maandag 26 augustus 2013

BRUID

Nee MM is niet de bruid hoor, haar zoon wel de bruidegom volgende maand. Maar eindelijk weer eens wat werk van mijn handen en wel de bruidssjaal. Brei stevig door hoor deze zomer, maar van foto s maken komt steeds niets. Mijn laptop doet het helaas niet dus via Ruchama hier snel wat plaatsen.

Op de allerheetste dagen van het jaar breidde MM aan deze sjaal, een ontwerp van Carla Meijsen, ik gebruik het patroon herhaaldelijk omdat het zo mooi blijft. En elk garen geeft weer een totaal ander effect.

 
Het meet 50 bij 150 cm.
 
 
Op een van mijn stedelijke bezoekjes aan een leuke quilt tentoonstelling, vond ik op de terugweg dit garen van Katia, Silk-Mohair. Moet eerlijk zeggen dat ik niet zo weg ben van dit merk maar had het gekocht zonder naar het merk te kijken. En nu !?..... NU ben ik verliefd op dit garen, wat werkt het lekker ondanks het harige en ondanks dat het zo dun is. Die kenmerken geven juist zo n mooi effect, het is net of het leeft. Het is veerkrachtig en door het beetje zijde dat er in zit glinstert het ook hier en daar. Het geeft een heerlijke behaaglijke warmte af, nu nog niet nodig gelukkig maar dan weten we dat alvast :-) 
 
                  


Ik heb drie bolletjes gebruikt waarvan ik de derde gespiegeld ertegen aan breidde. Het motief kwam daardoor eigenlijk toevallig symetrisch uit wat niet eens zozeer mijn bedoeling was.

pssssst, ondertussen staat de 5e bruidsjaal alweer op de pen, ik mis het zo om er aan te breien ! En omdat ik ze steeds weer weggeef, ook 1 aan de bruid,  heb ik er zelf nog steeds geen een om de schouder.!-)

TIP; Dit weekend het handwerkfestijn in Bunschoten

                                                om mijn hobby(s) te bekostigen bied ik af en toe wat handwerk aan...http://www.saaronline.nl/BLOGLIJST (<= klik) -

er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door

7 opmerkingen:

 1. Mooi, om niet te zeggen prachtig! De kleur, het effect. De mensen die zo een sjaal krijgen zukken trots zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeeh, de vijfde al weer. En deze ziet er al zo mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt de smaak te pakken ! Erg mooi zeg deze kleuren, maar kriebelt mohair niet ? Tja daar let ik altijd op.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige sjaal laat je zien en dit het vijfde exemplaar? Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kantbreien is zo leuk om te doen, dat ben ik met je eens! Wat een prachtige sjaal - toch ook maar op zoek naar dat mooie garen. Erg leuk, dat kleurverloop. Ik heb alleen nog maar met effen garen gewerkt. Het is leuk om er zo kennis mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Marian'ne, het is dus een spannende tijd voor je, je zoon volgende maand de bruidegom! Is daar nog veel voor te organiseren?
  De bruidssjaal is in ieder geval wel heel mooi! Lieve groet van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige bruidssjaal! ik heb het ook nooit zo op Katia. Maar dit lijkt erg mooi garen. Spannend zeg zo'n bruidegom...

  BeantwoordenVerwijderen