zondag 15 november 2015

enthousiast

Paar weken geleden naar het Huizer museum geweest voor de tentoonstelling "HuiZGebreid"
https://www.google.nl/search?hl=nl-NL&oe=utf-8&safe=images&q=huizer+museum&source=browser-type&qsubts=1447583242465

Een kleine maar fijne tentoonstelling.
Met mooi hand en breiwerk uit de huizer klederdracht.
Ik ging er heen met 2 brei vriendinnen, ik had ze gevraagd een brei werkje mee te nemen zodat we bij de koffie een steekje zouden kunnen zetten.Dus toen wij aan de fezellige koffie tafel zaten haalden wij ons werk tevoorschijn. Gelijk kwamen de gastvrouwen van het museum kijken wat wij aan het doen waren. Ze werden heel enthousiast een nog blijer toen ik ze 'natuurlijk' een mini sokje cadeau deed. Eén van de dames koos een effe gele omdat dat haar deed denken aan het eerste sokje dat ze op school moest breien, grappig.
Het museum houdt een armwarmer wedstrijd dus ik had er een paar meegenomen om eventueel  in te leveren. Toen de gastvrouwen deze zagen werden ze nog enthousiaster en vroegen of ze ze mochten kopen. Ach dát kon ik ze niet weigeren. Eén dame kocht de schaapjes omdat ze schaap heette !
We vertelden ze van onze brei café's en lieten hen foto's zien van ons werk. Ze werden steeds enthousiaster en wilden álles weten, wanneer er iemand aan de deur kwam of de telefoon ging wilden ze er eigenlijk niet heen en riepen in koor "Niet nu niet nu", en ondertussen bleven ze ons maar thee bij tuiten ;))) Ze haalden zelfs de directrice en dames van kantoor erbij. De directrice vond het zo jammer dat de polswarmers nu niet in het museum konden liggen voor de wedstrijd maar de dames wilden ze niet meer afstaan.

Ach, IK heb mijn prijs al binnen het was zooo leuk om dit met hen te delen !!
4 opmerkingen:

 1. Wat fantastisch om zulke enthousiaste reacties op je breiwerk te krijgen! Daar word je helemaal vrolijk van.
  Groetjes, Jonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien kun je nog nieuwe polswarmers breien, weet niet wanneer de sluitingstijd van de wedstrijd is.......
  Leuk dat je werk zo enthousiast ontvangen is en gewaardeerd wordt. Op dit moment heb ik nog steeds de rust niet om te borduren aan mijn Markerlap hoop dat dit wel een keer terugkomt....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zitten jullie daar gezellig aan die tafel. Geen wonder dat die dames steeds enthousiaster werden met zulke gezellige brei-dames als jullie zijn. Heerlijk Marian'ne om zo te kunnen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen