vrijdag 5 oktober 2012

malle meiden

Deze malle meiden waren weer eens aan hun geliefde zee !!

             

Wordt je zo mal door de zee of de storm of was het gewoon de volle maan ?? Ik denk dat deze meiden een beetje "mal' zijn van hun zelluffff !!'-)). Dat zij niet de énige waren kan je wel zien aan de sloffen van een dame die wij op onze weg tegen kwamen.

een weg die weer eens op een ongewone manier verliep...

zaterdag ochtend besloten wij met de bus naar het dorpje Bergen te gaan. Allereerst bleek het een streekbusje te zijn waar je contant moest betalen, dat is op zich geen probleem wanneer je dat van te voren weet. Toen wij wilden instappen vertelde de chauffeur dat er een busdienst was uit gevallen en hij een dubbele route zou moeten rijden. Er werd een omweg gemaakt langs een dorp in de tegenover gestelde richting en wij zaten bijna een uur extra in de bus. Onderweg telde de chauffeur regelmatig de lege stoelen om te zien hoeveel passagiers hij nog mee kon nemen. Over vluchtheuvels, dicht langs sloten, weilanden en een stevige rotonde in Bergen aan zee kwamen we eindelijk, wat misselijk, in Bergen aan. Een knus dorp met een leuke dorpskern en die dag ook een markt rondom de  ruïnekerk  , het grappige is dat daar tussen ineens een Zaans huisje staat.

                                                                                                                                       


Eerst even koffie mét gedronken om wat bij te komen en toen op pad. Mijn missie was deze winkel die vlak bij het centrum moest zijn. Ik had er al eens over gelezen en was reuze benieuwd. Ik wilde graag eens het shetland garen zien waar de prachtige ontwerpen  van


 

mee gebreid worden. Wat een heerlijke winkel, niet groot maar boordevol met allerlei heerlijkheden. Het was er best druk EN er was een wand vol met dit garen, van Ruchama mocht ik wat moois uitzoeken. Ik probeerde een paar kleuren te combineren om allereerst wat kleins mee te breien. Er hing een voorbeeld van een sjaal waarbij ik kon zien welke mooi bij elkaar zouden staan. De verkoopster adviseerde mij om wat kleuren in een mandje mee naar buiten te nemen om ze goed te kunnen bekijken. We stonden versteld van het verschil van kleur met binnen. Maar het bleef moeilijk want je zou het liefst al de 155 kleuren mee willen nemen ;-)) Het garen is zeer geschikt om in de  Fair Isle  (=filmpje) inbrei techniek te breien, hier zijn wat patronen en tips te vinden.


Natuurlijk liet MM 2 mini sokjes achter bij één van de verkoopsters, de andere was even naar het magazijn. Toen wij aan het eind van de straat waren werd er hard OEHOOEE geroepen door de eigenaresse en ze zwaaide met een sokje en riep "bedankt", zó leuk !!!

Met een tas mooie materialen zijn wij het dorp in gegaan om daarna op tijd weer naar de bus te gaan, om in de namiddag nog even langs de zee te kunnen. Toen wij vlak bij de bus waren ontdektte ik dat ik mijn tas ergens had laten staan, waarschijnlijk bij Finlandia. Nadia bood aan om er snel heen te hollen, het was nog steeds druk in de winkel en gelukkig stond mijn tas nog bij de kassa. Zij stoof de winkel in en uit  want ze had geen tijd om het uit te leggen aan de verkoopsters. Maar ze was nog op tijd bij de bushalte, waar een grote lijnbus stond met een rokende motor. Ons busje stopte daar vlak achter maar ook hier hoorden we  bij het instappen dat hij eerst moest omrijden en na 20 min weer terug te komen. Tuurlijk dat kon ook nog wel even. We hadden geen zin om 3 keer de rotonde van Bergen aan zee te moeten rijden, dus stapten wij weer uit in de hoop dat er straks nog wel plek voor ons over zou zijn.

Die 20 minuten benutten wij om toch nog even bij Finlandia een extra maat haaknaald te gaan halen en uit te leggen waarom mijn dochter door de winkel was gestoven. Maar ze hadden het zo druk dat ze niets hadden gemerkt. Weer op tijd naar de bushalte waar nog steeds de bus met pech stond. Een deel van die passagiers stapten over in ons busje en daardoor moesten wij weer omrijden om de rotonde van Bergen aan Zee, pfffff. Uitgeteld kwamen wij aan in ons appartement, eerst een uur wat uitblazen toen naar onze strandtent voor het avond eten. Waar op dat moment een verjaardag werd gevierd door een heule grote familie. We hebben toch nog in een hoekje wat lekkers kunnen smikkelen ondanks het rumoer, waaronder dit dessert voor de dochters.


