maandag 14 mei 2012

*R*U*S*T* iger...

Hehe, de rust is een beetje weer gekeerd. En het 'uitwaaien', letterlijk en figuurlijk heeft daar veel aan bij gedragen. Wat was het weer heerlijk aan mijn geliefde zee.


Zelfde appartementje zodat niets vreemd was en we na de reis onmiddelijk konden gaan genieten van een lekker onstuimige zee. Met een  flinke bries is zij toch op haar mooiste. MM en DD minder want de haren stonden direct in coupe..... WOEIIIII !!!;-))


DD heeft heel wat schitterende foto's gemaakt van de zee maar ook allerlei zaken die zij interessant vond. Brei en haakwerk waren natuurlijk mee en in de trein op de heenreis werden de eerste steekjes al gezet. Zij aan deze leuke hangers en MM natuurlijk aan haar beroemde mini sokjes.


We hadden van te voren gezocht naar adressen van wolwinkels en kramen en het eerste wat wij bezochten tijdens een tussenstop van trein naar bus, was de vrijdag ochtend markt in Castricum waar een wolkraam was. Met mijn rode koffertje over de keien ratelden wij op ons doel af. Daar leuke gekleurde bolletjes sokkenwol kunnen kopen.


De volgende dag met de bus naar Alkmaar waar de 'breiwinkel.nl' op de markt zou staan. Ook daar een leuk sokkenwolletje op de kop getikt en een gezellig gesprek gehad met de (breiende) eigenaar die die dag een heel apart punnikwerk op de klos had staan. Jammer genoeg was ik mijn mini sokjes vergeten om bij hem achter te laten. Maar dat heb ik de volgende dag goed kunnen maken toen ik op een strandstoel aan de thee zat en aan een sokje breidde.

         

Een meneer die naast mij kwam zitten vroeg nadat hij een tijdje over mijn schouder had mee gekeken, wát ik toch eigenlijk aan het maken was.... ?? Hij was zo enthousiast over het sokje dat ik het natuurlijk niet kon laten hem er één te geven. Hij was dolblij en hing hem  gelijk aan de rits van zijn jas, ook zijn vrouw gaf ik er één en die werd aan de tas gehangen, zoo leuk. Ook in de trein op de terug weg kwam er een dame vragen wat ik voor kleins aan het breien was, jammer voor haar maar voordat ik een sokje uit mijn tas kon pakken moest zij al uitstappen.

       

We hebben veel beleefd en gelachen in die korte tijd maar kwamen niet helemaal ongeschonden uit de strijd. Meer in een volgend logje...........BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

15 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je zo genoten hebt en wat kan een mens soms aan rust toe zijn.
  Nu kan je weer opgeladen verder gaan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Effekes bijgelezen en wat ben je helemaal in de wol, maar wel erg leuk! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verhaal,en zo spontaan, en zo kleurig
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige plaatjes, wat hebben jullie genoten, heerlijk uitgerust en mooie wolletjes gekocht.

  Nu nagenieten van al dat heerlijks.

  Groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je weer lekker uitgewaaid en uitgerust bent !Hopelijk ga je nu met die nieuwe bolletjes niet als een gek aan de slag.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk uitwaaien op het strand, ik was er ook een week en inderdaad coupe windhoos krijg je wel maar heerlijk hoor...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk Maian'ne!! Wat een prachtige foto van de zee. Zelfs als de zee een beetje wild is, geeft die ruimte je rust. Apart is dat. Lekker de ziltige wind door je haren voelen.
  Ik vind het toch zó leuk van die minisokjes van jou. Ik kan me voorstellen dat mensen met open mond kijken wat je toch aan het breien bent en dan helemaal verrast zijn als ze zo'n sokje van je meekrijgen. Je bent een Lieverd en je dochter ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk en wat een mooie foto's lief van al die minisokjes.
  Groetjes Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige foto's en een leuk verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie foto's!! Jullie hebben het heerlijk gehad, kostbare herinneringen!!!
  Tot breis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dit er heerlijk uit. En dan naar het water dat vind ik ook zo mooi en rustgevend, genieten dus. En wat een mooie foto's zie ik hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Genieten!! Neem je mij de volgende keer mee?? Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, het strand is zo heerlijk in deze tijd van het jaar. Dan is het nog niet zo druk en warm. Bedankt voor je verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa HANNAH, gezellig dat je weer meeleest en ik heb je aan de bloglijst toegevoegt hoor !!!

   Verwijderen
 14. Dat moet heerlijk zijn geweest! Wat een mooie foto van jou en je dochter! Lijkt mij ook heerlijk om over je schouder mee te kijken terwijl je sokjes breit! Bedankt voor dit leuke verslagje en ik hoop dat jullie "geschonden uit de strijd" meevalt.
  lieve groet uit Urk,

  BeantwoordenVerwijderen