donderdag 19 januari 2012

ENditok !?


Lukte het inbreien de vorige keer al, nu heb ik mij gewaagd aan het kantbreien/ajour. Vroeger heb ik wel ajour gebreid maar zoals nu tegenwoordig met het fijne kantgaren is dat toch iets moeilijker. Daar komen de ouderdom verschijnselen natuurlijk ook bij mee spelen nu ik wéér een jaartje ouder mocht worden. Het vasthouden van het fijne garen met de wat strammere handen op de veelal gladde naalden, het concentreren op de patroon beschrijving (buiten het snappen ervan ;-)) en de ogen moeten het ook nog kunnen zien.Een paar jaar geleden was de bruidssjaal al een populair item. MM had toen ook heel dapper een bolletje van het fijne kid-silk garen gekocht. Heel voorzichtig om het eerst eens te proberen. NEE dus, het lukte mij niet en daar kwam bij dat ik het garen verschrikkelijk vond om mee te werken. Het pluiste alsof ik een dooie kat op schoot had liggen, ik snapte niets van het patroon en de kleur vond ik errug saai. Op onze brei-cafés waren een paar breisters die het aandurfden en waarbij het lukte. Wel gebruikten zij een iets dikker garen maar het effect was geweldig.  Dus weer ging het bij MM kriebelen en kocht zij een wat dikker kantgaren in leuk verlopende kleuren.Maar eerst een paar proeflapjes om het patroon onder de knie te krijgen. Een dunne acryl op naald 4,5. en zelfs één proefje met het 'dooie kat' garen...... Tegenwoordig zijn er mooie lace rondbreinaalden die door de langere dunnere punt het makkelijker maken om de steken te breien. Ook heb je ze met houten/bamboe punten, waarmee het garen niet zo snel wegglijdt. Als markeer ringetjes gebruik ik rasta elastiekjes. Ze zijn heel handig om markeer punten aan te geven en deze ringetjes zijn licht, hebben duidelijke kleurtjes, zijn niet duur (rond de 1,50) en werken prima.
Het patroon blijft langzaam in mijn hoofd hangen maarrrrrr ...........ik durf mijn mooie garen nog niet op te zetten........bange MM !!!!

in februari neemt DD Ruchama mij mee naar de beurs in Zwolle, nu ik meer brei lijkt het mij heerlijk om daar eens rond te neuzen naar wat moois, nieuws, aparts, speciaals of iets heuuuuul moeilijks (?) !!! Zie wel !!;-))BLOGLIJST (<= klik) - update's


er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

22 opmerkingen:

 1. OooooHHH!! Knapperd!! Ik vind dit al het einde! En ik was ook al helemaal weg van je Grolsen, want ja, die draag ik ook, maar dit breien?? Ech nie..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, Marian'ne, zowel het inbreiwerk als het kantwerk. Supergelijkmatig. Ben er weg van.
  En... je bent sterker dan je zelf wel beseft. Ik wens je heel veel kracht toe voor het nieuwe jaar, waarin er weer van alles op je pad komt.

  Liefs,
  Rian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je proeflap al zo mooi. Ik denk dat je het best kan durven hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er toch heel goed uit. Probeer eens een bamboe rondbreinaald van Knitpro, die zijn wat stroef en daar glijden de steken niet zo snel van af. Ik ga op zondag naar de beurs in Zwolle, wat verheug ik me daar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OOOHHHHH,... KNAPPERD!!!
  Ik ben al jaren verflieft op deze sjaal,..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig Marianne, wat een verschil het ene of andere garen. Maar allebei zijn ze mooi. Ik had me bij je aangemeld als volger, maar ik krijg steeds maar geen updates binnen, toen zag ik je bij aterlier prins en ben je maar weer opnieuw gaan volgen; op hoop van zegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amaai, ik vind dit er echt heel geslaagd uitzien hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er wel heel prachtig uit! Goed dat je zo'n doorzetter bent!
  Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hej MM, allereerst nog van harte gefeliciteerd. (mijn spieklijstje met verjaardagen was gevallen, dus helemaal vergeten)
  Leuk die ajourpatroontjes, alleen als ik een steek laat vallen met zoiets weet ik het bijna niet meer goed te krijgen :(
  Leuk dat je samen met R. naar de beurs gaat.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig gewoon doorzetten dan heb je straks een heel mooie sjaal (kat) om je schouders.
  Tot Zwolle, wie weet komen we elkaar tegen het is een heel mooie beurs. Ik kom zaterdag's.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wow knap hoor ziet er erg mooi uit.