Waarna we natuurlijk nog even gingen U I T W A A I E N langs het strand. MM was uitgeteld en weet zich niets meer van de avond te herinneren,de meiden daarentegen zijn in het donker nóg een keer naar de zee gaan.waar je ook dit tegen komt, maar natuurlijk ook dit in al zijn variaties...
BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!

14 opmerkingen:

 1. jullie hebben ontzettend genoten met z'n drietjes, heerlijk voor jullie!
  wat een prachtige winkel, Finlandia. Die wolletjes, daar blíjf je van dromen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie wolletjes. Het was een reis met verhalen. Lekker dat uitwaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk Marian'ne! Bergen is zó leuk. En de zee natuurlijk helemaal. Wat een prachtige wol allemaal, die kleurtjes!
  Schitterende foto van de lucht, weerspiegeld in het water. Je hebt er weer een fantastische herinnering bij!!! Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Genieten, jij van de zee en ik van jouw verhaal! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi MM, ik had al een tipje van de zeesluier gehoord op het breicfe maar het was nog weer leuk om het hele verhaal te lezen. Heb het vermoeden dat je maandag op het breicafe al een stukje Fair Isle laat zien.......als je weer een beetje bent opgeknapt inmiddels. Hoop van wel! Kunnen je niet missen. Groets.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een feestelijk verhaal, heerlijk zo met jouw 'meiden'uit te zijn! De wolletjes, een lust voor het oog. Ik ben ook dol op Fair Isle motieven, zou dus best een ritje richting Finlandia op mijn verlanglijst kunnen zetten...
  Ben benieuwd wat je van de wol gaat maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Marianne, Weet je nog wie ik ben???? IK ben je heel lang kwijt geweest maar dan toch teruggevonden? Ben ook meteen volger geworden. Wat ontzettend fijn dat je na de grote klap van het plotselinge overlijden van je man weer zo'n goede invulling van je leven hebt gevonden. En zo aktief bent 'buiten de deur'!!!!!! Ik denk dat je je dit tien jaar geleden niet had kunnnen voorstellen. Ik herinner me nog zo goed je blogpost over het overlijden van je man, in de vroege ochtend tijdens de krant rondbrengen. Het was alsof ik hier in Frankrijk ontzetting kon voelen!!!!
  IK heb nog een boek over agrumi haken, ik doe er niets mee denk je dat je dochter het wil hebben.?Ik heb het een keer gewonnen .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. HAA BAUKJE, tuurlijk ken ik je nog.

   Oo wat een herinneringen, veel lief en helaas leed gedeeld met jullie (jou) !!

   Ik zet je gelijk weer op mijn bloglijst om ook jou weet te bezoeken .

   Lief dat je het aanbiedt, ik zal met haar overleggen ;-)

   ((zwaaii)).... MM

   Verwijderen
 8. Wat een heerlijk uitje,MM. En wat hebben we toch prachtige wolkenluchten in ons kleine landje. Dat garen.... je vingers gaan er toch van kriebelen, hè?
  Groetjes en goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, wat een verhaal. En die shetlandwol... net snoepgoed he? Gezellig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi MM, kom weer een keertje zwaaien naar je. Lange tijd niet actief geweest met het bloggen maar ben weer begonnen. Heerlijk uitwaaien op het strand, er is niks zo heerlijk dan om dat te doen. Zeker als je dan nog eens alleen op het strand bent. Groetjes
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een herlijk verhaal en wat een prachtige foto van een zonsondergang! Nu eens niet oranje. Hartelijke groeten, Beerta

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ook pas genoten van de zee. Maar waar jij bent geweest ben ik nog nooit geweest. Wat een heerlijke winkel met wol. Daar kan ik ook zo van genieten. En dromen van dat mooie merk, maar voor mijn manier van breien veel te duur.

  Wat heerlijk om met je meiden weg geweest te zijn. Mijn dochter is ook bij ons langs geweest heerlijk gehandwerkt haken geleerd is toch enig.

  Geniet nog maar lekker na. Is zo fijn.

  Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige kleuren in die winkel, daar gaan mijn handen van jeuken! Heerlijk met je meiden op stap...

  BeantwoordenVerwijderen