dinsdag 30 januari 2018

blocken

Om mijn wanten te 'blocken' heb ik mooie houten blockers. Deze kan je kopen in verschillende maten. Wanneer je een bepaalde maat breit kan je tijdens het breien aan de hand van de blocker zien of de maat juist is. Er staat ook op aangegeven waar je het duimsgat maakt.Wanneer de wanten klaar zijn gaan ze even in bad met een speciaal wolwasmiddel. Ik gebruik daarvoor eucalan. Je hoeft het werk niet uit te spoelen, dit middel is gelijk motwerend.


Je knijpt het breiwerk uit in een droge handdoek. Niet teveel wrijving anders gaat de wol krimpen of vilten.
Door het wassen gaan de steken netter liggen. De wol rekt wat uit als het nat is en kan je de wanten mooi in maat vormen. Op de blocker laat je de want op maat drogen.

Deze wanten zijn ondertussen klaar, nog even in bad. Terwijl ik op de honden pas zit ik te breien in het atelier van mijn dochter. Op het werkblad heeft ze even de spullen aan de kant geschoven voor een klein plekje. Je bent creatief of niet ;)))


Deze blockers zijn best prijzig, ik heb toen ik een maat groter nodig had er een paar zelf gemaakt van een stevige place mat.


3 opmerkingen:

  1. Ze zijn wél heel mooi, die houten uitvoering... Maar namaken van een placemat is een super idee. Bedankt voor je uitleg van het hele proces.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer wat geleerd van jou zeg.........liefs.conny

    BeantwoordenVerwijderen