zondag 19 februari 2012

beurs

héhé, MM is een beetje bij gekomen van dé beurs in Zwolle. Vol verwachting ging zij er naar toe. Ze was op deze beurs nog nooit geweest, maar heeft er altijd veelbelovende verhalen over gehoord/gelezen. Ik ben vorig jaar voor het eerst naar een beurs geweest in Nieuwe Gein dus wist een beetje wát te verwachten. Ik had een ljstje gemaakt van mijn wensen en zelfs een lijst van de nummers van de rondbreinaalden die ik al heb.
Na ruim anderhalf uur reizen zagen wij vanuit de bus voetpaden vol dames richting de hallen lopen, we waren op de juiste plek zo te zien. In de trein zag ik al menig breinaald uit rugzakken/tassen steken en een paar breiende vrouwen zaten naast ons. Natuurlijk heeft MM ook haar mini naaldjes ter hand genomen en aan een mini sokje gebreid. Ik verwachte allerlei breisels om halsen en hoofden maar dat was niet zo, totdat in de hal de jassen uit gingen, daar kwam de creativiteit van de dames om de hoek. Ik zag een enkele man lopen, sommigen bleven bij de koffie tafels zitten totdat hun vrouwen terug kwamen. Enkele dappere man ging wel stoer mee naar binnen.

   


Pffff, wát veel, wát leuk en wát interessant allemaal, wáár te beginnen ??

Eerst maar rondlopen opperde DD, maar MM stoof als een ongeleid pojectiel naar elk kraampje waar zij wolletjes dacht te vinden. Wat was zij blij dat lapjes en borduren op een laag pitje staan en zij die kramen snel voorbij kon lopen. Enkel wolletjes hadden nu haar aandacht. Maar lieve help, zóveel dat ze er van in de war raakte. Nadat het drukker werd en zo ook warmer in de hal en de vermoeidheid toe ging slaan raakte ik de concentratie kwijt en wist écht niet meer wat ik nu wilde hebben. En wat ik waar had gezien. Ik wilde echt bewust kiezen en mij niet laten verleiden door al die pracht. De wensen van mijn lijstje vond ik niet en toen heb ik zomaar een rondbrei naald gekocht om toch wat te hebben. EN een lief merino wolletje gescoord. Maar toch tevreden door dit eens mee te maken en zoveel leuke dingen te zien ging ik naar huis. Wel met de gedachte dat ik op de beurs in Nieuwe-Gein nogmaals mijn slag kan gaan slaan.

                      
                                               foto geleend

Het handigste wat ik zag was de uitleg van het bezemsteel breien oftewel "STOKBREIEN", ik had het eerder al eens geprobeerd maar wist het niet exact. Nu ik de handige uitleg heb gezien kan ik het weer proberen. Het effect van deze techniek is leuk, het ziet er kantachtig uit. Ook wel erg jaren 70, maar met de moderne verkleurende wolletjes een moderner effect.


                                   
                        
                                                                foto geleend


Hier een FILMPJE met uitleg.

DD was beter geslaagd dan MM, zij wilde starten met een nieuwe hobby, het prik  vilten. Zij heeft een mooi pakket materialen kunnen samenstellen, en moest thuis natuurlijk gelijk even testen. Het resultaat een leuk tafereeltje met paddenstoel voor in een klein glazen stolpje. Tico was in zijn nopjes met  deze reuze bol lontwol, voor hem gewoon een.... SCHAAP !!!!
                                                           
                                                             BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

13 opmerkingen:

 1. Ziet er mooi uit dat bezemsteelhaken. Ik heb ook altijd zo'n moeite om te onthouden waar je iets leuks zag op een beurs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms is het dan wel makkelijk om een fototoestelletje bij je te hebben (of een telefoontje met camera) dan kun je gauw even een foto van de kraam maken waar je later nog even terug wilt gaan (of het nummer van de kraam even aanstrepen op de palttegrond.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was ook weer een geweldigde beurs met veel mooie dingen. Ik heb dit jaar voor borduren gekozen maar weet zeker dat ik volgend jaar voor wol ga voor zo'n prachtige kantsjaal of ik ga over een poosje eens naar Zwolle om daar de wol te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik was er gisteren ook en idd hééél druk! doordat ik al vaker daar ben geweest weet ik dat als ik iets zie wat ik echt leuk vind...dat ik dat opschrijf óf meteen koop! zo alle kramen af, bij de één wat langer hangen als bij de ander en tot slot nog die dingen kopen die ik echt wil. Doordat ik het nu zo doe word ik niet meer zo overweldigd door het gigaaanbod. En dan nog...ineens voel ik aan mezelf...ok, genoeg!! uit de drukte, uit de warmte...het is klaar! Ik was ook in Nieuwegein vorig jaar en dat was een stuk beter te behappen ;). Lekker ruim van opzet en natuurlijk alleen maar wol. Ga je daar toch lekker inkopen! Schattig paddestoeltje! Groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. JENNI, leuk je hier te zien, bedankt voor je tips, ik zal ze de volgende keer meenemen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. PETRA, jij klinkt al heel ervaren :-))
  Ja hoor Nieuwe Gein staat al op de agenda, en ik heb gelukkig genoeg in huis om mij te vermaken !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hej MM, leuk om de tips te horen hoe je het beste een beurs kunt bezoeken. Ik ben er nog nooit geweest, stel het altijd weer uit.
  Leuk tafereeltje van vilt, is hartstikke goed gelukt. Het stokbreien heb ik in het verleden ook al gedaan maar weet niet meer hoe het moet, dus bedankt voor het filmpje. Het resultaat is leuk!
  Fijne week, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo'n beurs is vaak zo overweldigend. Gelukkig hebben de meesten een webwinkel waar je ook nog terecht kunt... en leuk die paddestoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een schatje die paddestoel, en je hebt in ieder geval veel leuke dingen gezien.
  Dat is ook heel wat, kun je het langzaam een beetje laten bezinken en dan later op terug komen.
  Ik heb ook erg genoten van Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom jammergenoeg niet, mijn zusje is wel geweest. Mooie dingen hebben jullie gekocht! Leuk, dat stokhaken, ben er ook mee bezig.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Enig die paddenstoel en leuk dat stokhaken, succes ermee
  groetjes joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lijkt me leuk dat stokhaken
  ga het proberen

  BeantwoordenVerwijderen