zaterdag 9 maart 2013

RAGE'S !?

Soms is één of ander handwerk opeens een rage. Of je wilt of niet je wordt er naar getrokken en je moet en zal er aan mee doen. Zo hebben we al eens met z'n allen gehold achter de klosjes aan, of de breirol, een harten project en de abc'tjes, een serie pannenlappen en toen moesten er toch echt gastendoekjes gebreid worden of er moest opeens geswapt worden, de pittige Dear Jane heeft ook menigeen verleidt zelfs een DE reclame zette iedereen aan het borduren,... H-E-E-R-L-I-J-K ;-))))) Er werd gedeeld en bewonderd en veel contacten gemaakt, mooi te zien/lezen hoe dat werkt en zeer inspirerend.

                     foto

MM probeert zo'n rage toch altijd een beetje te vermijden, omdat zij vrij wil zijn in haar werk en origineel. Ondertussen stik jaloers op degene die gewoon hun gevoel achterna gaan en aan de slag gaan !! Stiekem deed zij dan toch mee om dan van de bepaalde techniek maar een klein werkstukje te maken ((DUHHH, misschien omdat je groter toch niet kon MM !?)) En natuurlijk alles op de voet volgen want je wilde niets missen.

Zo is er op het moment het "house wiff" project een grote aandachttrekker, prachtig handwerk in een mooi werkstuk.
Helaas té hoog gegrepen voor MM haar handjes dus zij kijkt lijdzaam toe (geniet) van het kleine beetje dat zichtbaar is. Ook kom ik opeens overal de letterbakken met borduurwerk erin tegen. Zo leuk om te zien en echt iets dat je NIET uit je 'kop' krijgt !!;-) Ik had hier in de jaren 70 letterbakken hangen en die stofnesten allang naar de schuur verbannen. DD heeft er laats één gekocht en nadat die hier maanden aan de muur heeft gehangen met miniaturen heeft MM ook die verbannen.

EN nu.... wat doet ze nu, neemt ze tóch bij de action (4euro) en de wibra (8euro) KLEINE soortachtige letterbakjes mee, de eerste heeft zij alweer weggegeven maar ondertussen hangen er toch weer 2, WAAROM toch MM !????                                                deze is van de wibra, ongeveer 35 cm

Ja als je ze dan niet kunt vullen met borduurwerk is je nieuwe shetlandwol van de beurs in Zwolle toch ook heel geschikt om er in te doen, nou ja totdat ik het op de pen ga zetten natuurlijk .


               

Ik heb een handige molen en wolwinder kunnen kopen om deze schitterende én handige bolletjes wol te draaien. Ze rollen niet weg en je kunt zowel van binnenuit als van buiten af opbreien, handig bij bv inbreiwerk of twined knitting.

En heerlijk om gewoon naar te kijken......


                                        
                                                                 shetlandwol van Klazien's kreatiesom mijn hobby(s) te bekostigen verkoop ik af en toe wat handwerk...http://www.saaronline.nl/


BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

11 opmerkingen:

 1. tja... heel herkenbaar hahaha
  Ik wil geen letterbak .. zie ze overal.. en heb al twee keer in dubio gestaan.. te gek voor woorden haha zo beinvloedbaar zijn wij dus..
  liefs, Ellen
  http://ietsiepietsiekitschie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi hi, wat een heerlijk logje ;) Ik vind de oplossing voor je letterbak super, en wat een prachtige wol.. om van te kwijlen zo mooi!!! Gewoon jezelf blijven hoor, dat maakt het veel leuker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zoals je het op papier zet en heeeeeel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Me hebt het heel erg mooi en treffend geschreven. Heel herkenbaar ook en voor jezelf heb je een prachtig alternatief voor de letterbakken gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prima oplossing toch voor de letterbak? Je kunt er altijd je eigen draai aan geven. Het garen is prachtig en wat een mooie bollen.
  Groet Hanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een super idee Marianne!!!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou ik nog snel even langs de Wibra... of toch maar niet? Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marianne ik herken dat gevoel. allemaal zo mooi,maar toch ook bindend als je aan een SAL,of zo iets begint. aan de andere kant kan het je ook helpen nieuwe dingen te ontdekken. Ik vind het ook heerlijk om over het net te surfen en dan te genieten van al het moois dat ik tegenkom. Ik denk wel eens waar haalt iedereen de tijd vandaan om dat allemaal te kunnen maken en ook nog leuke stukjes te schrijven. bij schiet het er vaak bij in. Ik voel me vaak als een vlinder, die van bloem naar bloem vliegt en geen tijd neemt om ergens rustig te gaan zitten.
  Ik geniet ook hier van alle verhalen. Het is erg herkenbaa

  lieve groetjes Saskia /ziggy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Saskia, het lukt mij niet om op jouw blog te reageren.

   Heb je kleine borduurtjes bewonderd en de mooie mini boekjes met handige maaktips.

   Zal je naam aan de bloglijst toevoegen oké !?

   Verwijderen
 9. Mooie aankoop van de molen en de wolwinder.

  Doet mij denken aan de garenhal waar ik ruim 30 jaar geleden de eerste haakkatoen kocht. Stukje nostalgie voor mij.

  Veel plezier ermee.

  Jacquelein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Jaquelein of lien !?;-))
  Heb al veel plezier aan de molen en winder, ideaal !!

  BeantwoordenVerwijderen