maandag 8 april 2013

verlei(IJ)den !? + 2 foto's extra

welkom nieuwe volgers, bij sommigen van jullie kan in niet reageren dus (((zwaai))) ik vanaf hier

Wat is het toch leuk om handwerksters te verleiden. Regelmatig neem ik boeken/tijdschriften/patronen mee naar de brei/borduur cafés. Vooraf probeer ik een thema bij elkaar te zoeken en als het even kan (en als ik het weet) vertel ik er een stukje historie bij. Wanneer de boeken etc. dan gretig worden ingekeken en in menig tas verdwijnen om thuis in verder te lezen dan vind ik dat zó leuk. En ben dan elke keer weer blij met mijn bibliotheek(je) dat Nico voor mij gevonden heeft en dat dat nu telkens weer gebruikt wordt. Lijden wordt er af en toe wanneer er gezucht wordt over overinspiratie en tijdgebrek. Maar lijden wij daar niet allemaal aan !?;-) (((Even diep zuchten, in de brein opslaan en rustig doorgaan met het werkje in je handen)))We kregen dit leuke speldenkussen onder ogen en zijn gelijk aan de slag gegaan. Eerst natuurlijk op zoek naar plastic voor binnenin, dat werd voor sommigen een afhaal chinees of een stukje vlees om de verpakking te gebruiken. Zelf heb ik een dossier map verknipt en bij de Pipoos hebben ze geschikt plastic voor een euro per vel.


Dit zijn de anderen, nog niet allemaal af....


                                 

Wat leuk om de verschillen te zien, de inspiratie de ieder had om er iets persoonlijks van te maken. Door de verschillende materialen en het plastic dat gebruikt werd ontstonden er verschillende maten en totaal verschillende kussentjes.


Het kronings jaar en de driekleur kwamen ook aan bod.Zoo leuk, een énig werkje en zeker wanneer je met een gezellig groepje bij elkaar bent en door de gastvrouw (mét aanstaande) heerlijk wordt verwend. Er komen vast nog meer kussentjes bij !!!


Ik heb ecru 14 dr linnen gebruikt en als dakje een mooie sits. Natuurlijk mijn initialen en een franse lelie. Omdat het dit jaar een kronings jaar is een kroon en het jaartal ontbreekt ook niet. Oude klosjes met alleen wit garen omdat ik daar vaak een draadje van gebruik voor het één of ander. Ik heb geborduurd met 1 draadje blomstergarn.  

Maarrrrr vast ook de andere verleidingen die ik ze dit keer mocht aandragen.

Al een tijdje was ik op zoek naar de AH theedoek, een paar jaar geleden een grote verleider. Bij Jeanny zag ik er zelfs 6. De anderen hebben helaas geen blog meer. Afgelopen week vond ik er eindelijk één in ons dorp. Juist ook  deze week vond ik een Handwerken zonder Grenzen terug  met een aantal mooie hoekmotieven die ik wilde borduren. EEEEhm.... nu eerst wachten totdat degene die mijn blad leende het terug geeft !!;-)

Het speldenkussen deed mij denken aan de kleine cup-cake blikjes die Nico ook voor mij had gevonden na weer een andere verleiding..... speldenkussens in een vormpje. Dat hoeft niet alleen een blikje te zijn maar kan ook in een thee kopje of zelfs op een flessendop !! Van Saskia herinner ik mij zelfs een blikje van de leverpastei.om mijn hobby(s) te bekostigen verkoop ik af en toe wat handwerk...http://www.saaronline.nl/
BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

20 opmerkingen:

 1. Wat mooi dit spelden klosjes kussen. Thee doeken nog te koop bij mijn AH.
  Als je er nog nodig hebt, ga ik kijken voor jou. Ik hoor het wel.

  Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa José, lief dat je het aanbiedt. Op het moment hangen er in onze winkel nog een paar !!

   Verwijderen
 2. Wel een heel erg mooi speldenkussen heb je gemaakt.
  Lekker bezig,groetjes en zwaai Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk speldenkussen is het. Ja die verleidingen he.

  BeantwoordenVerwijderen

 4. Een mooi en sjiek geheel!!!
  Ideeën, tijd, meerdere werkstukken onder handen...... Lekker hé? Vervelen doen we ons niet;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel apart kussentje is dit. Wat leuk dat jullie daar dan met elkaar aan werken. Verleidelijk en af en toe een beetje lijden, ach dat vinden we niet erg met onze hobby's. Zwaai van mij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig speldenkussen hebben jullie gemaakt!
  Ja die theedoeken, ik heb er zelf 12 in gebruik en minstens zo'n zelde aantal of nog meer, geborduurd om cadeau te geven. Zo leuk ook om te doen!
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat speldenkussen. Op m'n oude blog stonden inderdaad ook speldenkussentjes op een flessedop... zal ze nog eens opzoeken, want dat blogje is verdwenen. En.. die theedoeken, ja, ik heb er ook wat geborduurd.Het afdrogen wordt er een stuk leuker door.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk speldenkussentje,... ze blijven leuk,..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend leuk speldenkussen!!!
  En de theedoeken heb ik ook, ze liggen mooi te wezen in de kast.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is genieten om het kloshoudertje hier tegen te komen met al haar zussen :) weet je nog welk nummer HZG je hebt uitgeleend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haa Marcella, ja zijn leuk geworden hé !! Nee weet het nummer niet maar zal het woensdag terug krijgen.

   Verwijderen
  2. ok, ik vroeg het omdat ik nog wat dubbele nummers HZG heb ;)

   Verwijderen
  3. lief van je !!

   Heb hem weer terug en net de mooie hoekmotieven weer bekeken !!;-)

   Verwijderen
 11. Blij hier weer even te kunnen aan keren . Eerder was ik hier om mijn blijdschap met jou te delen over de aankoop van het spinnewiel
  En foetsie weg . .
  Deze spelden kussentje zijn enig .
  Ze doen me denken aan de paddenstoel wegwijzers die je vooral op de Veluwe kunt tegen komen . Of zijn die er niet meer ?
  Lieve groeten van mij , Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haa lieve Gerrie !! Deze keer wél gelukt, heb pas bij Marcella naar je gezwaaid. En lees af en toe (je) oude reakties terug, zóveel beleeft in die 7 jaar blogtijd.

  Hihi, ja wij moesten ook aan die paddestoeltjes denken. Heel leuk werkje en gaat sneller dan verwacht.

  Het allerbeste, lieve groet terug !!.. MM

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohh, wat een leukie is dit! Ook die van de anderen zijn heel erg leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een inspiratie weer...ze zien er erg leuk uit!Ik ben net je honderdste volger geworden...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ontzettend leuk, al die ideeën. En zo leuk dat je er anderen mee aan kunt steken. 't Is jammer dat ik niet dichterbij woon, anders kwam ik meteen meedoen! :-)

  Geweldig, die link naar alle theekop-speldenkussens. Ben ik ook al zo lang van plan, maar dan met een borduurtje erin. Kon je ook maar een voorraad tijd aanleggen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ellen, leuk al je reacties.
   EN je bent van harte welkom hoor, ook wanneer onze prinses(B) mee doet met breien !!;-)

   Verwijderen