vrijdag 7 december 2012

wéér handschoenen

Nee, het IS handschoenen weer. MM heeft wat met handschoenen, al een hele lange tijd heeft zij zeer gevoelige handen en draagt dan ook al vroeg in het jaar polswarmers, handwarmers of handschoentjes. Nu ze de laatste tijd nóg meer last heeft van de handen is ze helemaal in de ban van handschoenen. Ze heeft er deze maanden al zéker zes paar gekocht, kleine lichte handschoentjes voor de warmere dagen, lekkere zachte fleece tegen de ergere kou en zelfs grote dikke skihandschoenen. Die zo stug zijn dat je je vingers niet eens meer kunt bewegen (niks dus voor MM ;-)) EN ze heeft er al zeker tientallen gebreid. En die worden achter elkaar om de beurt gedragen, in huis en zelfs in bed gaan er polswarmers aan. Met forse kou gaan er zelfs een paar over elkaar heen.


er zijn verschillende "verloren/gevonden" projecten te vinden op internet (in het land) en er is zelfs een meldpunt voor de verloren handschoenen.

Ik ben altijd zuinig op mijn handschoenen want wil ze niet missen en ben dan ook bang er één te verliezen. Dat anderen ze ook wel eens verliezen merk je nu, met het koudere weer, weer steeds meer. Ik vind ze wanneer ik met de hond wandel regelmatig en vind dat dan zo sneu voor de eigenaar, wat zal je die lekkere handschoen toch missen. Ik was eens van plan een soort kunstwerkje te gaan maken met de gevonden exemplaren maar heb moeite om ze mee te nemen. Maar andere kunstenaars waren mij al voor, zij ontfermden zich al over de eenzame handschoen. Zo vond ik zelf als eerste een lief klein kinder handschoentje en zelfs een chique lederen dames exemplaar. Ik voelde mij zo schuldig om ze mee te nemen, al lagen ze op een plek die niet makkelijk terug te vinden zou zijn. Gisteren nog vond ik een hele grote splinternieuwe heren handschoen, té mooi om te verliezen. Deze heb ik toch maar op een paaltje gelegd langs het fietspad, in de hoop dat de eigenaar hem terug zal vinden. Vandaag was hij weg ??


vorig jaar

Onze eigen overgebleven exemplaren worden gebruikt door Tico (onze border Collie), al jaren vind hij stoeien met een handschoen geweldig en neemt hij een handschoen mee tijdens zijn wandelingen. Weer of geen weer, ook met een hitte golf gaat er een handschoen mee. Ja eigenlijk neem ik hem mee want hij is voor onderweg als beloning wanneer hij goed gedrag vertoont of als afleiding wanneer er een "vijand" in de buurt komt. Het mooiste is om op  het speelveld rondjes om mij te rennen en dan een aanval te doen naar de handschoen die ik voor zijn neus houd. Border Collies zijn werkers en springers dus dat gaat vol overgave met alle kracht die hij heeft. MM wordt zó dronken van dat rondjes draaien dat ze tussendoor opdracht aan hem moet geven om te gaan zitten. En zich dan kunnen beheersen met die handschoen tien cm van zijn neus af is zijn grootste prestatie. Hij wil dit dagelijkse ritueel dan ook niet missen.


Het leuke is de reakties van de voorbij gangers. Is het een zwarte handschoen dan wordt er eerst gekeken met een bedenkelijk gezicht. Wát heeft die hond nou in zijn bek, een prooi ?? Wanneer ze ontdekken dat het een handschoen is verschijnt er een glimlach met regelmatig een leuke opmerking erbij. Wanneer hij met een knalroze handschoen loopt is er gelijk de vertedering, vooral bij dames of tiener meiden. Peuters bij hun ouders voorop de fiets beginnen gelijk te wijzen en te roepen. Hij wordt al zelfs herkent door een 'wandelend' echtpaar, zij noemen hem het handschoenen hondje. De malste opmerking was of hij de handschoen soms als fobspeen gebruikt !;-) Sssssst , JAA dussss !!!

toevallig vandaag op de DROPS kerstkalender erg leuke handwarmers !!