  Ik ga dit jaar ook voor het eerst naar zwolle normaal gingen wij altijd naar rotterdam is dichterbij.
  Maar we konden vorig jaar niet dus gaan we de reis naar zwolle aan.


  groetjes ♥ miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel mooi zeg. Dit heb ik ook al op mijn verlanglijstje staan om nog eens te gaan doen. Nu ik het bij jou zie begint het wel te kriebelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb ik het nou goed dat ik je zou moeten feliciteren met een verjaardag....? Jaartje ouder.. Dat is heel fijn breiwerk zeg, lijkt me best heel lastig.
  Oh heerlijk zo'n dagje naar de beurs in Zwolle en dan lekker samen met je DD. Super hoor MM. Heel veel liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet het er mooi uit en wat leuk dat je dit doet, ik heb dit idd ook jaren geleden veel gedaan. Leuk dat je naar Zwolle gaat, ik ga ook wil ook eens lekker snuffelen bij de vele wolwinkeltjes op de beurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Van harte gefeliciteerd, een dagje te laat maar niet minder gemeend! Groetjes en sterkte met de steekjes,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk hoor! Ik heb vorig jaar ook zo'n kidsilk-bolletje gekocht met het oog op een kantsjaal. Ik ben drie keer opnieuw begonnen, maar uiteindelijk is het me gelukt. En naarmate ik verder kwam kreeg ik er ook echt veel lol in. Bij deze een linkje naar het resultaat: http://opdebank.wordpress.com/2011/12/10/resultaat-sjaal-kantbreien/
  Merkte laatst dat ik stiekem alweer op zoek was naar een nieuw kantproject.
  Jij veel succes en plezier met het kantbreien!
  Hartelijke groet, mevrouw Opdebank

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat wordt het mooi! Het is echt de extra inspanning waard. En... als je er regelmatig aan werkt zul je zien dat je handen ook wat sopeler worden... tenminste dat is bij mij wel het geval en ik heb flinke artrose door de spierziekte...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heb ik jouw verjaardag helemaal vergeten. Sorry hoor. Als nog gefeliciteerd. Ziet er mooi uit de proeflapjes van ajour. Ik brei nu de tweede sjaal van alpaca garen. Ik heb een coon besteld. Dat was stukken goedkoper. Het breit heel licht. Ook het gewicht aan je armen is stukken lichter. Ik probeer vrijdags naar Zwolle te gaan. Wie weet zien we elkaar

  BeantwoordenVerwijderen
 19. roefjes marianne. Leuk dat je naar de handwerk beurs gaat. Is een heel gezellige beurs. Ik ga er al een aantal jaar naar toe. Is echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nog van harte gefeliciteerd hoor al ben ik wel wat laat! Je hebt de kantwerk-stap gewaagd zie ik, mooi hoor! En geniet maar van je dagje handwerkbeurs met DD!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Marianne, ik wilde je mailen over een opmerking die je op mijn blog hebt geplaatst, maar ik kan je mailadres niet vinden (of ik kijk niet goed). Wil je me mailen, ik vraag het liever niet in t openbaar. Groet, wieke@4ourdream.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Boeken in huis voor mooie sjaal te breien. maar nog nooit begonnen durf niet. Ik ben bang dat het mis gaat. Maa bij jou is hij prachtig, toch een gokje wagen. Wie niet waagt die niet wint.

  Liefs José

  Succes met het uitje met DD geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen