zaterdag 1 juni 2013

jes, jes, jessssss

MM wil het altijd graag Hollands houden dus even zo (fout) geschreven !!;-)

Het begon een half jaar geleden toen ik bij Carla Meijsen een boek op haar blog zag. OOOOOO, ken je die kriebels van dát móet ik hebben. Dat opgejaagde gevoel van waar/wanneer is het te koop. Gelukkig schreef zij erbij dat de Afstap in Amsterdam er een stel van zou inkopen. Ik was bang dat die zo verkocht zouden zijn en hoopte dat ik er toch één zou kunnen kopen. Verstandige IK probeerde wel roet in  het eten te gooien hoor want ik wist niet of het boek wel duidelijk zou zijn. Totdat ik het een tijdje daarna in kon zien bij Anja van de Trollenwol, nóg meer kriebels, pffffff wát móoi en helemaal in MM haar straatje, toch !!;-) Ik verwachtte hier en daar te kunnen lezen dat het te koop was,
maar domme MM vergat op de site van de afstap te kijken. Wel zei ik dat ik graag een keer naar die winkel wilde maar ja andere 'dingen' drongen zich voor. Afgelopen maandag reed ik met de trein door Amsterdam en keek hunkerend naar de richting van de winkel maar om met al die tassen/koffers te stad in te gaan vonden we (ZIJ) geen optie. Gelukkig kwam ik op het idee om eens op de site te kijken bij de nieuwtjes. Wááááááát, staat het boek er op maar is al U-I-T-V-E-R-K-O-C-H-T, had ik dus  h  e  l  e  m  a  a  l   gemist, grrrrrrrr. Er stond wel tijdelijk bij dus dat gaf een beetje hoop, maar hoelang zou dat wel niet kunnen duren. Toch maar gemaild en gevraagd wanneer /of ze ze weer binnen zouden krijgen. Laat er nu nog 1 zijn en die was/IS voor MM.

JES, JES ,JESSSSSS !!!

                  FILMPJE
       

Mijn juigkreet betreft dus het boek wat in het vorige logje op mijn verlanglijstje stond. JA stond want ik heb het nu al binnen.

Ook deze kon ik dus niet Hollands houden het is nota bene in het Lets beschreven. Kreeg ik al de vraag of ik dit wel kon lezen, de foto's en patronen zijn gelukkig universeel en met een stevige handwerk flow lukt het meestal wel hé. En ook staat er een summay in het engels in over de historie van de Estlandse want/handwerktechniek.


                             

Wanneer je googled , via afbeeldingen, op de titel van het boek "LATVIESA CIMDI"  kom je veel meer plaatjes tegen, maar die wil ik ivm copyright niet plaatsen.


om mijn hobby(s) te bekostigen bied ik af en toe wat handwerk aan...http://www.saaronline.nl/

BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

10 opmerkingen:

 1. Dat heeft wel een JESSSSSSS verdient zeg! Heb jij geluk dat er nog eentje was. Die lag echt op jou te wachten. Wat een bijzonder handwerk is dat. Ik heb even naar dat filmpje gekeken en geluisterd, haha. Leuk om dat te horen. Heel heel veel plezier er mee en we zien jouw creaties wel in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. M van harte gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst. Groet Hanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij moest echt voor jou zijn Marian'ne!!! Heel veel plezier en ik zie hem vast wel in het Breicafe, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een superboek, Marian'ne als ik een echte breister was zou ik er ook van wakker liggen ;) Prachtige wol kreeg je in het vorige logje, supermooie kleuren! enne.... natuurlijk is Carin blij voor jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je snel voor mekaar ! Veel puzzel- en breiplezier met de Letse patronen. Zo'n ervaren breister lukt het vast !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dat je het alsnog kon kopen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja Marian'ne ik kén die kriebels.....maar dan met borduurwerk, nog nooit met breien ;-)
  Veel plezier met je aanwinst. Je kennende komen jouw eigen plaatjes snel genoeg op jouw blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat geweldig dat je het boek toch hebt. Veel plezier ermee hij lijkt me prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. lijkt me een heerlijk boek, veel plezier ermee!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen