zaterdag 18 mei 2013

link(e) Fbook

Ook ik ben tegenwoordig op Facebook te vinden zoals veel van onze handwerk vriendinnen. Fb is het moderne bloggen voor ons 'wat oudere' meisjes !;-) Zelf ben ik bij Fb gegaan om onze noorse brei-café vriendin te kunnen volgen toen zij na een jaar Nederland weer terug ging naar Noorwegen. Dus ik zet er niet zoveel op.Wel valt mij op dat de voorheen oooo zoooo voorzichtige blog dames, die anoniem wilden blijven, opeens veel vrijer worden, werden er eerst alleen nog maar verhulde namen gebruikt met afkortingen als criminelen in de krant. De namen van de blogs verwezen naar het handwerk of een koos naampje en foto's werden er zeker niet geplaatst mits we nog in de baby fase waren.

Nu staan we op Fb met onze namen voluit en plaatsen er veelal een bevallige foto bij. Ook onze gezinsleden worden er in allerlei situaties op gezet en al onze belevenissen worden uitgebreid benoemd/getoont. "Door de regen op de fiets", "Brrrrr koud vandaag", "Mijn neus loopt",  onze maaltijden worden gefotografeert, de huisdieren etc etc.En het is leuk hoor om dat te volgen ik doe daar lustig aan mee, we  'volgen', 'liken' en 'delen' wat af !! Maarrrrr anoniem zijn wij zéker niet meer, als ik zie hoe internet reageert op mijn likes of bezoekjes aan allerlei linken vind ik dat eigenlijk helemaal niet prettig.

Dus vandaar mijn titel bovenaan mijn blogje, best  link om zomaar aan alles mee te doen. Ik ben toch wat voorzichtiger geworden en zal dus niet overal meer snel reageren of liken. Maar ben bang dat dat al VEULS te laat is !!Ben ik té bezorgd hierover ???????om mijn hobby(s) te bekostigen bied ik af en toe wat handwerk aan...http://www.saaronline.nl/

BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

11 opmerkingen:

 1. NEE, je bent niet overbezorgd Marian'ne. Misschien heb je gemerkt dat ik ook op facebook erg terughoudend ben. Wat je als kleine opmerkingen daar neerschrijft geeft in zijn geheel toch een aardig beeld van iemands reilen en zeilen. Ook werkgevers kijken mee via facebook etc. En dan nog, zit er iemand op te wachten te horen wanneer mijn neus loopt? :) mocht je mijn kleindochter willen zien dan mag je met alle plezier privé de fotootjes bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marcella, van jou wist ik al dat jij altijd voorzichtig bent. Jij bent ook één van de weinigen die geen foto van zichzelf heeft staan.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je dit eens aan de orde stelt. Ik geef je groot gelijk. Ik wil ook niet al te veel kwijt op FB. Iedereen kan meekijken en daar houd ik niet van. Je weet nooit hoe en wanneer je het als een boemerang terugkrijgt. Ik vrees dat heel veel mensen niet weten hoe ´bekend´ ze zijn. Google je eigen voor. en achternaam maar eens. Je weet niet wat je ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Birgitte, leuk je weer te 'zien'. Ja het is schrikbarend, opletten kan geen kwaad.

   Verwijderen
 3. Ik ben er ook om een dergelijke reden mee begonnen en vind het wel heel erg leuk om mijn dametjes heel ver weg te kunnen volgen en af en toe wat van ze te zien en horen. Maar ik ben ook voorzichtig hoor, soms heb je niet eens in de gaten wát je nu eigenlijk liked.
  Fijn weekend Marian'ne, weer of geen weer, geniet er maar van. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik heb een Fb, maar sinds ik doorkreeg, wat er allemaal bekend wordt, is het een slapend iets. Ik like niets meer en zet er niets meer op. Ik vind dat er veel te veel persoonlijke dingen de wereld ingaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik fb heel bewust niet. Like ook nooit iets... Trouwens... de jeugd gaat naar Instagram nu opa en oma ook op fb zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij doen er ook niet aan mee. Persoonlijk contact is leuker als (zogenaamd) zoveel vrienden......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen facebook. Wilde pas overstag gaan maar wacht nog even. Als ik bij mijn dochters blog zie wat zij wel eens voor reacties krijgt maak ik mij wel eens zorgen om de jeugd, wat een taalgebruik en wat gemeen om zonder elkaar te kennen zulke reacties te plaatsen. Het gaat er soms hard aan toe. Dan ben ik liever ouderwets.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel Facebook maar niet te veel vrienden en like zo min mogelijk. ook goed afgeschermd helaas doet niet iedereen dat waardoor veel zichtbaar is berichten en foto staan er week op

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Citrientje, leuk je weer te zien op het veilige(R) ? web ;-))

   Verwijderen