donderdag 2 oktober 2014

into.....

Op onze brei cafe's zijn we helemaal into het Noorse breiwerk. De sokken/truien/vesten vliegen van de pennen af.

in sneltreinvaart gebreid door Trudy

*
Het "Marius" patroon in de sokken.

gebreid door Carin B.

Geinspireerd door de noorse truien even een link opgezocht met mooie knopen/sluitingen.
http://www.grootmoedersknoopendoos.nl/N_frame.html?http://www.grootmoedersknoopendoos.nl/Noorse_sluitingen__knopen_N_grp_88-1.php

 Tussen alle zware tuin snoeiklussen door probeer ik toch altijd een pennetje te breien. Het garen van de driehoekssjaal is bijna op dus ik kan aan afhechten gaan denken. Eenvoudig en leuk werk. Tijdens mijn weekje aan zee hoopte ik wat nieuwe technieken aan te leren. In afwachting van Carla Meijsen haar boek wilde ik het twined knitting oefenen maar eerst het Brioche wat ik bij Steven West zag. Volgens mij is het gewoon de patentsteek maar dit klinkt lekkerder. En nou ja gewoon......joh, ik kreeg het N I E T voor elkaar, nou moe alles mislukt, zelfs bij het eenvoudige recht toe recht aan maak ik fouten, toch te druk in het koppie. Heb het maar even opgegeven en iets op de pen gezet wat wel lukt. Het leuke garen lag er nog van een vorig zee reisje en heeft de mooie kleuren van de zee. Het wordt de bruidssjaal naar het patroon van (jaja ook) Carla Meijsen. Heb hem al meerdere keren gemaakt, maar die pronken allemaal om andere nekjes, ik wil er nu ook zelf wel eens een om !
1 opmerking:

  1. Ik vind het maar knap hoor. Een Noorse trui breien lijkt helemaal niet zó eenvoudig, maar wel verschrikkelijk leuk en lekker warm.
    Wat een mooie kleur blauw is dat toch MM. Heel fijn weekend en een ZWAAIII van mij.

    BeantwoordenVerwijderen