donderdag 14 juni 2012

de brei-meisjes op stap

Wat is het toch gezellig om met een stel gelijk gestemden op stap te gaan. Vooral als dat onze eigen brei-meisjes zijn. Al jaren wil ik graag naar dé brei/handwerk winkel in Hoorn. Op mijn oude web-log heb ik daar al eens over geschreven. Nu was er de gelegenheid en hebben wij met ons vieren afgesproken. Mooi weer, een kundige chauffeuse bracht ons in een uurtje naar het mooie historische stadje Hoorn. Maar deze dames liepen toch snel langs de bezienswaardigheden om naar de winkel te gaan. Al OOOOO - end en AAAAA - end stoven wij naar binnen. Arme man wat moest hij er wel niet van vinden. Nou Wilbert  ving ons heel rustig en bekwaam op en heeft ons 2 uur lang met raad en daad bij gestaan. Wat een heerlijke winkel met zo'n leuk en uitgebreid assortiment aan handwerk spullen, dat was SMULLEN !!!

http://www.schoutenhandwerken.nl/In de zomermaanden worden er allerlei evenementen georganiseerd waaronder de

WEVERSMARKT


Alle vier hebben we een leuke keuze kunnen maken. Ik ben met het nieuwe boek van Arne en Carlos naar huis gegaan. Ook deze keer was ik  h-e-l-e-m-a-a-l  niet van plan het te kopen maar wanneer je het inziet ben je toch verkocht !!;-) En ik liet daar een paar mini sokjes achter waar Will heel blij mee was.

leuke creatieve...... link   met gratis patroontjes


Ondertussen kan ik nog steeds geen foto's maken en dan is het moeilijker om logjes met eigen werk te laten zien. Ik heb verschillende projecten af en heb weer nieuwe op de pen staan. Sinds dat het brei-café is opgezet ben ik alleen nog maar met wolletjes bezig. Voor jullie misschien saai maar het is heerlijk om te doen. Van mijn vakantie centjes heb ik wat mooi garen en accessoires kunnen bestellen dus ik vermaak mij wel. En met af en toe zo'n leuk uitstapje tussendoor is het helemaal leuk.
BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!

10 opmerkingen:

 1. Niet alleen in je verhaal maar ook tussen de regels door lees ik dat je het heel erg naar je zin hebt gehad. Leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij was dit een heel leuk uitje! Fijn om weer eens wat van je te horen. Moest gisteravind aan de afwas nog aan je denken. We koemn niet voor de foto's hoor. Maar voor jou en jouw verhaal. Ben erg benieuwd wat voor moois je allemaal gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik heb het boek ook en inmiddels een blote pop klaar, nu nog de haren en de kleertjes.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben vandaag toevallig ook in Hoorn geweest. Zonnig weer, droog, wat wil je dan nog meer in zo'n mooi stadje? Nou, ja even lekker tussen de wol rommelen: rondkijken, voelen, dat mooie boek bekijken... veel succes ermee, geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk filmpje van jullie molenproject.
  Gezellig om zo iets met z'n allen te ondernemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat moet je genoten hebben in die winkel. Ben er ooit jaren geleden geweest. Wist niet wat ik moest kiezen. DH maar eens lief aankijken misschien kunnen we van zomer die kant op.Jammer dat je nog geen foto's kunt maken ben zeer nieuwsgierig naar je werkstukjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe bedoel je saai! Nee hoor, wolletjes vind ik leuk.

  Mooie winkel he, daar in Hoorn. Over een maand is de weversmarkt in Hoorn, ik ben er nog nooit geweest maar het schijnt erg de moeite waard te zijn om er naar toe te gaan. Ik ga er deze keer dan ook graag heen met een paar vriendinnen. Natuurlijk gaan we dan ook even naar Wilbert!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. daar moet ik dan maar eens langsgaan als ik weer eens in Holland ben, dat is niet ver van Purmerend
  Misschien moet ik deze maand dat alle festiviteiten er zijn, dan maar gaan boeken!!!!
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat jullie de tijd niet hebben genomen voor Hoorn,dat is ook prachtig.Maar snap best dat jullie popelden om naar de handwerkwinkel te gaan (die heb ik nou niet gezien tijdens mijn bezoek aan Hoorn)Nou je weet hoe je poppen kan breien...kun je jezelf breien,dat lijkt mij heel leuk !Fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou, ik vind het heel gezellig om te lezen hoor! En als ik in hoorn kom....
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen