zondag 16 maart 2014

BEURS

Zaterdag naar de breidag geweest in Amersfoort, een nieuwe locatie en voor mij lekker dichtbij. Met 2 brei vriendinnen waren wij er al vroeg en konden gelijk, het was toen nog rustig, alle kramen bekijken. Eerst heb ik de hele ronde gelopen om te zien wat er zoal was. Ik had een paar doelen voor die dag, dat was het Jamieson
shetland garen, de wolproeverij en een meetandgreet met de Noorse ontwerpster Tori Seierstad.

                                                         De bolletjes zijn 25 gram !!

Ik ben eerst voor het garen gegaan en heb een aantal mooie kleurtjes gekocht, dat had ik alvast in the pocket !;-) Ik wilde niet té veel kopen omdat ik wilde afwachten welk garen Lori zou aanraden en/of zij het patroon van deze geweldige handschoenen zou verkopen. Toen naar de garen proeferij, gepresenteerd door Loret Karman, leuk en informatief over verschillende garens, merken en de leveranciers. We kregen een stuk of 10 bolletjes verschillend garen mee.


                                                                Pakketje "Penelope"

Na de lunch en weer een ronde langs de kramen, waar het plotsklaps een stuk drukker was en wat gesprekjes met bekende internet gezichten naar de meetandgreat. Leuk al haar breiwerken nu in het echt te zien, die ik de afgelopen weken op haar web-site had bewonderd. Ze vertelde over hoe zij geinspireerd was geraakt om haar ontwerpen te maken, heel leuk én herkenbaar, om te horen. Na afloop mochten we alles bekijken en MM heeft dan ook het één en ander grondig bekeken en binnenstebuiten gekeerd. Het patroon verkocht ze niet op de beurs en het garen wat ze gebruikt had was..... jawel Jamieson. Wij met een afbeelding van de wanten terug naaar de kraam om nog wat garen er bij te halen. Natuurlijk ook wat naaldjes gekocht om gelijk een paar steekjes te proberen.


Ook kocht ik een paar leuke Markers. Toen ik afgelopen winter bij  Penelope in Amsterdam was had ik leuke polswarmers gezien gebreid van prachtig garen. Nu vond ik op de beurs een pakketje van deze polwarmers waar ik erg blij mee ben . Want nu kan ik het garen ook  'proeven' zonder er gelijk grote hoeveelheden van te moeten kopen.

Thuis gekomen heeft mijn dochter het patroon via Ravelry (pay-pall) besteld dus MM kan aan de slag !!!!

Tuurlijk heeft MM de dames een paar van haar mini sokjes gegeven die weerom met plezier werden ontvangen. 


BLOGLIJST (<= klik) -

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

hier al  mijn oude blogjes en merklappen (begin 2006) te zien.

8 opmerkingen:

 1. Lijk mij best wel leuk om de garen te "proeven "en uitleg erbij te krijgen. Je had het goed garen al aangevoeld en nu heel veel plezier met het breien...... zie het binnenkort wel verschijnen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie aankopen!! We hebben dezelfde smaak zo te zien.
  Jammer dat we elkaar mis gelopen zijn. Ik ging die wagon in voor een zeer boeiende workshop bij Loret Karman. Wie weet treffen we elkaar in Zwolle in oktober.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi
  ik zou het ravelry nr eraf halen nu kun je het patroon gratis downloaden en dat zal wel niet de bedoeling zijn.
  groeten wallie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wallie,

   bedankt voor het doorgeven, dat heb ik helemaal niet door gehad !!

   Verwijderen
  2. graag gedaan!
   groetjes wallie

   Verwijderen
 4. Weer leuke dingen gekocht, kun je weer heerlijk verder.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk Marian'ne, zo'n beurs en helemaal als je daar ook slaagt en met mooi materiaal thuiskomt. Zwaai van mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie bolletjes. Kleuren die ik zelf ook zou kiezen.
  HiHi, garenproeverij. Wel handig dat je overal aan mag voelen.Ik houd niet van kriebelgaren.
  Ik moet ook stekenmarkeerders gaan kopen. Heb een haakpatroon gekocht en daar staat ook dat je stekenmarkeers nodig hebt. Hmm, dan kan ik nog niet beginnen...
  Groetjes, IngridR

  BeantwoordenVerwijderen