dinsdag 27 december 2011

nieuwe liefde

Nou ja eigenlijk ook een oude liefde... het (in)breien van folklorische motieven. Door de brei-café's is mijn liefde voor het breien sowieso weer aangewakkerd. En met de nieuwe materialen van tegenwoordig ook weer heel aantrekkelijk. Door de breiende 'mannen' van de kerstballen zijn de folklorische motieven ook weer helemaal onder de aandacht. Ja en wat doe je dan met die inspiratie die je uit hun boek haalt (op het moment ook uit vele filmpjes op internet). En je ook nog eens geen bal meer kan zien dan.... dan ga je iets bedenken waardoor je toch die inspiratie en patronen kunt gebruiken. In mijn geval zijn dat "pulsvanter" geworden, om nog even in het Noors te blijven ;-))Daar mijn winterjas mouwen heeft die inwaaien leek mij dit een mooie oplossing en het is een leuk klein werkje waar je ook nog eens al die inspiratie in kwijt kunt. EN je kan eindeloos variëren.
Ook bloeide mijn liefde op voor deze hele kleine rondbrei naaldjes die hier heel geschikt voor zijn. Je ziet niet, net als wanneer je op meerdere pennen breid, de overgang van de naden. Ik kan niet zeggen dat je er veel sneller mee zult breien maar ik vind ze zo lief dat ik ze toch eens wilde proberen, échte liefde dus, ze zijn zó leuk. Vorig jaar schreef ik al, "Kan je verliefd zijn op een breinaaldje" ??? JA dus !!!;-))Ik vond op internet deze web-winkel waar ze een stuk goedkoper zijn dan bij de anderen. Ook heb ik ze gevonden met houten punten dat bij sommige materialen meer grip geeft op het garen. Deze is zelfs a-symetrisch zodat de steken minder snel van de naald glijden, en het koordje kan meedraaien waardoor het nog prettiger breid. Een hele uitvinding die dan ook wel iets duurder is. Ik heb er éen besteld en zal mijn bevindingen later vermelden.
kleine rondbreinaaldjes met messing puntjes:   http://www.wereldwol.nl/

kleine rondbreipennetjes met houten punt:  http://zevenkatten.nl/zencart/

Voor allebei de zaken geld dat ze nog veel meer maten pennen verkopen maar ook andere mooie materialen.
Deze zijn gebreid op pen 3 met 6ply Regia sokkengaren. Voor de rode heb ik 60 steken opgezet en voor de lichte 56. MM heeft een stevig polsje ;-))) en krijgt erg oude handjes valt mij op. Ze kwamen net uit het afwassop. De binnenkant van inbreiwerk is zo fascinerend dat ik ze net zo lief binnenstebuiten zou willen dragen !!    hoe/waarom brei ik rond
BLOGLIJST (<= klik) - update's

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.


16 opmerkingen:

 1. Hoi MM,

  wat ontzettend leuk zijn je polswarmertjes geworden!!! Mis je het breicafe ook? Nog even volhouden, pfff. Wens je een inspirerend,creatief,voorspoedig en vooral gezond 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn erg leuk geworden. Laat de kou maar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk, is vast lekker warm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhh wat zijn ze mooi; en sterren en rendieren.
  En heerlijk warm.
  Geniet maar van de warmte van deze polswarmers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zijn ze geworden, polswarmers, dat vind ik met mijn zere gewrichten nu eens wel de moeite waard! Erg leuk in al die kleurtjes en motiefjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zijn ze en mooi hoor lekker bezig.
  Groetjes en een gezellig begin van het nieuwe jaar.
  Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja heerlijk he breien. Je polsmofjes zijn schattig hoor, je brengt mij op een idee. Groetjes van Joke en ik ga nu even je lijst met bloggers nakijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O wat leuk dat folklore breien dat heb ik ook veel gedaan. Twee jaar terug nog zo'n mooie trui gebreid, ik vind het ook net als jij weer erg leuk om te doen alleen kan ik het niet meer zo als ik zou willen want mijn handen werken niet mee. Maar ik vind het wel heerlijk om af en toe de pennen weer op te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je maakt er echt een feest van. Het is zo leuk om je blog te lezen. En wat een prachtige polswarmers maak je. Enig, ook die met de rendieren. Echt top. Ik hoef jou geen creativiteit voor 2012 toe te wensen, want dat zit wel goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze zien er mooi uit Marianne!
  Ik heb het breien met vier naaldjes weer ontdekt sinds de ballenrage...ik heb er 25 gemaakt en mijn breiboompje hangt lekker vol! Maar opeens heb je genoeg ballen en wat dan?
  Ik ben aan de Carolus gegaan,het beertje van Anita dat je aan een stuk breidt met vier naaldjes, helemaal hooked...;-)
  Wat is dat leuk en verslavend om te doen!
  Een goed uiteinde en alvast een fijn begin van het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie polswarmers , staan ook nog op mijn verlanglijstje. Dit omdat ik altijd een poncho draag en nooit koude handen heb maar wel koude armen.
  En wat een ieniemienie rondbreinaaldje, goed voor de fijne motoriek.
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat zien ze er leuk uit. Lijkt me handig die naaldjes en... dat rendier is helemaal super.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een kleine naaldjes! Knap hoor dat je dat kan.
  Je warmertjes zijn ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo ik ben Willemienne ,ik heb die handschoenen altijd al willen brijen , maar het is er nooit van gekomen .ook door de ballen gegrepen en nu dan ook nog maar eens met de rondbrijnaald beginnen .groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haa Willemienne, leuk je hier te zien. Veel succes, laat je nog eens weten of het gelukt is !!;-)

  marian'ne m

  BeantwoordenVerwijderen