maandag 8 juli 2013

BEJUBELEN !!

Eindelijk kan ik het nieuwe boek van Joke Visser hier bejubelen. Omdat wij, borduurvriendinnen, het boek cadeau wilden doen aan de bruid Carin samen met  de vriendsschapslap, wilde ik er nog niet al te veel aandacht aan besteden. Wetende dat wanneer zij tussendoor zou zien hoe mooi boek het was zij het direkt zou willen kopen. Dus MM moest zwijgen, wat niet mee valt voor haar want zulke mooie dingen deelt zij graag. Maar Carin zat gelukkig met haar hoofd in de wolken dus had niets door !!;-) Moet ik nog even vermelden dat zij er schitterend uitzag in haar zijde jurk op haar bruiloft, voor mij was zij dé koningin van het brei-café, onze Queen. De trouwlokatie was dan ook heel toepasselijk in de koningklijke wachtkamer van station Soestdijk.

Wat een schitterend boek met een mooi groot stuk historie wat ik zo interessant vind aan handwerk. Helaas ben ik niet in de mogelijkheid om naar de tentoonstelling te gaan dus daarom zo blij met dit mooie naslagwerk. Joke heeft helaas geen web-site, schreef ik haar vroeger nog met pen en papier, tegenwoordig kan ik haar (en anderen) volgen op face-book. Het is leuk om te laten weten dat wij hun werk waarderen.Het afgelopen jaar mochten wij ons op meerdere prachtige boeken verheugen. Wat is het toch fijn dat er liefhebbers zijn die zich inzetten om allerlei gegevens voor ons uit te zoeken over mooi handwerk. Wij mogen er dan, als van iets heel lekkers, gewoon van gaan smikkelen.

Dus bij deze bejubel ik ook het prachtige boek van Berthi nog een keer.En het boek van Hennie en Sjoerd Stevan.Al deze personen hebben al meerdere boeken voor ons uitgegeven, zeker de moeite waard om ook die in te zien of alsnog te kopen.

En nu kan ik mij ook al weer gaan verheugen op een nieuw boek dat Carla Meijsen en Hilly v d Sluis uit zal gaan geven over Twined knitting, een mooie breitechniek. Wil je dat ook eens proberen, op haar site is daar al heel wat over te lezen.

Zo blijft er in ons handwerkland keer op keer weer wat te beleven, VEEL PLEZIER daarbij. En makers bedankt voor jullie inzet !!!

12 opmerkingen:

 1. Oh wat enig, die koninklijke wachtkamer! Ik ken wel het restaurantje in het oude stationnetje van Baarn! Een tante heeft ons daar verschillende keren getracteerd.
  Prachtige boeken Marian'ne, niet voor mij, maar voor heel veel handwerksters wel. En je hebt helemaal gelijk dat je best de mensen die deze boeken samenstellen en alles uitzoeken, mag bejubelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor zover ik weet Marian'ne komt de tentoonstelling van Joke volgend jaar naar Breda! Dat is toch een stukje dichterbij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Ine, dacht dat ook gelezen te hebben. Wilde het er bij zetten maar àlles liep even vast ! Breda is een makkie na Horst !!;-))

   Verwijderen
  2. Kijk hier maar eens:
   http://berthi.textile-collection.nl/2013/03/14/oefenstof/#comments

   samen komen we er wel uit ☺

   Verwijderen
  3. Op één of andere manier kan ik in dit logje niets meer toevoegen dus zet de link even hier, kunnen we ons vast verkneuteren op voorjaar 2014 in Breda !!;-)

   http://tempusfugit.over-blog.com/album-1573324.html

   Verwijderen
 3. De bovenste twee boeken heb ik en wat zijn ze mooi ! De onderste wil ik ook echt nog een keer kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk die boeken, ik mag me ook gelukkige eigenaar voelen van alle drie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marian'ne, nou ik ga mee jubelen hoor want ik ben heel erg blij dat er nog steeds mensen zijn die zulke boeken, ook voor generaties na ons, willen schrijven en uitgeven.
  Ik ga nu ook gauw eens bij Berthi kijken.
  Hartelijke groet van Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige boeken zijn er dit jaar verschenen! Ben erg benieuwd naar het nieuwe breiboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb me vandaag aangemeld voor de ledendag van Merkwaardig, daar komt Berthi een lezing geven over haar boek.Verder kijk ik ook uit naar de tentoonstelling van Oefenstof die volgend jaar naar Breda komt.....genoeg om naar uit te kijken !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Carin was een beeldschone bruid. Ik zag op facebook schitterende foto's!

  Wat ontzettend lief van je om zo'n mooie log te schrijven over de boeken die in één jaar tijd zijn uitgekomen. Dank je, Marian'ne M! Jaren verschijnt er niets op het gebied van merklappen en nu plotsklaps drie boeken in een jaar tijd. Geweldig! Ik hoop dat iedereen geniet van al dit moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Kaneeltje, leuk om je te ontmoeten in Goes!

  BeantwoordenVerwijderen