zondag 12 januari 2014

IME

Ik probeer regelmatig op onze brei/borduur cafe's een stukje historie door te geven. En toen ik een tijdje geleden over de "PLOMBE" vertelde waren er dames die er gelijk één wilden maken.


Ime is een van onze oudere dames van een van onze brei/borduur cafe's. (sssst net 88 geworden) Eigenlijk heet ze Irma maar ik mag haar met haar koosnaampje aan spreken. Ik heb al eens eerder over haar geschreven maar ze is zo creatief dat ik dat best nog een keer mag doen. Het is een elegante dame, altijd keurig verzorgt, van Indische afkomst.


Irma heeft zo de smaak van de plombe te pakken dat ze regelmatig om een nieuwe baksteen vraagt. Dus afgelopen week ben ik bij haar op bezoek geweest met een baksteen in mijn tas. Niet een gebruikelijk presentje om bij de koffie mee te nemen !!;-) Haar huis is een wolhalla van handwerk, alle materialen liggen binnen handbereik en haar woonkamer hangt, ligt, staat vol met handwerk en haar schilderijen. Rondom haar op de bank alle werkjes waar ze mee bezig is. Daartussen haar elektrische piano met koptelefoon (ze is jaren piano lerares geweest). Toen ik een keer met haar mee was naar een warenhuis waar een piano stond ging zij daar spontaan achter zitten om een 'concert' te geven. Ook in de koffie kamer van het wooncentrum, waar ons brei cafe is,  ging zij spelen maar werd niet zo gewaardeerd door de andere ouderen, een van de heren deed botweg de deur dicht. En ze speelt echt mooi, hoor !!

Ze is een kei in vrij borduren, als je goed kijkt zie je dat ze allerlei steken en materialen gebruikt, ze begint gewoon in het wilde weg en borduurt daarop voort. Niet meer zo vaardig als in haar jonge jaren maar nog steeds zeer kunstig !!


Ze gaat met haar tijd mee en doet gewoon mee aan de modernisering, ik kreeg dan ook een heerlijk kopje senseo caffe latte (was nieuw volgens haar). Op het moment is ze bezig met het amigurumi haken en heeft deze flamingo gemaakt, met nog een hele familie, ze noemt ze "Haar baby's", die ze aan de lampenkap heeft geprikt. De plombes liggen overal door de kamer om het een of ander op zijn plek te houden. Zag er zeker vier !!


Ze maakt zoveel en vind het zo leuk wanneer je bij haar komt kijken en interesse hebt in haar handwerk dat ze je graag een presentje geeft. Zo kreeg ik al eerder de plombe en later een bij passend speldenkussen. En voor de kerst de koddige flamingo.

BLOGLIJST (<= klik) -er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.


hier al  mijn oude blogjes.

9 opmerkingen:

 1. Als je zo oud mag worden, het is heel inspirerend voor anderen! Leuk om op visite te gaan met een baksteen in je tas...;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, en op deze leeftijd nog zo actief. Bij mij op de club zit ook een Indonesische dame van 86 jaar jong en is ook nog heel actief ondanks haar reuma!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een feest om daar op bezoek te gaan. Teken er voor op die manier oud te worden.
  Fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk verhaal.
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je voor de leuke kennismaking met Ime.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig om zo'n vrouw in je leven te hebben, het is een grote inspiratiebron.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig en wat mooi is dit allemaal. Ze kleurrijk prachtig om dit als cadeau te krijgen van zo'n prachtige dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijke vrouw, super om zo oud te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk logje over een heerlijk mens! Die geniet nog van het leven en van de dingen om haar heen. Heerlijk voor jou ook om zo iemand te kennen en dan daar met een baksteen op bezoek te gaan, haha!!

  BeantwoordenVerwijderen