vrijdag 1 maart 2013

nog steeds BLIJJJ

Ik ben nog steeds BLIJJJJ met mijn spinnewiel. Natuurlijk ben ik gelijk gaan google-en naar info. Dit doe ik vaak via afbeeldingen en dan proberen een trefwoord te vinden dat mij bij de juiste gegevens brengt, lukt heel vaak. Ik was heel benieuwd naar wat voor type het was . Ik ontdekte een merk 'BEA classic', een hollands produkt uit de jaren 70, maar die was toch niet helemaal gelijk aan de mijne.

Op internet kwam de een site tegen van Hans en Gerrie, die spinnewielen verkopen maar ook reviseren. Ook verkopen zij losse onderdelen en accesoires geven cursessen en zijn ze te vinden bij allerlei evenementen in het land.  Kijk maar eens rond op hun site .....

http://www.lowlandslegacy.nl/page/spinwinkel

Ik heb de vrijmoedigheid genomen om een foto te mailen en te vragen of zij mij gegevens konden geven en tips hoe ik hem het beste kan behandelen. Ik kreeg heel snel een mail terug en zij waren bereid mij het één en ander door te geven. Ze zagen zelfs meteen wat er miste aan mijn spinnewiel op die niet zo duidelijke foto. Daar spreekt vakmanschap en liefde uit, toch.

Mijn spinnewiel is inderdaad van het merk BEA maar dan het 'schippertje' variant, heel leuk om te weten. Niet het allerfraaiste spinnewiel maar degelijk en geschikt voor beginners en om dik maar ook fijn garen te spinnen. Grappig dat in dit jaar van het aftreden van de koningin ik nu mijn eigen BEA heb, en daar ik uit een vissersdorp kom spreekt een schippertje mij ook aan, buiten dat hij door zijn model niet snel in de weg staat.
psssst, BEA is wel naar de schuur verbannen daar ik bang ben dat het in huis te droog is, ik heb zelfs nog geen tijd gehad om haar te vertroetelen of om mee te 'spelen', maar dat ze er is dat is al fijn.

Dus ik ben nog steeds.... BLIJJJJJJJ ;-)))


deze zijn net geschoren zo te zien, foto internet

Ondertussen op zoek naar geschikte wol, ik ben gek op alpaca's zulke leuke beesten, wil er wel één (of meer) in mijn achtertuin, maar ze zijn behoorlijk prijzig zelfs hun grappige vachtjes !!;-)MM heeft nog wat wol liggen en kreeg een zakje van brei-vriendin Carin, dus ze kan alvast wat oefenen, want dat is écht wel weer nodig na zoveel jaar.

nota bene: net wat oude foto's gevonden van een spinnende MM, zal ze eerdaags plaatsen ;-)


 foto


om mijn hobby(s) te bekostigen verkoop ik af en toe wat handwerk...
http://www.saaronline.nl/


BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door


11 opmerkingen:

 1. Zo'n Alpaca in de tuin, dat lijkt me wel wat! En dan denk ik al die mooie bergen er bij!
  Je hebt dus vroeger ook wol gesponnen? Ik heb in de Idylle ook een spinnewiel staan, gemaakt door de vader van mijn vriendin. Heel grappig, maar ik kan er niets mee hoor. Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OOO, Chris ik denk dat ze je mooie tuin kaal vreten !! liefffs terug !!;-)

   Verwijderen
 2. Wat een geweldige beestjes zijn dat, die alpaca's.
  Ik ben heel benieuwd naar jouw verdere avonturen met het spinnenwiel. Het lijkt mij ook erg leuk om te doen, maar ik zou niet weten waar ik zou moeten beginnen. (Hihi, bij het spunnenwiel natuurlijk, maar dan.....)
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi Jonneke, ik denk dat je gelijk hebt !

   Verwijderen
 3. Het zijn ook zulke lieverds om te zien.
  Hopelijk kun je snel aan de slag met Bea.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind alpaca's echt geweldige dieren, vooral hun ogen met die lange wimpers. Alpaca is ook heerlijk om te spinnen, en omdat het zo warm is (veel warmer dan wol) kun je ook een lekker dunne draad spinnen. Heb nog maar veel plezier met Bea. Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk dat je er zo blij mee bent. Ik ben bang dat mijn stadstuintje een beetje te klein is voor een Alpaca.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de link, ik ga er eens rondneuzen. Ik heb ook nog een spinnewiel in de schuur staan waar ik ooit wel weer eens op wil gaan spinnen. Ze kunnen me ook vast verder helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je nu weet wat voor wieltje je hebt, sorry dat ik je niet verder heb kunnen helpen. En jaaaaa. alpaca..!! Duur, maar oh zo geweldige wol! Veel plezier met oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk een spinnenwiel. Veel plezier met het spinnen lijkt me ook zo leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen