woensdag 18 juli 2012

brei-cafe's

We mogen toch wel spreken van 2 succesvolle brei-cafe's. Wat ruim 1 1/2 jaar geleden begon als het '' ballen - project'' voor een kunstenares in ons dorp is uitgegroeid tot 2 bestendige groepen van een behoorlijk aantal trouwe breisters. Er zijn mooie vriendschappen ontstaan, ook buiten de brei-cafe's spreken de dames met elkaar af om op stap te gaan of gaan bij elkaar op de koffie of om te handwerken. Er wordt allerlei kennis aan elkaar door gegeven of materialen gedeeld en vele gesprekken gevoerd over handwerk maar zeker ook over het ''leven'' !!


Met dank aan meneer Bekker voor het mailen van de foto

Een van de trouwe breisters van het eerste uur is Sjaan (78). Zij heeft zelden verzuimd, ondanks haar zeer lastige ziekte Meniere en doofheid, en heeft al heel veel gebreid tijdens het brei-cafe. Zij geeft er de voorkeur aan om voor het goede doel te breien en na eerst allerlei lapjes, die later door Henriette tot mooie dekens zijn gemaakt, breidt zij nu mutsjes voor Afrika en Tsjernobyl. Vanaf het begin had zij het streven om er in ieder geval 50 te gaan maken en dan geen een hetzelfde. EN dat heeft ze gedaan in een niet eens zo'n lange tijd. De koffie dame van het wooncentrum heeft ze samen met haar aan de trap gehangen zodat ze door iedereen bewonderd kunnen worden en er natuurlijk een mooie foto van gemaakt.

Vanochtend rolde nr 51 van de pen !!;-))Ook ik ben weer met een aantal breisters op stap geweest en wel naar Utrecht. Eerst naar de leuke wolwinkel ''Modilaine" en daarna naar de geweldige borduurwinkel "In de Nijvere Conste" . Waar een dame op hoge leeftijd nog steeds, bijna 50 jaar, ons met raad en d(r)aad bij heeft gestaan. Wat een kennis en een heerlijke winkel vol inspiratie en materialen. Natuurlijk gingen wij huiswaarts met ieder een tasje leuke materialen !!!

Zoek je een winkel bij je in de buurt misschien staat er bij deze link een bij.BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!

14 opmerkingen:

 1. MM wat geweldig van deze dame GEFELICITEERD met het resultaat SJAAN.

  Leuke foto !! Succes met de brei cafe's dat deze maar lang mogen bestaan.

  Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto van al die mustjes en inderdaad Utrecht en mevrouw Vos geweldig dat winkeltje.
  En die vrouw zo knap als je dat allemaal nog kunt.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan mij het nog zo heugen hoe je de eertse paar keer de stoute schoenen aan trok en er heen ging,...
  Fijn dat je het zo naar je zin hebt in het Cafe,..
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto en wat geweldig van deze dame dat ze er zoveel heeft gebreid. Je hebt ook een leuke dag uit gehad, leuk om te lezen en ook leuk dat je zoveel plezier hebt bij het breicafe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel mooie foto en indrukwekkend om te zien hoeveel ze al heeft gebreid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat enig, al die mutsjes! Zo lief dat ze dat doet. Jij geniet er wel heel erg van hè, van de dames en van het handwerk. Heerlijk Marian'ne en zó leuk dat het uitgegroeid is tot zo iets moois! Dagdag, liefs van mij.
  (Hoe is het trouwens met je hond?)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, wat een geweldig resultaat en wat zien de mutsjes er super uit zo op de foto! Hulde aan Sjaan, geweldig wat ze doet! Veel plezier met je nieuwe aankopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig dat zij zoveel mutsjes heeft gemaakt, petje af hoor.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hej MM, wat een prachtig resultaat. Petje af (mutsje misschien beter)voor Sjaan. Nu nog even je linkjes kijken, daar verdwaal ik natuurlijk weer.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat de breicafe's zoveel succes hebben. Leuk dat mensen weer andere contacten opdoen! En... die mutsen. Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat je zoveel nieuwe contacten opbouwt,wordt je al minder verlegen ?Wat een hoop mutsjes zeg,gelukkig allemaal anders om de spanning erin te houden.Vertel op...heb je iets in de borduurwinkel gekocht..gaat het er weer van komen,komt er weer borduurwerk aan ?
  Of was er nou iets dat borduren niet meer gaat.....
  Ik ben gewoon reuze nieuwsgierig,want je kan het zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn dat je je draai in het breicafe hebt gevonden. Die mutjes zijn geweldig en er zullen er denk ik nog vele volgen.
  Leuk dat je in Utrecht geweest bent, de stad waar ik ben opgegroeid en 63 jaar heb gewoond.Het is te hopen dat Mevr. Vos ( Nijvere Conste ) nog lang in haar winkeltje mag vertoeven.
  Modilaine is de winkel waar ik ook altijd mijn wolletjes en katoentjes koop. Ben je nog langs Baars en v.d. Kerkhof geweest??? Dat is een bandjes en kantjes winkel schuin tegenover Modilaine.

  Gr. Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk en gezellig dat er al 2 breigroepen (café's) zijn en dat toch allemaal dankzij jou, niet?
  En anders in ieder geval mede dankzij jou.
  Goed hoor.

  De mutsjes zijn ook geweldig, zoveel al, en allemaal anders, heel mooi.

  En leuk dat je in het mooie Utrecht was en ook in deze winkels.
  Ik hoop, dat je nog veel van deze leuke uitstapjes mag maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke dingen maak je.
  Ik ben ook wel eens bij Modilaine en in De Nijverte Conste in Utrecht geweest, prachtig om de oudere dame te aanschouwen, vaak loop ik naar binnen als ik terug loop van de quiltwinkel Carol Cox.

  Groeten Ida de Vries

  BeantwoordenVerwijderen