vrijdag 25 mei 2012

(flessen) POST


Wat jammer toch dat een mooie herinnering weer zo snel wordt ondergeneeuwd door de dagelijkse beslommeringen. Zo ook ons uitje aan de zee. En dat kwam mede doordat op onze laatste dag tijdens de lunch aan zee mijn tand er uit viel. Ik moest al voorzichtig  doen met deze tand maar de heerlijke knapperige korst van ons boerenbroodje was funest. Gelukkig had ik de tand, die nog heel was, niet ingeslikt. De eerste gang na aankomst thuis was dan ook de tandarts. Op aanraden van de tandarts de tand mee genomen. Die heeft de tand keurig tussen de anderen vast gezet met een soort 2 seconde lijm. Een noodoplossing maar met mijn low budget geen andere optie, maar ik ben blij dat ik niet langer met dat gat in mijn mond moest lopen. MM moet sowieso wat voorzichtig(er) zijn en goed uit kijken met bv oversteken en of dat zij niet struikelt of zo. Dat dan uitgerekend DD Ruchama van de trap, uit het vorige logje, denderd hadden we dus niet verwacht. Opeens slaat ze voorover met haar scheenbeen op een rand, slingerd door van haar éne schouder naar de andere, en eindigt in een extra rol waarbij haar bril de stenen raken en haar tas op haar hoofd beland. MM kon haar niet zomaar optillen dus eerst meer even blijven liggen om de schade vast te stellen, die leek(?) mee te vallen. Nu na twee weken blijft het scheenbeen en meerdere andere plekken gevoelig. Dus helemaal vergeten is er niet bij !!;-)Wat wij ook niet kunnen vergeten is onze poging om een flessenpost te verzenden. Heb je dat wel eens geprobeerd ??? Zij is al een tijd lid van een schrijfclub die elkaar post verstuurd. De bedoeling is dat je daar persoonlijk werk van maakt en je best doet iets moois voor de ander te maken, en natuurlijk een fijn geschreven stuk daarbij. Daar DD nogal een creatieve fantasie heeft is haar bijdrage vaak hele leuke post. Mooi versierde enveloppen/brieven in allerlei thema's. Op een dag verdwijnt ze in de schuur en komt er na een tijdje uit met een uit een stammetje gezaagd houten hart waar ze gaatjes in heeft geboord. Daar heeft ze daarna een draad doorheen geborduurd, heel leuk effect. Zo heeft ze een keer een houten garen klosje verstuurd, een briefje eromheen gewikkeld en een postzegel er op. Dus niets in een enveloppe. Een andere keer een houten plank met een ingebrandde boodschap, een lucifer doosje en de laatste keer een doosje van een ouderwets cassette bandje, gevuld met een heel caseete thema en een strik van casette lint erop geplakt. Grappig genoeg wordt die post meestal gewoon bezorgt. Zo is natuurlijk ook flessenpost aantrekkelijk voor haar. Je kunt kleine plastic flesjes kopen en versturen wat ze dus ook gedaan heeft maar ze wilde nu ook eens een échte flessenpost maken.


           

De afgelopen maanden zijn we overal op zoek geweest naar geschikte flessen, waterdicht, goede opening, niet te klein of te groot, en een leuke vorm. Er staan er al verschillende in huis. Voor onze reis had ze er één voorbereid en op het strand heeft ze nog schelpen en zand gezocht om hem verder mee te vullen, ze wilde de fles in de zee gooien.We probeerden een geschikt tijdstip te vinden, qua eb en vloed en/of de mensendrukte. We kozen de avond nadat we eerst de schitterende zonsondergang hadden afgewacht daarbij geprobeerd de zon achter ons te fotograveren, dat viel niet mee en was zeer lachwekkend. Sta je met je rug naar de zee en zon in een stom foto toestel te grijnzen. We wilden wachten totdat het hoogste punt van het water voorbij was. Onze gedachte was dat dan de fles mee genomen zou worden door het afgaande tij. Zij was met blote voeten en opgestroopte broek eerst een stukje in de ijskoude zee gelopen en wierp de fles de zee in. We zagen hem niet meer terug dus waren blij verrast dat dat zo goed lukte in één keer.
Totdat we een stukje verder wandelden en de fles daar doodleuk op het strand lag. Na het op allerlei manieren geprobeerd te hebben moesten we onze pogingen staken. DD ging steeds verder de zee in en het werd steeds schemeriger dat ik het té gevaarlijk vond. Ik zag haar zo in die golven en bedacht mij dat wanneer ze zou vallen (?) ik haar nooit kon helpen. Achteraf hadden wij inderdaad op eén van de gevaarlijkste plekken gestaan.


