vrijdag 7 september 2012

IN

JA, MM is weer IN het borduren !!;-)

Na de inspirerende bezoekjes aan winkeltjes en tentoonstelling én de aanschaf van leuke materialen borrelt het weer als vanouds. Plots klaps hebben wij dames van het brei-café een borduurclubje erbij en de eerste avond was een feit. Het was oer gezellig in het gastvrije huis van één van onze breisters. Ieder had een werkje mee of onder handen, carin aan het doorstoppen (zoo mooi), marian aan het kantborduren, wil aan een letter voor om een sjampotje, Henriëtte een mooi motief op heel fijn band en mieke.... ja die had heel veel pakketten bij zich waar ze aan was begonnen, veel en leuk, ook een paar mooie uiltjes. Of zij een steekje heeft gezet weet ik niet, gezellig is ze wél (babbeldebabbel ;-)), ze had zelfs wat lekkers meegenomen voor op een toastje. Ik had wat boekjes en patronen mee ter inspiratie, Wil had een zak vol DMC van de kringloop om te delen.


               Kipp, Annet / Bix Schipper-van Lottum / Lydia van der Vlerk - NUTTIG EN FRAAI Zuidhollandse merk- en stoplappen     Merk- en stoplappen

Ik heb nog een deel in mijn bezit, boordevol informatie over de merk/stop lappen.
Door dit clubje ben ik zelf weer tussen mijn borduurspullen gedoken, en sjonge wat is dat veel. Mappen vol patronen, artikelen, aantekeningen, plaatjes, foto's én uitgebreide brieven. Van jaren contacten met andere borduurster, van ver voor het computer tijdperk, ik ging als het ware door een stukje geschiedenis van mijzelf. Jammer dat mijn geheugen mij in de steek laat, lees namen waar ik geen beeld meer bij heb, wist ik voorheen feilloos in welke map welk onderwerp zat, kweetutniemeer !!!! Jammer jammer, net of ik nu weer alles uit mijn hoofd moet gaan leren . Carin vroeg mij uit te kijken naar boekjes over stoppen op de boekenbeurs waar ik heen ga. Ik dacht, Als daar boekjes over zouden zijn moet ik dat toch weten of hebben. Volgens mij bestaan ze niet !!?


Totdat ik midden in de nacht een helder moment kreeg en mij de boekjes van Schipper van Lottum te binnen schoten. Suffie, die boekjes heb je toch. Half 2 's nachts (vakantie tijd) duikt MM in de boekenkast en ja dan is het mis hé, kreeg het niet meer uit mijn hoofd, na eerst wat linken gemaild te hebben toch maar naar bed waar ik van mij zelf verplicht een aantal uur moest blijven liggen. Met wat gezellig radio gebabbel lukte het toch om wat te slapen maar zodra het 'mocht' vloog ik weer op en dook weer de kasten in. Snel de hond uitlaten en weer verder snuffelen. Na een lange dag met lekker veel uren heb ik ook nog wat steekjes kunnen zetten aan dit merklapje, lief klein en eenvoudig. Ik borduur voor het eerst met blomstergarn en dat bevalt voor dit lapje (14 dr linnen) prima. Het is doffer en wat pluiziger dan DMC.

Het is een gratis patroontje van "BlackbirdDesign" het meet nu 9 bij 16 cm. Bij Crown Stitches zijn allerlei patroontjes te koop\.

Hier ook leuke patroontjes....
http://freebiegallery.blogspot.nl/2009/04/petites-lettres-rouges.htmlDit weekend is er een boekenfestijn in Utrecht. Gratis entree, veel boeken ook op handwerkgebied, en hobby materialen. 


BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!

14 opmerkingen:

 1. Ik kijk vaak naar uw blogs, heel fijn!!!Hebt u soms het boek LETTER voor LETTER van Gieneke Arnolli en wil u het van de hand doen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Anoniem, wat leuk dat u hier mee leest !!

   Dat boek heb ik inderdaad, gisteren ook in mijn handen gehad, maarrrr ik wil het toch echt graag zelf houden !!;-)

   Wie weet reageert er iemand hier op uw oproepje en anders misschien via google nog te vinden, succes !!

   Verwijderen
 2. Wat ben je weer lekker bezig.
  Dat wakker worden ken ik en dan pas weer kunnen slapen als het geregeld is ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grapig. Ik ben mijn bordurwerk ook wer aan het opzoeken. Wat kun je toch veel patronen op het internet vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oude liefde roest niet, blijf lekker aan het borduren.
  Als ik aan MM denk, gaan altijd de prachtige zwarte Groninger merklap door mijn gedachten.
  Af en toe een brei-, naai- en haaksteekje is een mooie afwisseling

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Elma, dat blijkt maar weer !!;-) En ja de afwisseling houd het spannend(er) voor mij. Brei vriendin Carin borduurt jouw stoppatronen en ze is er helemaal verliefd op .

   Verwijderen
 5. Wat leuk dat je weer aan het borduren bent, het is ook zo leuk om te doen, ik geniet er ook weer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handwerken is toch zo gezellig. Leuk dat jullie nu ook met een groep borduren !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk dat je weer aan het borduren bent!!!
  Mooi lapje hoor!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellig he, borduren, En dank je wel voor het leuke adresje. \heb het alfabetje gauw uitgeprint... Gezellig weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zal niet te vaak iets aan je vragen waar je wakker van gaat liggen, anders hebben we een knikkend bolletje aan de borduurtafel, hihi! Ik vind het ook reuze leuk en gezellig allemaal dat borduren. Dank je dat je er bent voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het boek letter voor letter heb ik te koop, zit nog in de orginele verpakking. Mijn schoonzus uit Amerika had het opgesturd, maar inmiddels was ik net voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. JESSIE,

   bedankt voor het doorgeven, misschien leest 'anoniem' jouw reactie !! Kan haar niet rechtstreeks bereiken.

   Bedankt voor het volgen, leuk. Heb ook al bij jou rond gekeken, mooi en inspirerend !!

   (9zwaaii))... MM

   Verwijderen