vrijdag 14 juni 2013

pssst, sssst, jokkebrok....

O, oooo wat werd er gedraaid, gekonkeld en gesmoest op het brei-café. Vooral de boorduurvriendinnen maakten zich daar errug schuldig aan, zij waren echte jokkebrokken geworden. Er werden achter de rug om afspraken gemaakt en spulletjes uitgewisselt. Er werden stiekem spullen mee gesmokkelt in tassen, door allerlei steegjes en omwegen elkaar opgezocht, met smoezen naar de stad gegaan of het brei-café veuls te vroeg verlaten. Wát is daar toch aan de hand.

Eén deed daar niet aan mee want..... zij zou de "BRUID" zijn. Ja en dan MOET er natuurlijk een zelf gemaakt cadeau komen, toch !? Geïnspireerd op de vriendsschaplappen ooit in HzG getoont leek mij dat een mooi cadeau, wetende dat de bruid dat ook zeer aansprak.

Ja en dan gaan uitdokteren hoe en wat en dát had dus nog heel wat voeten in aarde. Met z'n vijfen zijn wij aan de slag gegaan.

Een prachtige vriendinnenborduurlap gekregen op mijn trouwen gisteren.Dank jullie wel!!!!!
Niet zo'n goede foto, andere volgen, maar kunnen jullie vast raden welk deeltje MM heeft gemaakt !!?;-)

****************************************************************************
hier het

maakjournaal van een "VRIENDSCHAPSLAP" .

Een persoonlijk huwelijkscadeau van je borduurvriendinnen die ondertussen de naam “LIEGEBEKKIES” dragen.

Wat moesten wij draaien, smoezen en jokkebrokken en verraden waarmee wij bezig waren. Menig afspraak werd heimelijk gemaakt en we moesten dan ook goed opletten dat de  altijd ‘allerte’ Carin ons niet door zou hebben.

Zo gewend om alles openlijk met elkaar en jou te delen moesten we het nu  achter je rug om doen. Dat vonden we best wel onprettig hoor maar het gaf ook de nodige hilariteit natuurlijk.

De dag dat wij stof gingen kopen vertelden wij alleen maar dat we op stap gingen voor de wol van Ton z’n trui en Marian’ne moest er ook eens een keer uit dus die mocht mee !! Een paar dagen daarvoor waren we bij Wil bij elkaar gekomen om onze ideeën te delen en tot een duidelijk plan te smeden.

De stof bleek helaas niet naar onze wens. Nadat MM het een wasbeurt had gegeven om de vouwen eruit te spoelen  kregen we het niet meer glad gestreken en de gaatjes waren zo klein dat de meesten het niet konden zien. Na navraag van Henriëtte bij verschillende dames bleek het stof te zijn voor ander handwerk dan kruissteken. Plannen aangepast en iedereen een eigen  stofje uitgezocht. Wil was de énige die er toch een kunstig borduurwerk op kon maken.

Tussendoor werden er meerdere afspraken gemaakt. Voor Mieke wat lastiger en die werd per sms op de hoogte gehouden en om niet al te veel heen en weer te rijden werd de maandagavond afgesproken. Af en toe onder het brei-café snel iets influisteren of iets laten zien.  MM sms’te  haar zelfs, per ongeluk, midden in de nacht. MM moest ook verschillende keren wat bij Marian afgeven en daarvoor fietste zij kruip/sluip door de steegjes of met een omweg om maar niet in Carin’s zichtveld te komen (zij zijn buren). 
Marian moest er op bedacht zijn dat Carin niet ineens in huis zou staan en bij je onverwachte bezoek aan Wil kon je niet verder dan de keuken daar haar werkje binnen op de vensterbank lag. Waar het door de zon die door de loupe scheen bijna in vlammen was opgegaan.

Eén brei-café avond was opeens verdacht vroeg afgelopen. Met allerlei smoezen vertrokken wij snel naar Henriëtte haar huis. MM moest iets afgeven, Marian een saus voorbereiden, Wil was moe en Mieke had vast een afspraak bij haar lover. Marian had de pech om eerst helemaal met jou mee terug te moeten rijden en glipte daarna zo snel mogelijk haar poort weer uit om naar ons toe te komen. Voordat jij de kans zou krijgen dat uit je raam te zien. Pfff we waren opgelucht dat jij het laatste brei-café afzegde .

Op een vrijdag middag had Carin de sleutel van het glazen huis nodig. Gelukkig is ze niet naar Henriëtte haar huis gereden want daar was Marian aanwezig om te helpen de spullen in elkaar te zetten. Toen jij MM daarover belde moest die zeggen (jokkebrokken) dat Henriëtte niet thuis was en boodschappen deed in Den Dolder bij de AH. (doet ze normaal écht hoor)!!

Henriëtte is een week druk geweest om alles in elkaar te zetten. We zijn blij met het resultaat en hopen dat je het mooi vind. Maar nog blijer zijn we dat we niet meer hoeven te jokkebrokken tegen ons vriendinnetje!!

******************************************************************************


om mijn hobby(s) te bekostigen bied ik af en toe wat handwerk aan...http://www.saaronline.nl/

BLOGLIJST (<= klik) -
er worden nog steeds namen aan de lijst toegevoegd.

Ben ik vergeten je naam toe te voegen of wil je ook op de lijst staan, geef het dan hier nog even door.

5 opmerkingen:

 1. en wat zal Carin blij zijn met de nieuwe man en de quilt ;) en natuurlijk met zulke lieve vriendinnetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verhaal ;-)! Ik ben benieuwd naar het volledige resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk wat een verhaal! Liegebeesten... hoe kom je erop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi verhaal en prachtig stuk is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. reactie achter de schermen van de bruid:

  "Hoi MM, ik kan geen reactie plaatsen op je weblog. Zal aan mijn pc/ laptop liggen.
  Wilde schrijven dat ze prachtig is en ik zoooo blij ben met zulke vriendinnen."

  BeantwoordenVerwijderen