      

Maar wij hebben zo onbedaarlijk staan lachen op dat strand en snapten maar niet wat wij fout deden ???? Jullie ????...........

Nou allereerst ben je de zee gewoon aan het vervuilen, zeker met gevaarlijk glaswerk. En het blijkt dus dat het gewoon verboden is !! Maar het was zo'n romantisch idee, achteraf hoorden we dat je het beste op een pier kunt staan, of van een boot, maar we hebben de fles weer mee naar huis genomen en hij staat hier gewoon op de kast te pronken mét de andere fles die we daar ook voordit doel hadden gekocht !!

Wil er iemand nog flessen post ontvangen !!?/;-))BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door !!
.

11 opmerkingen:

 1. och, wat een pech hebben jullie nadien gehad! Hopelijk komt het been van je dochter helemaal goed! En JAAA! ik wil wel graag flessenpost ontvangen! Volgens mij komt met het komen van vloed de onderlaag van het water richting zee en de bovenlaag van het water richting land. En bij eb is het dan toch precies andersom...toch?(oooo, het is goed dat mijn opa en alle andere vissende familieleden dit niet horen!!!) Een fijn weekend MM en een lieve groet uit Urk,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een hilarisch verhaal over die flessenpost! Wij hebben vroeger wel eens een fles op het strand gevonden, die was van een Duits jongentje... We hebben hem toen een briefje terug gestuurd, vond hij helemaal geweldig! Hopelijk gaat het met tand en dochter inmiddels weer wat beter, wat een akelige dingen toch.. De foto's van de zonsondergang zijn prachtig!! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een narigheid hadden jullie bij een weekje naar zee. Gelukkig gaat het allemaal wee wat beter. Wat een geweldig verhaal over de flessenpost. Trouwens de gewone post met creativiteit vind ik ook helemaal geweldig. je hebt prachtige strandfoto's gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heerlijk verhaal over die flessenpost - maar het begin van je bericht is minder leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och, och, je bent ook wel een echte pechvogel he? Gelukkig valt er ook wel wat te lachen, die flessenpost... je, die komt terug...maar je wil een mens zo'n bijzondere fles eigenlijk wel kwijt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is maar goed dat je niet alles weet, anders hadden jullie nooit eens echt flessenpost gedaan. Gelukkig konden jullie er om lachen. Echt iets voor jullie hoor. Volgens mij je dochter wel een beetje (boel) van jou!!
  Van die tand was natuurlijk niet om te lachen. Bah, wat vervelend. Ik hoop van harte dat hij met die 2-secondenlijm, haha, héél lang blijft zitten. Jammer dat Chago geen praktijk meer heeft, anders was je van harte welkom geweest. Mooie foto van de zee trouwens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken ook mensen die van fimo een prachtige tand hebben gemaakt. ik noem geen namen. Maar soms moet je wel eens wat. Wanneer je flessenpost nu goed in het water komt komt hij vast bij mij aan. Zo niet kan Antje uit Urk hem nog uit het water vissen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. jullie zijn weer lekker bezig geweest , mooi dat de tand gemaakt is en rustig aan en pas op . Mooi hoor erg gelachen om jullie flessenpost/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach wat een mooi verhaal over de flessenpost. Je hebt jullie pogingen prachtig omschreven, hilarisch hoe de fles weigerde op reis te gaan! Leuk dat je dochter zo creatief is. De ontvangers van haar post mogen van geluk spreken.

  Wat een pech met je tand en met de val van je dochter. Hoop dat alles snel weer op de rit is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had het laatst ook met een tand en ook bij mij kon hij gelukkig teruggezet worden.
  Leuk idee die flessenpost en gezellig zo samen gekken dingen doen, sterkte voor je dochter, want zo'n scheenbeen kan nog wel eens lang pijnlijk zijn.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proest, wat een prachtig verhaal! Ik moest er echt om lachen!

  BeantwoordenVerwijderen