dinsdag 19 maart 2013

mug-rugs !??

Opeens waart er een woord rond in blogland..... MUG-RUGS, HUH nooit van gehoord !? Dan  gaat MM natuurlijk even google-en en komt zij erachter wat er mee bedoeld wordt. Nee geen enge ziekte of jeuk van een mug op je rug maar gewoon zoals ik ze altijd noem een.... dienbladkleedje maar dan niet voor je dienblad :-))

Leuke grote onderzetter/kleine placemat voor je kopje koffie mét desnoods wat lekkers. Gemaakt van de leukste stofjes en in allerlei variaties. Google maar eens via afbeeldingen en je komt er honderden tegen. Er is zelfs al een SWAP gaande, over gewaaid uit Amerika denk ik, en je ziet ze nu ook op verschillende hollandse blogs.

Zelf heb ik er toen verschillende gemaakt, zonder te weten dat ze zo heetten, in de holland sfeer of met de dametjes (<= klik)                                                             

Matroesjka's_0
Matroesjka's_1
Matroesjka's_2

Veel ervan heb ik niet meer dus kan ik niet laten zien. Dat doet mij denken aan mijn oude blog waar ik alles wat ik gemaakt had zo fijn kon terug zien.

Een vage scan en hoe kantel ik dit nou !?;-)

Gemaakt na een hexagon rage .


Op het moment is dat blog weer aan het verhuizen, de teksten zijn al terug te lezen maar de foto's missen voor het grootste gedeelte nog (DUHHH) . Ik hoop toch echt in April weer te kunnen verwijzen naar mijn oude materiaal het is dan precies 7 jaar geleden dat ik met bloggen begon. Het is voor mijzelf als een dagboek en een mooi naslagwerk.


ongeveer 16 bij 26 cm
deze heb ik niet door gepit maar met knopen vastgezet met daarop een flosje van garen.en nog wat kleinere waarvoor ik complete paneeltjes uit de stof heb gebruikt, de contouren van de plaatjes omgepit.


Ik zet de link hier neer om mijzelf terug te kunnen vinden.

 http://chatelainemm.wordpress.com/

En hier kun je lezen hoe ik begon....(.in april 2006 zijn wel foto's te zien)

http://chatelainemm.wordpress.com/2006/04/22/chatelaine-3/om mijn hobby(s) te bekostigen verkoop ik af en toe wat handwerk...http://www.saaronline.nl/


BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

10 opmerkingen:

 1. Ga je nog eens aan het rommelen met de lapjes?? Wat hebben wij aan je kop gezeurd dat je me lapjes moest gaan stoeien,..

  Ik heb mijn weblog weg gedaan,.. zag er geen gat meer in om daar op te wachten terwijl er geen foto meer op stond,... Nu weer aan het verhuizen??

  Het was wel een gezellige tijd bij weblog,.. kijk er met zoveel plezier op terug,..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Wilma, de lapjes komen nog wel te voor schijn maar meestal met het machien. Pas weer een tiental damtjes gemaakt.
   Ja wat was het gezellig hé, lees wel eens de oude reacties en moet weer lachen om ons gekwebbel en nachtbraken !!

   Verwijderen
 2. Jammer is dat toch van je oude blog.
  Laat jij die dametjes eens zien, want daar ben ik wel nieuwsgierig naar.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.saaronline.nl/Webwinkel-Product-24864027/Matroesjkas.html

   Hier zijn mijn dametjes te zien Ines !!;-)

   Verwijderen
 3. Dank je voor de uitleg over die mug-rugs, ik had ook eerlijk gezegd geen idee wat dit was, ha ha! Ja, jammer dat al die oude blogs weg zijn of niet te lezen, ik heb inmiddels het meeste wel overgezet, maar mis nog steeds foto's.. Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe, hè, om je oude berichten weer goed te krijgen. Bij mij missen de foto's ook en ik had ze op de computer zelf ook weggedaan... Ik vind het, net als jij, een erg leuk archief. Daarom, doorzetten maar

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt zelfs een blog hop met een mug rug. April showers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. weer wat geleerd, ik kende het word mug-rugs ook niet ;) Het was wel een erg gezellige tijd bij web-log, soms mis ik dat ook nog wel een beetje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke quiltjes
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk Marian'ne en bedankt voor je links. Ik ga gauw eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen