woensdag 9 juli 2014

verjaard of nostalgie ?Een paar weken terug zei ik tegen mijn dochter dat ik graag en pickup zou willen hebben om weer eens mijn oude LP's te kunnen beluisteren. Nu wil het geval dat zij juist die dag daarvoor bijna 1 had gekocht maar nog twijfelde. Maar door mij was zij over de streep en heeft er gelijk 1 besteld. Een handig klein koffer grammafoontje in mooi rood.  Als tiener was mijn eeerste pickupje een koffertje die van mijn grootmoeder was geweest. Gezellig met mijn zusje op ons kamertje het enige plaatje dat we handen draaien van Jim Reeves. Met onze petticots op ons hoofden alsof we lange haren hadden. Van mijn eerste loon kocht ik een " echte"  pickup en was toen fan van Boudewijn de Groot. In mijn verkerings tijd nam Nico een stapel platen mee waaronder Jonny Cash, ik had nog nooit van hem gehoord en vond zijn stem prachtig. Ook zijn mooie kop die levensgroot op de hoes stond. Die hoes zette ik op mijn kast goed in het zicht om er naar te kunnen kijken

Ondertussen haalden wij de oude LP's tevoorschijn en hadden bij voorbaat al schik. Wij gingen met de bus naar de stad omdat ik dacht dat daar een platenwinkel zou zijn die oude platen zou verkopen maar helaas was het een muziek winkel maar geen plaat te vinden. Toen bedacht zij dat er in de kringloop misschien wel oude platen zouden zijn en in die stad bleek een hele grote kringloop. Nu moeten jullie weten dat ik heulemaal niet van kringlopen houd, maar ja nu waren we toch in de buurt. Ondertussen begon het behoorlijk te regenen, wij waren enkel in een bloesje met mooi weer van huis gegaan.
Wij sprongen in de volgende bus naar een groot industrie terrein waar de kringloop was. Ondertussen werd het echt noodweer en ging het steeds harder gieten. Van de bus af moesten wij nog een stukje hollen met onze tassen op onze hoofden. Er was een grote hoek met oude platen en wij zagen de ene leuke plaat na de andere voor heel schappelijke prijsjes. Ik herkende natuurlijk veel muziek uit mijn jeugd maar mijn dochter wist niet wat ze nu moest kiezen. De laatste tijd vond ze country leuk, mede door Ilse en Waylen. Muziek die ik vroeger niet leuk vond is nu nostalgie, de foto's alleen al, erg leuk. De hoosbui werd erger en ging maar door en door, wij konden niet weg en moesten noodgedwongen blijven.

Het was ondertussen ver na lunch tijd, in de koffie hoek hebben wij koffie gedronken en zelfs een tostie gegeten, tsssss zat MM daar in een kringloop en nog te eten ook. Moet niet gekker worden.

Na een lange tijd konden we eindelijk weg, mijn dochter had er een paar platen koffertjes bij kunnen kopen, dus platen erin en op naar de bus. De halte lag op een onhandige plek waardoor wij op de straat moesten staan tussen de enorme plassen met langs scheurende vrachtwagens. Blij toen wij weer thuis waren met onze schatten. De week daarna was er in een andere stad dichtbij toevallig een platen markt. Wat een platen, wist echt niet meer wat te kiezen. Ik vond de prachtige cospel plaat van Elvis, als kind zong ik tijdens de afwas luidkeels allerlei cospels en bootste de lage stemmen van de zangers na. Charles Aznavour (werd in onze verkerings tijd veel gedraaid) mocht ook mee naar huis EN we vonden ........Jim Reeves, wat een stem heeft deze man en zo vriendelijk en charmant, kippenvel toen ik de liedjes van vroeger herkende. Ik draai ze af en aan, op de kast staat na 40 jaar weer de hoes van Johnny Cash. En met mijn hitech tablet zoek ik oude filmpjes op van de artiesten, wat vroeger niet kon en dat is geweldig, pure nostalgie en h e u l e m a a l  niet verjaard !!!

8 opmerkingen:

 1. Wat heb je het mooi geschreven ;-)
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh, het komt allemaal weer terug... Wat dacht je van Andy Williams? En John Denver is ook eentje! Wat een avonturen allemaal, op zoek naar de LP's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, heel lang verplicht in de kringloopwinkel..... Ik hou het op nostalgie want muziek verjaard niet. Mijn man is gek op Johnny Cash en Jim Reeves ken ik van vroeger van mijn vaders lp's ( naast allerlei schlagerparade's ) soms pak ik ook eens wat ouds om te luisteren, heerlijk ! Geniet van het krassen van lp's, dat blijft uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hier in Hälsingland in Zweden, hebben een Jim Reeves museum, het staat op mijn lijstje van ooit een doen.
  De muziek van vroeger, blijft heerlijk om naar te luisteren
  Als ik ooit eens naar het museum ga zal ik je de fotos sturen
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste LP was ook van Jim Reeves !
   Gekregen op mijn 15e verjaardag van mijn eerste echte vriendje.
   Later ben ik met hem getrouwd ,(en nog steeds !!!)
   Succes met je blog, ik lees het trouw.

   Gr. Ton

   Verwijderen
 5. Ja, Jim Reeves...., een geweldige zanger!!!
  Ik heb de platen ook allemaal bewaard, en als ik weer luister dan is er weer hetzelfde 'wow' gevoel. Ik snap je helemaal.

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen