zondag 2 september 2012

vrouwen !??

Wat moesten AL die vrouwen (en een enkele man) daar !!?? Waar... nou daar bij het handwerkfestijn in Bunschoten. Het hoosde verschrikkelijk die ochtend en MM moest eerst, door ziekte van DD, onverwacht met de hond een half uur door dat weer en was al doorweekt voor zij op stap ging.

 foto

Zij verwachtte dan ook dat er geen enkele vrouw zich er aan zou wagen daar door heen te gaan. En hoopte dan ook AL dat leuke spul voor zich alleen te vinden, én natuurlijk voor de 2 brei-meisjes die bij haar waren. Niets was minder waar, toen wij gewapend met tassen, jassen en paraplu het terrein opstapten stond de tent boordevol (hebberige) dames. Bij de ingang kregen wij ook nog eens een winkelmand in de hand gedrukt dus dat was nog meer proppen en duwen. Sorry dames voor degeen die ik ongewild met mijn plu heb geprikt of te stevig met mijn bilpartij heb aangeraakt !! Veel dames stevenden op hun doel af en hadden in no-time hun mandje vol. MM is wat voorzichtiger, maar raakt ook een beetje gedesoriënteert door de veelheid en de drukte.

Wat er allemaal in een kleine ruimte kan staan is ongelovelijk, maar de sfeer was geweldig en iedereen had het naar de zin. Ik heb wat spulletjes kunnen scoren, had verstandig van te voren een lijstje gemaakt, maar kon niet alles vinden. Voor DD zocht ik borduurringen in verschillende maten waar ze mee wil knutselen.

 foto

 Vorig jaar lag er een doos vol maar deze keer geen één gevonden, waarschijnlijk stond die nog bij de voorraad, want ze vullen regelmatig bij. Ik zocht zelf ijzeren knopen voor een poppenjasje dat ik gebreid heb en zakjes met gekleurde smyrna wol (waar ze vroeger tapijten mee knoopten) maar waar ik mee wil breien.

In de hutjes rond het terrein was heel veel brei garen te koop. Ze hadden het gesorteerd op kleur en in zakjes op gehangen, en rondom stonden dozen met losse bolletjes. Ik heb een lekker knallend groen sokkengaren gekocht en een koon (van een weverij) rood garen. Leuk was het dat er een dame was die allemaal uiltjes had gemaakt, heel leuk om te zien en zeer inspirerend. Zij heeft een web-site waar je al kunt rondkijken maar die nog verder wordt uitgebreid     http://www.uilenzo.nl/

Buiten hingen dit soort kransen ...


Het was een geslaagde dag en jammer dat we weer een jaar moeten wachten.


Ook was het leuk om even met Carla M van http://www.lifenknitting.net/ gesproken te hebben. 


BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!

8 opmerkingen:

 1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het benauwd krijg met zoveel mensen om me heen. Leuk dat je toch wat "gescoord" hebt !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je toch wat hebt kunnen inslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach ja, Bunschoten, ik had hier al een aardig voorraadje staan 'voor de geef' maar heb door alle gedoe geen tijd gehad om het op te laten halen. Wat jij zocht zit er niet bij...helaas. Leuk om je verslag te lezen en te zien dat je niet met lege handen thuiskwam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent er toch wel goed geslaagd denk ik en het was vast heel gezellig en je had geluk, alle dames waren stootvast! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is DD weer opgeknapt Marian'ne? En toen je thuis kwam, was Tico natuurlijk ook heel blij. Kon hij wéér naar buiten.
  Zo druk en vol kan best heel gezellig zijn, maar als je dan weer buiten komt ...... is het ook weer fijn, vind je niet? Dagdag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Chris, ze is nog wat slapjes. En ja Tico kon gelijk weer op stap, wel wat droger nu !!;-) Af en toe ging ik even naar een rustig plekje hoor !! dagdag !!

   Verwijderen
 6. Hoi Marianne jammer van al die regen maar gelukkig heb je nog wat gevonden. Ik kwam door een foto die ik op mijn blogje heb gezet in kontakt met leuke mensen en moest meteen aan jou denken.
  Kijk hier even www.jilderd.nl en dan bij kostuum. Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ondanks de regen klinkt het als een heel gezellig uitje!

  BeantwoordenVerwijderen