zondag 5 januari 2014

GROTE stad

Afgelopen week nam mijn dochter mij mee naar de GROTE stad Amsterdam, als present alvast voor mijn verjaardag. Daar hadden we afgesproken met mijn andere dochter. Mijn wens was om twee breiwinkels te bezoeken en misschien (natuurlijk !!) wat leuk garen te kunnen kiezen dat ik cadeau zou krijgen. Allereerst naar de Afstap waar ik al veel over had gehoord, een niet zo'n grote winkel maar boordevol heerlijks en daar heb ik dan ook een mooi kantgaren gekocht in verlopende kleuren. Ik vind het altijd leuk om garen te kopen dat of ik niet ken of nog niet mee heb gewerkt.

de rood/witte bollen Rowan voor wanten natuurlijk !!

Om te grote loop afstanden te vermijden jumpten wij tram in en tram uit. Als ware onhandige toeristen viel dat nog niet mee. Bij het instappen, wat toch wel errug snel moet gebeuren zat ik al met de bibs tussen de deur. En bij de halte waar wij uit wilden stappen lukte ons dan ook niet op tijd en voor we het wisten was de tram alweer vertrokken !!;-) Iets van een knopje en een hekje !!? Gelukkig stonden we er alledrie nog in. Wat een drukte in de stad een wirwar van mensen een kakofonie van geluiden en het risico elk moment onder zo'n luidruchtige tram te komen. Je raakt er gedesoriƫnteerd van. Maar dat kon de pret niet drukken, een stukje terug gelopen en toch de winkel kunnen vinden zo ook de 2e, Penelope craft shop, waar weer heel ander garen te koop was. Ook daar heb ik wat leuk garen kunnen vinden. Allereerst IJslandse wol (Lettlopi), het is wat stugger en onregelmatig wat volgens mij een leuk effect kan geven aan een paar wanten. En een mooi Estlands garen, lijkt op het shetland garen uit Bergen maar wat dikker ook weer voor wanten bedoeld. En natuurlijk liet MM een mini sokje achter.

                                 Een donker bruin met een oker, heb er ook nog een groene bij.

Jammer genoeg begon het te regenen en zijn we gaan schuilen onderaan een trappetje bij een deurportaal van een of ander kantoor. Mijn dochter zegt nog tegen mij, "Let op de bel" !! Maar na een tijdje was MM dat natuurlijk weer vergeten en ja hoor bij een onhandige beweging ging toch de bel af. Heb de dochters nog nooit zo snel een trappetje op zien vliegen en voor ik het wist waren ze een halve straat verder op. MM kon niet zo snel en stond net bovenaan het trappetje toen de grote deur open ging. Heb mij maar netjes verontschuldigd bij de verbaasde  jonge dames die open deden en liep bedeesd naar mijn schaterende dochters.


                                        Had al een paar kleurtjes afgelopen zomer gekocht.

We hebben heerlijk geluncht (warm en droog), in de middag nog wat gedronken en na nog wat interessante winkels voor mijn dochter (papier/post) en meer dan genoeg meters in de benen gingen we weer op  zoek naar een tram. Er kwam er net een aan dus wij sprongen er in, tenminste dat dacht ik. Toen ik er in stond klapte de deur  al dicht en mijn dochters stonden nog buiten. (((ZWAAAIIII-en))) was het enige dat ik kon doen twee verbaasde dochters achter latende. De een maakte zich zorgen om "wereldvreemde" mams en de ander lag in een deuk. "Nee joh, mama vind  dat  achteraf alleen maar stoer als het haar gelukt is". Zo dus, de tram ging langs veel meer haltes dan ik verwachtte en ik ging steeds meer twijfelen. Vooral toen ik op een tegemoet rijdende tram Centraal station zag staan.  Hee opeens zag ik de winkel waar Annelies werkt langs flitsen, herkende  ik van een foto. Dus ik zat wel in de goede richting. Ondertussen wilden de dochters in de volgende tram springen maar het hekje klapte dicht en ze konden niet meer voor of achteruit. Een stem uit de lucht vroeg hen naar hun plaatsbewijs. Wat bleek wij waren al de keren in de uitgangen gesprongen die tegenwoordig(?) met een hekje zijn afgesloten, wisten wij veel. En hoe het mij wel was gelukt om in de tram te komen vraag ik mij ook af . Mijn oudste dochter kon niet meer inchecken omdat haar kaart leeg was nadat ze achterin al had in gecheckt, na hun relaas van een verloren moeder in een andere tram mochten ze instappen en werden ze tien minuten later op het station afgezet. Hun chauffeur vertelde hun ondertussen allerlei annecdotes en de mededeling dat er noodweer op komst was. "O ja wanneer" ?? "Ja NU" !!

Maar gelukkig zijn wij met de treinen  net om de bui heen gereden, toen wij in ons dorp aankwamen stonden de straten blank, een flinke bui dus maar bovenal een geslaagde dag.

Een nieuwe blogster reageerde deze week op mijn blog, zij maakt de prachtigste truien/breiwerken waaronder de IJslandse, wat mij natuurlijk erg boeit. Daarom zet ik haar link hier neer om haar inspirerende werken onder jullie aandacht te brengen.

http://breien-als-verslaving.blogspot.nl/

 
IJslands schaap

 En wie wil er nu niet breien met de vacht van zo'n prachtig dier.  Doordat de IJslandse schapen in een heel ander klimaat leven, heeft IJslandse wol unieke eigenschappen. Doordat het IJslandse schapenras nooit gemengd is met andere schapenrassen heeft het een wol ontwikkeld die heel bijzonder is van structuur en perfect aangepast aan het IJslandse klimaat: licht, warm, ademt goed en vochtafstotend. Dit maakt IJslandse wol ideaal voor warme vesten en wollen jassen.


Ook een link van de web shop van een voor mij nieuwe wol winkel in Deventer, waar veel workshops worden gehouden tegen een redelijk prijs en regelmatig zelfs een wol proeverij !!

 http://www.dol-op-wol-shop.nl/BLOGLIJST (<= klik) -

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

hier al  mijn oude blogjes.9 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige wol heb je gekregen. Ben benieuwd wat voor moois je daarvan gaat maken. Een leuk dagje uit zo te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk uitje. Volgens mij is er altijd wat met jou te beleven. Mooie wol gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lag in een deuk over het verhaal met de trams en alle drukte van de grote stad. Ik woonde vroeger in Rotterdam en tram/bus/metro dacht ik niet eens bij na! Nu woon ik al heel lang in Friesland en voel me een echt provinciaaltje als ik verder ga als Alkmaar. Daarom geniet ik zo van je avontuur, op zoek naar mooie wol stort je jezelf erin. Prachtige wol heb je trouwens en bedankt voor de info over de winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een feestje, die mooie breiwinkels. En Lopi wol breidt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, ik heb genoten van je verhaal :-)

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je voor je vermelding en complimenten, wat heb je een prachtige kleuren letlopi gekocht, ik ben normaal een blauw en roos roze mens maar als ik dit zo zie dan krijg ik plots inspiratie.. groetjes astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, dag wereldvreemde mams! Heerlijke avonturen hebben jullie beleefd, maar je bent heelhuids en ik denk ook heel tevreden thuis gekomen. Met mooie aankopen.
  Amsterdam is ook niet echt mijn ding hoor. Ben er wel geboren en als student heb ik er gewoond, maar geef mij maar een klein kneuterig plaatsje.
  Nog van harte het allerbeste gewenst Marian'ne voor dit nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha,ha, maar je hebt een leuke dag gehad! En ook nog wol gekocht! leuk!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen