donderdag 16 januari 2014

WING

MM heeft de laatste jaren, als huismus, haar vleugels wat uitgeslagen. Daardoor kon ik in Groningen een voorbeeld van  deze sjaal zien hangen met de mededeling daarbij dat hij uit 1 bol garen zou kunnen. En geïnspireerd heb ik een bol gekocht en een leuke knoop die er  mooi bij zou passen. De knoop was haast duurder dan het garen !;-)
Nu, een jaar later is mijn wing af, ik heb er ruim een maand aan gebreid. Doordat ik een pen dunner heb gebruikt is hij kleiner dan het voorbeeld en is het meer een kraag dan een omslagdoek. Maar het was leuk om dit patroon eens te proberen en ben nu wel tevreden met het resultaat. Jammer dat dit garen regelmatig knopen heeft waar de kleuren niet meer mooi verlopen en je daardoor moet passen en meten met losse stukken garen om een mooie verhouding te krijgen.

 Scheepjes, Invicta colour op pen 3.25

Leuk is dat ik wat nieuws heb geleerd, nooit te oud zeggen ze hé !! Ik heb de rand namelijk gebreid volgens een I-Cord techniek. Wel eens van gehoord maar mij er nooit toe gezet. Nu moest dat maar eens gebeuren en het is verdraaid eenvoudig. EN het geeft een mooie rand aan je breiwerk.
BLOGLIJST (<= klik) -

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

hier al  mijn oude blogjes.


psssst, nu die knoop zien te vinden tussen (ssssst) AL mijn voorraad !! >>>>>>>>>>>>>>>

10 opmerkingen:

 1. Hahaha berg jij dat soort dingen ook net iets te goed op, op een hele logische plaats??? Hij is wel erg mooi geworden hoor.
  Ik vind toch bij scheepjes dat er altijd veel knopen in zitten, jammer is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi patroon is het. Even naar dat I-cord kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het maar verdraaid knap hoor! Prachtig, zo fijntjes en ook de kleuren. Je hebt nu één vleugeltje, misschien nog een 2e er bij voor het evenwicht en dan zomaar wegvliegen..... Kon dat maar hè, zo af en toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sjaal en de icord erg mooi. Ik heb deze vorig jaar ook voor het eerst gebreid en moet zeggen het is een geweldige afwerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben benieuwd hoe hij er uitziet als je hem draagt ! Kan je gelijk je knoop laten zien ( als je hem gevonden hebt, haha) ! Veel plezier bij oefenstof !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Prachtig! En de kleuren lijken toch heel mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie Wing, ziet er best ingewikkeld uit zeg! groet, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je toch een breikunstenares!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, ik zie hem heel veel voorbij komen op een Duitse facebookbreiclub, daar is hij echt hot.. die içord techniek heb ik laatst ook bekeken en leek me echt mooi om te gebruiken..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig die rand in i-cordtehniek. Dat wil ik ook wel leren. Ik vind dat de kleurverdeling ondanks dat het garen zo knoopte en je verlies had toch heel mooi is geworden. Veel plezier met je sjaal! Of van je sjaal eigenlijk he?

  BeantwoordenVerwijderen