien en nog mooi breigaren ook gekocht.

  Ach ja die snoeren die weten wat hier is het ook iedere keer oppassen geblazen.

  groetjes ♥ miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig verhaal over Zwolle. En... je leert het wel hoor om een huis alleen te bestieren. (wat een gek woord eigenlijk. ZWAAI

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke dag heb je gehad! Maar wat jammer van je verlengsnoer, ik moet ook nodig de tuin in!!(grrr)
  Fijn dat jullie zo'n mooi bedrag hebben opgehaald voor pink ribbon!
  Ik weer ook niets van stoppen enzo..!!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lijkt mij wel mooie wol om wanten van te breien, wel erg duur! Mischien kan je het mixen met andere wol, dat doe ik tenminste altijd.
  Veel sterkte met die snoeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk dat je naar Zwolle bent geweest, het is daar heerlijk winkelen. Ben er ook al een tijdje niet geweest en nu ik weet dat er een wolwinkel is ga ik er zeker binnenkort eens naartoe. Wat goed dat jullie zoveel hebben opgehaald voor Pink Ribbon en knap dat je de heg hebt gesnoeid, dat is zeker zwaar werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jij hebt een leuk dagje Zwolle gedaan! Stoer dat je zo aan het klussen bent! Nooit te oud om te leren moet je maar denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Marian'ne, hier ging van alles mis. Zowel met mij als met mijn computer. Alles kwijt en toen ook nog eens jouw weblog helemaal weg. Maar nu ben je dus weer verder op een ander blog en heb ik je weer kunnen vinden. Dus gelijk maar een berichtje achterlaten.
  Dat garen bestel ik altijd rechtstreeks via de fabriek in Estland en heb meerdere kleuren, dus als je een staartje wilt van me mail me dan maar.Ik weet niet of die nog bestaan maar je had ook bollen Kauni van 100 gram, zie ze wel bij Trollenwol maar op de site niet in effe kleuren. Dat is hetzelfde garen.
  Jouw emailadres ben ik dus ook kwijt en het lukte me niet om naar de breicafé's te komen.

  Groetjes,
  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo zie je maar, van je fouten leer je!! Nu knip je vast geen snoer meer door en je kunt stoppen aan de gang krijgen.Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen