vrijdag 12 april 2013

B L O M

Voor het Grand Café waar wij 1x in de week samen mogen zijn met ons brei-café hebben wij als dank een paar honderd bloemetjes en blaadjes gebreid en gehaakt.

Een leuk werkje tussendoor, want de lange stroken van 10x160 cm voor op het hek van de kringloop begon iedereen erg te vervelen.
In die zaak staat in het midden een enorme vaas met takken, waaraan al kleine roze bloesem zit, reikend tot het plafond. De eigenaresse vond het leuk deze takken te versieren met gebreide en gehaakte bloemetjes en blaadjes. Ze versieren de takken  regelmatig met een item dat past in het betreffende jaargetijde en/of  feestdagen. Nu wilde ze de takken met lente bloesem versieren.We hebben voornamelijk pastel tinten gebruikt en een patroon van een niet té groot bloemetje. En blaadjes in verschillende maten en kleuren groen. In het Grand café werken overdag verstandelijk beperkten en die hebben geholpen om alles op te hangen. Met heel dun nylon draad zijn de blaadjes 1 voor 1 voorzichtig aan de takken gehangen. Bij avond glinsteren de draadjes als spinnewebjes tussen de takken door. Ben benieuwd of we net zo veel leuke reacties krijgen als op het versierde hek van de kringloop.Eén van onze oudere breisters (94) wil liever thuis mee breien en heeft er in een paar weken wel 200 gemaakt. Heel toepasselijk is haar naam BLOM !!;-) ,bij een vorig project heeft zij wel 60 ballen gebreid.
Elke week na afloop van het brei-café ga ik even naar haar toe. De deur staat dan al op een kier en het werk wat ze af heeft ligt al op een stapel (tje) voor mij klaar. We babbelen dan nog even over van alles en nog wat en ik laat weer wat nieuw garen achter om mee te werken. Ze houdt van frisse vrolijke kleurtjes die ik dus voor haar uitzoek uit onze voorraad. Regelmatig wordt er garen ingeleverd van mensen uit het dorp. Die of zelf niet meer willen/kunnen breien of zoals dat ook gaat van fam die is overleden. Voor die mensen is het waardevol te weten dat de materialen weer met plezier gebruikt worden. Heel mooi garen wordt speciaal voor kindertruitjes gebruikt die wij aan stichting Tjernobyl geven.
om mijn hobby(s) te bekostigen bied ik af en toe wat handwerk aan...http://www.saaronline.nl/BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

23 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijk gezicht zo, enig, dat zal zeer zeker bewonder worden
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat de oude mevrouw de vaas met bloemen ook bekijken? Wat geweldig, dat ze nog zo mee kan doen met jullie activiteiten! Het ziet er prachtig uit, ook dankzij het geduld waarmee de bloemen zo mooi opgehangen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Irene, we proberen de dames zéker een te laten kijken. Sommigen zijn zo slecht ter been dat ze dat liever niet doen.
   Ik neem in ieder de geval wat foto's mee én een blom-metje !!;-)

   Verwijderen
 3. Wat ziet dat er allemaal gezellig uit!!!

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet het er mooi en gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig logje, en geweldig die takken vol vrolijkheid!! Het is ook mooi om te lezen dat iedereen mee kan doen met dit soort heerlijk handwerk, dat merken wij bij ons handwerkcafe ook. Ieder op zijn eigen wijze en manier, samen handwerken verbindt mensen echt met elkaar. Fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig MM wat doe jij goed werk, en gezelligheid brengen bij de mensen.
  Een prachtige boom, om jaloers op te zijn zo vrolijk. Die wil ik met dit weer wel in huis.
  Word je heel vrolijk van. En laat ik daar nou van houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Buiten blaast de wind en binnen is het fleurig 'voorjaar'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk hoor zoveel enthousiaste creatieve mensen!!!!
  Ik hou er van!!Lekker zo doorgaan, fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Bij jullie is de lente al volop uitgebroken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi hoi,
  ik lees je blog al heel lang, maar in google reader, ene die is er mee opgehouden, dus nu maar als volger. hihi. zodat ik gezllig mee kan blijven lezen, want je schrijft heel gezellig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. ik deed wat fout !!;-)

   Hoi Jacq, waren we bijna gelijk !!??

   Gezellig dat je langs komt en mee leest !!... MM

   Verwijderen
 11. He MM wat leuke projecten zijn jullie mee bezig. Jullie hebben de lente al in huis gehaald. Ik denk regelmatig aan je. Dat zie je binnenkort wel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Hilda !!!!

   OOOEE, ik ben weer benieuwd !!;-))

   Denk ook aan jou hoor, hoe gaat het met je, leuk je weer te 'zien'!!

   Verwijderen
 12. Wat een gezelligheid op de breiclub, leuk die bloemen aan de takken! En ook mooi dat er zoveel oudere vrouwen aan meedoen!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een superleuk project, met een heerlijk fleurig resultaat! Even wat anders; ik heb nog een aantal (weliswaar oude) door mijn moeder gebreide kindertruitjes, zou dat nog wat zijn voor stichting Tjernobyl?? Mocht het je wat lijken hoor ik graag van je. Hartelijke groet, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit ziet er fantastisch uit en dan te denken hoeveel mensen hier plezier aan hebben beleefd om dit te maken en anderen weer om dit te mogen zien!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat ziet er heel mooi uit, wat een leuke kleuren allemaal.
  Veel plezier met het maken van al dit moois.
  Groetjes en zwaai zwaai ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk idee! Het ziet er zo vrolijk uit!
  Even terugzwaaien!!

  BeantwoordenVerwijderen