Nou ik vind niks mis met mijn handschoenen hondje, anders zou het zijn als hij net als die andere hond, die ik zag, met een ouderwetse herenslof in zijn bek tijdens zijn wandeling !!;-)

Zelf heb ik zo'n zin om handschoenen  te breien, zoek allerlei patronen maar de handen werken niet mee, zelfs niet met een paar exemplaren aan. Heel eenvoudige niet te zware werkjes lukken nog net, ik ga maar afwassen want dat hete water is een weldaad. En straks gaat Tico weer de sneeuw in, er ligt ondertussen 10cm, mét zijn handschoen, maar eerst gaat de lange snuit met de bek wagenwijd open als een sneeuwschuiver door de sneeuw. En een sneeuwbal vangen is ook al zo'n mooie sport. Maar opeten mag niet eens van MM, wat flauw zeg, nou dan de handschoen maar weer, welke zal het zijn vandaag ??

BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

11 opmerkingen:

 1. Handschoenen zijn vaak heel mooi. Maar minder leuk als je zo hard nodig hebt. Sterkte met deze kou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt ook zoveel verschillende handschoenen, soms mooi soms minder mooi mij gaat het vooral om de bescherming maar zoals zo vaak het oog wil ook wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig, die gevonden voorwerpen projecten! Ontzettend leuk bedacht. Ik zie Tico helemaal voor me, met z'n bek als een schuiver door de sneeuw. Heerlijke hond! Hier loopt een hond in de buurt die heeft vrijwel altijd een plastic fles in z'n bek, haha.
  Die handschoenen en polswarmers heb je nu zeker nodig.
  Wat jammer Marian'ne dat je zoveel last van je handen hebt, erg lastig. Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zullen wel weer heel wat handschoenen verloren gaan. Zonde als het dan zo'n mooi zelfgebreid exemplaar is. De handschoenen verbinden door een koordje en dan door de mouwen, dat is een oplossing. Al staat zo'n vol vindhek ook wel leuk.
  Vervelend dat je zo'n last hebt van de handen, nu je juist graag wilt breien. Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, zo'n touwtje, reuzehandig. Ik verlang er zelf ook weleens naar! Wist je dat je op het strand vaak werkhandschoenen kunt vinden. Maar altijd linkerhandschoenen. Een vriendin van mij die beeldend kunstenaar is heeft daar ooit iets meegedaan op het strand...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marianne@ misschien een goede tip om de handschoenen niet kwijt te raken. Voor de kinderen haakte ik altijd een koordje wat door de mouwen liep en zo de handschoenen bij elkaar hield.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu lees ik dat er al meer reacties zijn op het koordje. Eerst moet je dan de reacties lezen voordat je reactie geeft.

  Voor Tico hoef je er maar 1 te breien, dat is sneller klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haa Elma, ja handige tip !! Maar Ik ben zo voorzichtig dat ikzelf ze gelukkig zelden of nooit verlies.
   Tico heeft bof want die vind er nu regelmatig één onderweg !! Vorige week een sok, maar die mocht hij niet meenemen van mij.

   Ik brei maar niet voor hem !!;-)

   mooie feestmaand, ((zwaaii)).. MM

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijk verhaal MM.Een verwarming dingetje in je wanten doen. wat vissers dacht ik ook wel gebruiken. Ik weet niet meer hoe ze dit noemen.Zou wat voor jou zijn.

  Vervelend hoor die kou voor jouw handen. Sterkte er mee, en geniet maar heerlijk van Tico

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hadden wij hier in de stad ook maar zo'n vindhek. Ik ben mijn zelfgebreide, entrelac wantjes kwijt!! Net als jij trek ik al heel snel handschoenen aan. Nu ben ik toch ergens mijn mooiste kwijt geraakt. Ik moet ook maar een koordje haken! Heb je, nu de sneeuw wweg is wat minder last? Of is het van de vochtige atmosfeer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OO Irene, wat jammer zo leuk in die techniek. Staat ook nog op mijn verlanglijstje.
   Helaas is het nog steeds té koud voor mij.
   Maar weerhoud mij er niet van om de breipennen op te vatten ;-)) ... MM

   Verwijderen