zondag 22 juli 2012

geinspireerd

sjonge jonge, WAT kan je toch geinspireerd raken door het een of ander. In dit geval ons bezoek aan het enige winkeltje '' ATELIER STEEKJES & KRUISJES,''  in Huizen. En ik niet alleen hoor, zag/las het al op verschillende blogs  !!!

De dames van ons brei-cafe hebben de smaak ook te pakken en we zijn dan ook heftig aan het borduren aan mini lapjes. Er zijn er al een paar af en ik heb er dus ook een af en ben aan de 2e begonnen. Helaas kan ik nog steeds geen foto s (en mijn trema toets werkt niet meer) maken, toen ik mij bedacht dat het te scannen was. DUH ... moet MM nog wel weten hoe dat werkt, alweer zooo lang geleden. Na wat ge-SMS over en weer is dit mijn resultaat, weet het echt niet hoor, het ziet er niet uit. Niet erg inspirerend he !!? Ondertussen mijn soep aan laten branden, gggggg kanokniks (meer). Maar dat komt wel weer ;-)))?????

linker lapje 5,5 bij 6 cm. De patroontjes komen uit dit boekje. Ik heb er wat persoonlijke details aan toegevoegd.

 


Toen ik mijn borduurspullen weer tevoorschijn haalde vond ik een tiental (of meer) kleine borduurwerkjes. Ooit eens de bedoeling om een boompje vol ornamentjes mee te vullen. Maar mijn naaimachine begaf het in die tijd en ja toen kwamen de brei dames (cafe s) in beeld en ik heb ze in een doos gedaan en zomaar VERGETEN !!, hoe kan dat nou. Zal ze ook onder de scanner proppen en kijken wat er van te zien valt.


 misschien is het zo iets duidelijker, het is echt in het rood geborduurd (DMC 666) maar rode papier was op, t gaat goed hier ;-)!!


 
mini doekje op kerklinnen van breimeisje Marian, foto geleend van FB. Patroontje komt van de site van Marijke van steekjes&kruisjes. 

We zijn geschikt stof aan het zoeken om de mini lapjes op te borduren. Zelf had ik bij Ikea een soort dun gordijn stof kunnen kopen voor maar een of twee euro per meter. Dit was een tip van vroeger van een dame van Merkwaardig, haar werk is regelmatig bij Jose te zien.  Het is wat los geweven maar heeft een  duidelijke structuur om te borduren. Het kerklinnen waar Marian hierboven op heeft geborduurd is dichter geweven maar er kunnen meer kruisjes in een cm. Met mijn ogen + vergrootbril vrijwel niet te doen.mini  doekje van breimeisje Carin, foto geleend van FB. Zij heeft hetzelfde stof gebuikt dat ik heb gebruikt.


Kaneeltje vroeg mij in het vorige logje of ik weer ging borduren. JA dus, alleen een iets kleiner formaat dan vroeger. En JA, MM word nog regelmatig overvallen door haar verlegenheid. Maar daar staan nu ook heel wat DURF momenten tegenover, fijn he !!;-)

Las ook in het vorige logje dat er meerdere dames bekend waren met de winkeltjes in Utrecht, en ja wij hebben ook de andere winkeltjes aangedaan die jullie tipten.

En Chris, het gaat ook met Tico (8 1/2) goed. Altijd in voor een stoeipartij. Helaas wat last van kriebel waardoor hij een kale plek aan zijn staart heeft. Hij lijkt nu meer op een poedel dan een border Collie, maar ssssst dat zeggen we hem niet.

(((ZWAAIII))) naar alle lieve lezers, genieten als het even kan van het mooie(re) weer dat er aan komt !! BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.


Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!

15 opmerkingen:

 1. Ja, ik ben heel blij met dit atelier in ons dorp. Wat een leuke mini borduurtjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes,je borduurt weer !!!Zo slecht heb je niet ingescand hoor ! Ik kan het goed zien.Jammer dat je soep aangebrand is(was het nog wel te eten ?),dan verlies je weleens je geduld,herkenbaar. Als het lapje van die 2 samen 5,5 bij 6 cm is,dan zijn het echt miniborduurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Kaneeltje, nee hoor alleen het voltooide lapje heeft die maat. EN de soep was nog te eten, het was maar een half kopje dus nu was ik in 3 happen klaar !!;-)

   Verwijderen
 3. Da's toch wel een heel mooi bericht op deze zonnige zondagmiddag, Marian'ne M weer aan de kruisjes. Ik wist het :) en anders hoopte ik het. Mens, jij hebt zulke prachtige lappen gemaakt in een niet zo heel ver verleden...leuk dat je 't weer oppakt. Wat handwerk-vriendinnen-groepjes al niet met je doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je weer aan het borduren bent geslagen. Mooi miniborduurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke borduurtjes zeg, juist dat kleine en fijne ziet er heel lief uit! En die leuke winkeltjes gaan allemaal op een lijst, mocht ik daar ooit in de buurt komen.. :)! Heel veel zon- en borduurplezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat zien ze er leuk uit, en wat leuk dat je ook weer aan het borduren bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk, dat je weer bent gaan borduren. En ja hoor, die Ikea stof is prima om minilapjes op te maken.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig al die mini lapjes en dat winkeltje kende ik al via een vriendin die er geweest was.
  Leuk gezellig dat je er weer even bent, Zwaai zwaai groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet dat winkeltje toch ook maar eens gaan bezoeken als ik in de buurt ben.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bonk!! Oh wat heerlijk!!! Ik kan weer genieten van je borduurwerken,.. Daarom ben ik ooit gaan bloggen omdat je zulke mooie dingen aan het maken was,... JIPPIE!! MM is aan het borduren,..

  hihihi,.. brieien mag ook hoor,..
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De mini's zijn zo leuk om te borduren ik heb er al heel wat uit het abc mini boekje geborduurd en in mijn houten hart geplakt.

  Heel veel plezier met je mini's,

  Lieve groetjes van Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lief he, die kleine borduurjes... een mens kan er nauwelijks van afblijven! Vooral die rode... Jammer van de soep!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoihoi Marian'ne. Fijn dat het met Tico goed gaat, haha. Dank je wel voor het antwoord. Hij wordt al een beetje een heer op leeftijd, misschien vandaar die kriebel... Onze Max is al ruim 15!! Geweldig hè. Hij is nog steeds gelukkig en wij ook.
  Wat leuk joh, die minilapjes. En dat je nog steeds zo veel plezier hebt in het brei-café. Een ZWAAIIII van mij terug en een hele fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen